Το ντέρμπι κορυφής της Άρσεναλ με την -πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο- Μάντσεστερ Σίτι, δεσπόζει στο πρόγραμμα της Premier League.

Το ντέρμπι κορυφής της Άρσεναλ με την -πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο- Μάντσεστερ Σίτι, τις οποίες… χωρίζει απόσταση ενός βαθμού, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου η Premier League. Οι «κανονιέρηδες» υποδέχονται τους «σίτιζενς» το απόγευμα της Κυριακής (8/10, 18:30) στο «Έμιρεϊτς Στέιντιουμ», στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνεται η 8η ημέρα, και αμφότεροι θα κυνηγήσουν τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να βρεθούν στην κορυφή της κατάταξης με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα είναι αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα (5-2-0) και θα προσπαθήσει να πετύχει τη δεύτερη σερί νίκη της (μετά από αυτή κόντρα στην Μπόρνμουθ), προκειμένου να «σκαρφαλώσει» στο… ρετιρέ. Όμως, η προσπάθεια των Λονδρέζων δεν είναι εύκολη, καθώς οι «πολίτες» γνώρισαν το περασμένο Σάββατο στο Γουλβερχάμπτον την πρώτη ήττα τους στο πρωτάθλημα, ωστόσο μεσοδβόμαδα πέτυχαν το «2 στα 2» στο Champions League, επικρατώντας 3-1 της Λειψίας στη Γερμανία, και πηγαίνουν με ανεβασμένη ψυχολογία στο «Έμιρεϊτς».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η Σίτι θα παραμείνει μπροστά από την Άρσεναλ στην κατάταξη ακόμη και με ισοπαλία στο κυριακάτικο ντέρμπι, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να «πέσει» από το… ρετιρέ, καθώς η -επίσης αήττητη- Τότεναμ ισοβαθμεί με την Άρσεναλ στη δεύτερη θέση. Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου αναμετράται σήμερα (7/10, 14:30) στο «Κένιλγουορθ Ρόουντ» με τη Λούτον, στην αναμέτρηση που «ανοίγει την αυλαία» της 8ης αγωνιστικής, και με νίκη θα «σκαρφαλώσει» -έστω και προσωρινά- στο… ρετιρέ.

Στο μεταξύ, η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει στο “Amex” την -εκ των αντιπάλων της ΑΕΚ στο Europa League- Μπράιτον και θέλει τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να παραμείνει σε απόσταση… βολής από την κορυφή, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω τις εντός έδρας ήττες από Κρίσταλ Πάλας και Γαλατασαράι και να ξεκινήσει ένα νικηφόρο σερί, αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Μπρέντφορντ στο «Ολντ Τράφορντ». Η Τσέλσι αναμετράται με την Μπέρνλι στο «Τερφ Μουρ» και θα κυνηγήσει το δεύτερο διαδοχικό «τρίποντο» εκτός έδρας, ενώ η -προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League- Γουέστ Χαμ φιλοξενεί τη Νιούκαστλ, που προέρχεται από την «τεσσάρα» επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στην Premier League

Λούτον-Τότεναμ 7/10

Μπέρνλι-Τσέλσι 7/10

Έβερτον-Μπόρνμουθ 7/10

Φούλαμ-Σέφιλντ Γιουν. 7/10

Μάντσεστερ Γ.-Μπρέντφορντ 7/10

Κρίσταλ Πάλας-Νότιγχαμ Φόρεστ 7/10

Μπράιτον-Λίβερπουλ 8/10

Γουέστ Χαμ-Νιούκαστλ 8/10

Γουλβς-Άστον Βίλα 8/10

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι 8/10

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!