Το Μαρόκο σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα μεγάλο στάδιο στο Μπεν Σλιμάν, κοντά στην Καζαμπλάνκα, και να αναβαθμίσει άλλα έξι ενόψει του Μουντιάλ του 2030.

Το Μαρόκο σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα μεγάλο στάδιο στο Μπεν Σλιμάν, κοντά στην Καζαμπλάνκα, και να αναβαθμίσει άλλα έξι.

Και όλα αυτά στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συνδιοργάνωση -με Ισπανία και Πορτογαλία-του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Μάλιστα, σήμερα υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και του κρατικού ταμείου CDG για τη χρηματοδότηση του νέου σταδίου που θα είναι έτοιμο έως το 2028 για συνολικό κόστος 5 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ (472 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε το γραφείο σε δήλωση.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Τα έξι στάδια – που πρόκειται να ανακαινιστούν για να φιλοξενήσουν το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών το 2025 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 – βρίσκονται στις πόλεις Αγκαντίρ, Καζαμπλάνκα, Φεζ, Μαρακές, Ραμπάτ και Ταγγέρη, ανέφερε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η FIFA πρόκρινε τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030 στο Μαρόκο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά ανέφερε επίσης ότι η Ουρουγουάη, η Αργεντινή και η Παραγουάη θα φιλοξενήσουν τρεις αγώνες για να σηματοδοτήσουν την εκατονταετηρίδα του τουρνουά.

Το Μαρόκο θα είναι η δεύτερη αφρικανική χώρα που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τη Νότια Αφρική το 2010.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!