Η αξία της ομάδας της Άρσεναλ έχει εκτιναχθεί κατά 82% μέσα σε τρία χρόνια για να φτάσει τα 1,09 δισεκατομμύρια ευρώ, το δεύτερο υψηλότερο σύνολο στην Ευρώπη μετά τη Μάντσεστερ Σίτι.

Έχοντας μείνει από…πυρομαχικά την περασμένη σεζόν, η Άρσεναλ επένδυσε πολλά για να δυναμώσει την ομάδα της και να ανταγωνιστεί την ισχυρή δύναμη κρούσης της Μάντσεστερ Σίτι, αντιπάλου της σήμερα (18:30) που φαίνεται να είναι ακόμα ένα βήμα μπροστά από τους Λονδρέζους. Αρτέτα

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Transfermarkt, η αξία της ομάδας της Άρσεναλ έχει εκτιναχθεί κατά 82% μέσα σε τρία χρόνια για να φτάσει τα 1,09 δισεκατομμύρια ευρώ, το δεύτερο υψηλότερο σύνολο στην Ευρώπη μετά τη Μάντσεστερ Σίτι (1,18 δισεκατομμύρια).

Το έργο που επιτελέστηκε υπό τον Μικέλ Αρτέτα, πρώην βοηθό του πεπ Γκουαρντιόλα στη Σίτι, επαινείται ομόφωνα στην Αγγλία.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η αποψινή αναμέτρηση έρχεται την κατάλληλη στιγμή, στο «Emirates», μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι, που αιφνιδιάστηκε χάνοντας με 2-1 από τη Γουλβς το περασμένο Σάββατο (30/9), και της οικοδέσποινας Άρσεναλ, τρίτης μόνο με ένα βαθμό διαφορά από τους «Πολίτες» μετά το φεστιβάλ της στο Μπόρνμουθ (4-0).

Και οι δύο τους πάντας από χθες το απόγευμα… βλέπουν στην κορυφή «καθισμένη» την Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου.

Οι «κανονιέρηδες», που ηττήθηκαν την Τρίτη στη Λανς (2-1), δεν έχουν κερδίσει ούτε έναν αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της Σίτι από τη νίκη με 2-1 στις 21 Δεκεμβρίου 2015, με τον Περ Τσεχ στην εστία, τον Ολιβιέ Ζιρού ως σκόρερ και τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Αρτέτα βλέπει τον εαυτό του να σπάει το αρνητικό σερί, έχοντας ήδη αντιστρέψει την ιστορία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή την Τσέλσι νωρίτερα:

«Όταν ήρθα εδώ, νομίζω ότι ήταν 18 χρόνια στο Ολντ Τράφορντ, 17 χρόνια στο Στάμφορντ Μπριτζ και το κάναμε από τότε, οπότε ας το αλλάξουμε».

Η επιτυχία στις αρχές Αυγούστου στα πέναλτι στο «Community Shield», ένα προοίμιο για την τρέχουσα σεζόν της Premier League, πρέπει να δώσει «εμπιστοσύνη» στους παίκτες του, είπε.

«Η μόνη μου ανησυχία είναι η ποιότητα του αντιπάλου, η οποία είναι αδιαμφισβήτητη. Θα πρέπει να είμαστε στα καλύτερά μας για 100 λεπτά. Αυτό μπορούμε να ελέγξουμε και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό», εξήγησε ο Αρτέτα.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!