Λος Άντζελες Λέικερς: Η preseason ολοκληρώνεται και έρχεται η ώρα για το... κυρίως μενού - Πόσο έτοιμη είναι η ομάδα του ΛεΜπρόν, όμως;

Μετά την ήττα από τους Σανς με 123-100 στο τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας, οι Λέικερς αφήνουν πίσω τους την preseason με ρεκόρ 2-4. Η ομάδα του Λεμπρόν έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης αλλά κάπου στο βάθος υπάρχει και μία πολύ μικρή ελπίδα καταξίωσης. Πάμε να δούμε μαζί μερικά από τα ενδιαφέροντα σημεία που διακρίναμε στους νεοσύστατους Λέικερς.

Τα τρίποντα

Η αυξημένη ευστοχία στα τρίποντα ήταν το πιο αξιοσημείωτο στατιστικό στοιχείο των αγώνων προετοιμασίας του Λος Άντζελες. Οι Λέικερς πέτυχαν 36,3% από το τρίποντο σε έξι παιχνίδια προετοιμασίας, ποσοστό που είναι βελτιωμένο σε σχέση με το 34,6% της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Την προηγούμενη σεζόν δεν είχαν καταφέρει να πετύχουν ποτέ 20 τρίποντα σε ένα παιχνίδι κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου ή της postseason. Ωστόσο, στις 6 Οκτωβρίου, μόλις στο δεύτερο παιχνίδι προετοιμασίας, το κατάφεραν, έχοντας 20 στα 55 απέναντι στους Νετς.

Στις 13 Οκτωβρίου, ισοφάρισαν το ρεκόρ τους για τα περισσότερα τρίποντα σε ένα δεκάλεπτο από την προηγούμενη σεζόν. Πέτυχαν εννέα απέναντι στο Γκόλντεν Στέιτ. Σίγουρα, τα ποσοστά στους αγώνες προετοιμασίας δεν μπορούν να είναι αντιπροσωπευτικά. Ωστόσο, όσον αφορά τα μακρινά σουτ, δεν παύουν να είναι θετικά. Οι Λέικερς υπέγραψαν εκ νέου φέτος, τους αξιόπιστους σουτέρ τριών πόντων Ριβς, Ράσελ και Χουτσιμούρα. Ενώ στην ομάδα προστέθηκαν και η Γκείμπ Βίνσεντ και Ταουρίν Πρινς.

Η ενδιαφέρουσα προσθήκη του Ταουρίν Πρινς

Η αρχική πεντάδα των Λέικερς άλλαξε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ο Πρινς, ξεκίνησε βασικός στα πέντε τελευταία παιχνίδια της ομάδας για την προετοιμασία και πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις. Είχε κατά μέσο όρο 10,6 πόντους με 47,8% στα τρίποντα.

Ο Πρινς δίνει στη βασική ενδεκάδα των Λέικερς το αμυντικό βάθος που χρειάζεται. Ο Άντονι Ντέιβις τον βλέπει σαν βετεράνο αλλά θεωρεί ότι είναι ικανός να κερδίσει μια μόνιμη θέση στη βασική πεντάδα της ομάδας. Ακόμα και να μη σου αρέσει το παιχνίδι του, δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει πως παίκτες σαν τον Πρινς αποτελούν assets για μια ομάδα που ψάχνει την ταυτότητα της.

Ένα ευέλικτο ρόστερ

Ο προπονητής των Λέικερς, Ντάρβιν Χαμ πειραματίστηκε με συνθέσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αναδεικνύοντας τον μεγάλο βαθμό ευελιξίας του ρόστερ της ομάδας. Οι Λέικερς έχουν την επιλογή να απλώσουν το παιχνίδι τους με τους σουτέρ Βίνσεντ, Ράσελ, Ριβς και Πρινς, ή να παίξουν ψηλά με τον Χατσιμούρα, τον Λεμπρόν και τον Ντέιβις. Ο Ράσελ θα είναι ο βασικός χειριστής της μπάλας και ο Λεμπρόν και ο Ριβς θα αναλάβουν την υπόλοιπη οργάνωση στο backcourt. Επιπλέον, ο Τζέιμς έχει τη δυνατότητα να αφοσιωθεί στο σκοράρισμα για ακόμη μια φορά στην καριέρα του.

Τα ερωτηματικά είναι πολλά και τα πράγματα άνετα μπορούν να πάνε στραβά για τους Λέικερς. Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της ομάδας θα παίξει η υγεία του Ντέιβις που είναι παραπάνω απο επιρρεπής σε σοβαρούς τραυματισμούς. Ο Λεμπρόν για ακόμη μια χρονιά δείχνει πεινασμένος. Το αν η ηλικία του θα αρχίσει να φαίνεται μέσα στη σεζόν, μένει μόνο να το δούμε. Ωστόσο, οι οπαδοί των Λέικερς μπορούν προς στιγμήν να είναι αισιόδοξοι. Μέχρι να πάει κάτι πολύ καλά ή κάτι πολύ στραβά.