Σάρωσε ο Νίκολα Γιόκιτς στην ετήσια έρευνα των GMs.

Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της κανονικής περιόδου του NBA 2023-24, οι GMs των 30 ομάδων κατέθεσαν τις προβλέψεις τους για τα… μελλούμενα. Γιόκιτς 

Οι περυσινοί πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς και οι Μπόστον Σέλτικς ισοφάρισαν στην πρώτη θέση του ερωτηματολογίου, σχετικά με την ομάδα που θα θριαμβεύσει εφέτος, συγκεντρώνοντας από 33% των ψήφων στην ερώτηση σχετικά με την ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο με 23%, στην τέταρτη οι Φοίνιξ Σανς με 7% και στην πέμπτη οι Κλίπερς με μόλις 3%.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι «Κέλτες» και τα «Ελάφια» είναι τα συντριπτικά φαβορί στην Ανατολική Περιφέρεια, ενώ στη Δύση κυριαρχούν οι Νάγκετς και οι Σανς.

Εξετάζοντας την ψηφοφορία μεμονωμένων βραβείων, η εμπιστοσύνη στον Νίκολα Γιόκιτς για το τρίτο του βραβείο MVP στις τελευταίες τέσσερις σεζόν, είναι δεδομένη, με τον σούπερ σταρ των Νάγκετς να συγκεντρώνει το 43% των ψήφων, σχεδόν διπλάσιο από το Νο. 2 σε ψήφους, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (20%). Ο Γιόκιτς έλαβε επίσης τη μεγαλύτερη υποστήριξη (33%) από τους GMs στην ερώτηση ποιον παίκτη θα ήθελαν περισσότερο να ξεκινήσουν ένα franchise.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Οι Αντετοκούνμπο και Γιόκιτς αποτέλεσαν την Νο1 επιλογή στην αντίστοιχη θέση τους, με τον Giannis να παίρνει το 97% των ψήφων μεταξύ των πάουερ φόργουορντ και τον Σέρβο το 93% μεταξύ των σέντερ. Ο «Greek Freak», πάντως, έπαιξε… μόνος του στη λίστα με τους κορυφαίους αμυντικούς.

Ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά ήρθε στην κορυφή των δημοσκοπήσεων του Rookie of the Year (50%) και του rookie που θα είναι ο καλύτερος παίκτης σε πέντε χρόνια (90%).

Ορισμένα από τα πιο αξιοσημείωτα αποτελέσματα της έρευνας:

Καλύτερος αμυντικός παίκτης: Γιάννης Αντετοκούνμπο
Καλύτερη αμυντική ομάδα: Μπόστον Σέλτικς
Καλύτερος προπονητής: Ερικ Σποελστρα, Μαϊάμι Χιτ
Καλύτερος σουτέρ: Στέφεν Κάρι
Καλύτερος πασέρ: Νίκολα Γιόκιτς
Καλύτερος ξένος παίκτης: Νίκολα Γιόκιτς
Καλύτερο IQ μπάσκετ: Νίκολα Γιόκιτς
Καλύτερος ηγέτης: ΛεΜπρόν Τζέιμς

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!