Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, πιστεύει ότι ο επιθετικός Έρλινγκ Χάαλαντ θα πρέπει να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα του 2023.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, πιστεύει ότι ο επιθετικός Έρλινγκ Χάαλαντ θα πρέπει να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα του 2023.

«Ο Χάαλαντ πρέπει να κερδίσει. Ναι. Κερδίσαμε το «τρεμπλ» και σημείωσε 50 εκατομμύρια γκολ», είπε ο Καταλανός προπονητής, όταν ρωτήθηκε  σχετικά με το νικητή της «Χρυσής Μπάλας» 2023, καλούμενος να διαλέξει ανάμεσα  στον Λιονέλ Μέσι, τον οποίο προπόνησε στην Μπαρτσελόνα, και τον Έρλινγκ Χάαλαντ, τον οποίο προπονεί αυτή τη στιγμή στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σημείωσε 52 γκολ σε 53 εμφανίσεις για να βοηθήσει τη Σίτι να κερδίσει ένα ιστορικό «τρεμπλ» το 2022-23.
Έχει ήδη πετύχει οκτώ γκολ σε 12 εμφανίσεις αυτή τη σεζόν, αλλά δεν έχει βρει δίχτυα από τις 23 Σεπτεμβρίου, όταν η Σίτι κέρδισε τη Νότιγχαμ Φόρεστ με 2-0.

Ο Νορβηγός διεθνής είναι μεταξύ των 30 υποψηφίων για να κερδίσει τη «Χρυσή Μπάλα» στις 30 Οκτωβρίου, ενώ ο Αργεντινός επιθετικός της Ίντερ Μαϊάμι, Λιονέλ Μέσι, θεωρείται σημαντικός αντίπαλος του Χάαλαντ στην προσπάθεια για την κορυφαία ατομική διάκριση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Μέσι είναι επτά φορές νικητής της «Χρυσής Μπάλας» και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, ενώ ήταν ακόμα παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Γκουαρντιόλα πιστεύει ότι ο 36χρονος Λιοέλ Μέσι αξίζει τη δική του κατηγορία:

«Η “Χρυσή Μπάλα” έπρεπε να έχει δύο τμήματα. Ένα για τον Μέσι και μετά ψάχνουμε για τους άλλους», είπε.

Ο Ισπανός, που δεν ενδιαφέρεται για ατομικές διακρίσεις, επανέλαβε τον θαυμασμό του για τον Μέσι, με τον οποίο κέρδισε δύο τίτλους Champions League και τρεις στο ισπανικό πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια των ετών μαζί τους στη Μπαρτσελόνα (2008-2012):

«Η χειρότερη σεζόν του Μέσι θα ήταν η καλύτερη για τους άλλους. Και οι δύο το αξίζουν, τι να πω;», κατέληξε, σχετικά με τη μονομαχία του Αργεντινού με τον Χάαλαντ για τη «Χρυσή Μπάλα» που θα ανακοινωθεί στις 30 Οκτωβρίου στο Παρίσι.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!