Η Άρσεναλ ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη σεζόν, και ο σύλλογος του Λονδίνου θα είναι και πάλι διεκδικητής του τίτλου της Premier League, δήλωσε σήμερα (6/10) ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η Άρσεναλ ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη σεζόν, και ο σύλλογος του Λονδίνου θα είναι και πάλι διεκδικητής του τίτλου της Premier League, δήλωσε σήμερα (6/10) ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η Άρσεναλ ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας για αρκετούς μήνες την περασμένη σεζόν προτού η Σίτι της…αρπάξει τον τίτλο στην πορεία για ένα ιστορικό τρεμπλ.

Αλλά η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα κέρδισε τη Μάντσεστερ Σίτι για να κατακτήσει το «Community Shield» και είναι μία από τις δύο αήττητες ομάδες στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν. Η Άρσεναλ βρίσκεται στην τρίτη θέση του πίνακα, έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Σίτι εν όψει του αγώνα της Κυριακής στο «Emirates».

«Η Άρσεναλ ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος την περασμένη σεζόν. Στο παρελθόν δεν ήταν εκεί. Έχουν ήδη φτάσει και θα μείνουν εκεί για πολύ καιρό», είπε ο Γκουαρντιόλα μιλώντας στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ είναι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί τους για τον τίτλο.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Είναι μια καλή ομάδα. Έχουν ξεκάθαρο μοτίβο. Αγωνίστηκαν για να γίνουν πρωταθλητές και τώρα είναι ξανά εδώ. Η Άρσεναλ επέστρεψε. Όταν ήμουν νέος και στη Μπαρτσελόνα, η Άρσεναλ ήταν πάντα εκεί και τώρα επιστρέφει. Στο Emirates είναι ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια», πρόσθεσε.

Η Σίτι υπέστη την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα το περασμένο Σάββατο από τη Γουλβς (2-1), αλλά ο Γκουαρντιόλα είπε ότι περιμένει ένα διαφορετικό παιχνίδι, καθώς η Άρσεναλ δεν θα μείνει πίσω και θα αμυνθεί στην έδρα της:

«Για τη Γουλβς είναι τελείως διαφορετικό από την Άρσεναλ. Η Γουλβς αμύνεται από το πρώτο λεπτό. Δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί με την Άρσεναλ. Πρέπει να προσαρμοστούμε, γνωριζόμαστε αρκετά καλά και θα δούμε», συμπλήρωσε.

Η Σίτι έχει νικήσει την Άρσεναλ στις τελευταίες 12 αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα, αλλά η ομάδα του Γκουαρντιόλα θα πρέπει να  αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Ρόδρι, σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή.

«Θα μιλήσουμε με το επιτελείο σήμερα, θα αναλύσουμε αύριο. Ετοιμαζόμαστε.Ο Ρόδρι είναι ένας από τους δύο ή τρεις καλύτερους χαφ στον κόσμο, είναι σημαντικό που δεν θα είναι στην ομάδα. Έχουμε προχωρήσει με απουσίες εδώ και πολλά χρόνια. Θα παίξουμε χωρίς αυτόν την Κυριακή», είπε ο Γκουαρντιόλα.

Στο μέτωπο των τραυματιών, ο Γκουαρντιόλα είπε ότι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε βελτιώνεται, , ενώ ο Τζον Στόουνς, ο οποίος κλήθηκε στην εθνική Αγγλίας, δεν θα ήταν έτοιμος ούτε για την αναμέτρηση της Κυριακής με την Άρσεναλ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!