Σε μια ανταλλαγή - βόμβα μεταξύ τριών ομάδων, οι Μιλγουόκι Μπακς απέκτησαν τον Ντάμιαν Λίλαρντ από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Σε μια ανταλλαγή – βόμβα μεταξύ τριών ομάδων, οι Μιλγουόκι Μπακς απέκτησαν την Τετάρτη το βράδυ τον Ντάμιαν Λίλαρντ από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Η τρίτη ομάδα ήταν οι Φίνιξ Σανς που απέκτησαν τους Γιουσούφ Νούρκιτς, Νασίρ Λιτλ, Κέον Τζόνσον και Γκρέισον Άλεν. Ενώ  οι Τζρου Χόλιντεϊ και ΝτιΆντρε Έϊτον, μαζί με μερικά picks κατέληξαν στους Μπλέιζερς. Πάμε να δούμε μαζί τους νικητές και τους χαμένους του ηχηρότερου trade αυτού του καλοκαιριού.

Νικητές

Μιλγουόκι Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκαθάρισε ότι δε θα υπέγραφε επέκταση της συνεργασίας του με τους Μπακς αν η αφοσίωση της ομάδας στην επίτευξη ενός πρωταθλήματος δεν ήταν ίση με τη δική του. Το franchise βρισκόταν σε ανάλογη κατάσταση στην offseason του 2020, αλλά η συμφωνία που επήλθε με τον Χόλιντεϊ τους βοήθησε να κατακτήσουν ένα πρωτάθλημα και να κρατήσουν τον Γιάννη ευχαριστημένο. Τώρα κατάφεραν να κάνουν κάτι φαινομενικά καλύτερα,  αν η χημεία μεταξύ των δύο σούπερσταρ τα ίδια ή μεγαλύτερα στάδια από αυτήν του Χόλιντεϊ και του Γιάννη.

Ωστόσο, οι Μπακς δεν είχαν πολλές επιλογές για την ενίσχυση του ρόστερ τους. Ο Μπρουκ Λόπεζ είναι 35 ετών. Ο Μίντλετον, 32 ετών, περιοριζόταν από προβλήματα στο γόνατο όλη την προηγούμενη σεζόν. Ο Χόλιντεϊ είναι 33 ετών. Από την άλλη, ο Ντέμιαν Λίλαρντ είναι επίσης 33 ετών, αλλά μόλις πραγματοποίησε αναμφισβήτητα την καλύτερη σεζόν της καριέρας του την περασμένη σεζόν.  Στη σειρά με τους Μαϊάμι Χιτ, η επίθεση των Μπακς δυσκολεύτηκε, ειδικά στα τελευταία λεπτά των αγώνων, όταν έδειχναν εξαντλημένοι. Ο άσος που φεύγει κρατούσε την άμυνα των Μπακς αλλά ο άσος που έρχεται είναι ένα υπερόπλο. Επιπλέον, τα assets που δόθηκαν είναι ελάχιστα και δεν έφυγε κανένας άλλος παίκτης του κορμού της ομάδας. Αν αυτό δεν είναι νίκη τότε τι είναι;

Ντέμιαν Λίλαρντ

Το “κόλλημα” του Λίλαρντ με τους Χιτ ήταν εξ αρχής περίεργο.  Ναι ο Τζίμι είναι ο συμπαίκτης που κάθε σουπερσταρ θέλει αλλά μέχρι εκεί, η υπόλοιπη ομάδα είναι καλή αλλά δεν αξίζει τέτοια αφοσίωση. Δε νομίζουμε πως η ιδέα του Μιλγουόκι δεν είχε περάσει από το μυαλό του. Και όταν η ευκαιρία ήρθε, δεν μπορούσε από το να συμφωνήσει. Παρά την ήττα από τους Χιτ στα πλέι οφ του 2022-23, ο Αντετοκούνμπο εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαφορετική κατηγορία ως παίκτης από τον Τζίμι Μπάτλερ. Σε εκείνη τη σειρά, ο Αντετοκούνμπο, ο οποίος ταλαιπωρούνταν από πρόβλημα στη μέση, ήταν και πάλι καλύτερος από τον Μπάτλερ.

