Ο Ιλκάι Γκιουντογάν ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ως αρχηγός της Γερμανίας την Τουρκία σε φιλικό αγώνα.

Πάνω από πέντε χρόνια μετά την αμφιλεγόμενη φωτογραφία του στο πλευρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιλκάι Γκιουντογάν ετοιμάζεται να ζήσει μια «πολύ ξεχωριστή» στιγμή με τη Γερμανία το Σάββατο (18/11-21:45) στο Βερολίνο.

Εκεί, στο φιλικό αγώνα με την Τουρκία, θα φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Αυτός ο αγώνας έρχεται σε ένα ειδικό πλαίσιο με τη σημερινή (17/11) επίσκεψη στη Γερμανία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου και στις 74.500 θέσεις του, αναμένονται δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι φίλαθλοι, αφού στη Γερμανία υπάρχουν περίπου 2,9 εκατομμύρια.

«Θα είναι ένας πολύ ιδιαίτερος αγώνας για εμένα», εξήγησε ο 33χρονος Ιλκάι Γκιουντογάν (33) στο γερμανικό αθλητικό πρακτορείο SID.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Τον Μάιο του 2018, ο μέσος πόζαρε στο Λονδίνο, παρέα με τον Μεσούτ Οζίλ, στο πλευρό του Ερντογάν. Και όλα αυτά εν μέσω της εκστρατείας του για επανεκλογή.

O Γερμανός διεθνής από τον Μάιο του 2012 (αφού έπαιζε στις γερμανικές ομάδες νέων από το 2009), είχε χάσει τον μοναδικό αγώνα μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας που έγινε, στις 7 Οκτωβρίου 2020 στην Κολωνία (3-3) μπροστά σε 300 θεατές, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Τον Σεπτέμβριο, πριν από τον φιλικό αγώνα με την Ιαπωνία, ο προπονητής της Γερμανίας Χάνσι Φλικ του έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, μια ευθύνη που ανέλαβε έξοχα την περασμένη σεζόν με τη Μάντσεστερ Σίτι, σηκώνοντας τρία τρόπαια, συμπεριλαμβανομένου του Champions League, μετά από έναν τελικό που κέρδισε με την Ίντερ (1-0) στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Όταν ο Χούλιαν Νάγκελσμαν αντικατέστησε τον Φλικ ως προπονητής στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο 36χρονος προπονητής επιβεβαίωσε αυτή τη επιλογή.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Νάγκελσμαν μάλιστα προχώρησε ακόμη περισσότερο, εξηγώντας ότι ο Γκιουντογάν θα παραμείνει αρχηγός, και μετά την επιστροφή του Μανουέλ Νόιερ, ο οποίος απουσίαζε λόγω τραυματισμού (κάταγμα στο κάτω μέρος του δεξιού ποδιού) από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Οκτώβριο του 2023.

Γεννημένος στο Γκελζενκίρχεν, στην καρδιά του γερμανικού βιομηχανικού Ρουρ, ο Ίλκάι Γκιουντογάν έχει ακόμα πολλούς δεσμούς με τον Βόσπορο:

«Ο παππούς μου, οι γονείς μου και άλλοι συγγενείς ζουν ακόμα στην Τουρκία, στη Σμύρνη, και προφανώς έχω πολλούς φίλους και εκεί», εξηγεί. «Προσπαθώ να πηγαίνω στην Τουρκία τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια από τις αγαπημένες μου πόλεις στον κόσμο, μου αρέσει το τουρκικό φαγητό», προσθέτει, εξηγώντας ότι παρακολουθεί τους αγώνες της εθνικής Τουρκίας από την τηλεόραση «όποτε είναι δυνατόν».

Ως διοργανώτρια χώρα, η Γερμανία έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της και δεν έλαβε μέρος στους προκριματικούς, που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2023 μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και οι οποίοι ολοκληρώνονται το βράδυ της Τρίτης (21/11).

Η Τουρκία έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση της στο Euro-2024 (14 Ιουνίου-14 Ιουλίου), πρόκριση που δεν άφησε αδιάφορο τον Γκιουντογάν.

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος όταν η Τουρκία προκρίθηκε στο Euro 2024 και είμαι επίσης πεπεισμένος ότι μπορεί να είναι μια ωραία έκπληξη».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!