Ο Λίλαρντ πηγαίνει σε μια ομάδα πετυχημένη, με γεμάτο ρόστερ και καλό κορμό. Με ένα πρωτάθλημα στην πλάτη της και  έναν σούπερσταρ διψασμένο για ένα δεύτερο. Η δίψα του Λίλαρντ θα βελτιώσει αισθητά την ομάδα ή θα την αποδιοργανώσει εντελώς. Για τον ίδιο, το Μιλγουόκι βρίσκεται πολύ πιο κοντά στον τίτλο από το Πόρτλαντ. Σε αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Ήταν προφανές ότι η παρουσία του Λίλαρντ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας θα προσέθετε ανεπιθύμητη αρνητική ενέργεια σε μια νεαρή ομάδα που ακόμα προσπαθεί να βρει τα πατήματά της. Αυτό θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμα αρνητικά αποτελέσματα. Αντίθετα, η γνώση ότι το δράμα έχει τελειώσει επιτρέπει σε όλους στα αποδυτήρια να ανασάνουν ευκολότερα. Πέρα από την απώλεια του Λίλαρντ, η ομάδα έχει έναν νεότερο, πιο υγιή και ίσως και ανώτερο σέντερ στο πρόσωπο του Έϊτον. Ο Νέρκιτς είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών, αν και πολύ ταλαντούχος, και πλέον αποτελεί πρόβλημα των Σανς. Ο Σκουτ Χέντερσον είναι έτοιμος να αναλάβει και αυτός ινία ηγέτη από νωρίς. Αν ο Χόλιντεϊ δεν ανταλλαχθεί για περισσότερα assets, θα αποτελέσει μια σταθερή βάση στον άσο. Το Πόρτλαντ δε θα μπορούσε να ζητήσει καλύτερή αρχή για το rebuild του. Το μόνο που μένει είναι να τη διαχειριστεί σωστά.

Χαμένοι

Τζρου Χόλιντεϊ

Ως βασικός τροχός στους Μπακς τις τρεις προηγούμενες σεζόν, ο Χόλιντεϊ μετακομίζει στους Μπλέιζερς. Ωστόσο, τα πράγματα δε μοιάζουν και πολύ σίγουρα καθώς το πιθανότερο είναι να είναι και μέρος άλλης ανταλλαγής σε λίγες ημέρες. Ο Χόλιντεϊ, ο οποίος ήταν βασικό μέλος της ομάδας των Μπακς που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2021, είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει κάθε ομάδα. Κατά πάσα πιθανότητα η ομάδα που θα καταλήξει δε θα έχει το δαχτυλίδι σαν στόχο. Ή τουλάχιστον όχι τόσο ψηλά όσο οι Μπακς.

Φίνιξ Σανς

Ο Έϊτον δεν είναι ο τέλειος παίκτης. Ωστόσο, είναι σταθερός, είναι νέος και μπορείς να βασιστείς πάνω του. Ο Νέρκιτς είναι επίσης ταλαντούχος και έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Έϊτον. Ωστόσο, τις τελευταίες τρεις σεζόν έχει παίξει ελάχιστα. Είναι σίγουρα μεγαλύτερο το ρίσκο για τους Σανς. Για μια ομάδα που είναι σε μια κατάσταση τίτλου τώρα ή ποτέ. Η αμυντική τους λειτουργία τώρα βασίζεται στον Νέρκιτς. Αν αυτός δεν είναι διαθέσιμος, το σχήμα χαμηλώνει επικίνδυνα, γεγονός όχι και τόσο θετικό αν αναλογιστείς τα τεσσαροπεντάρια των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο.

Οι άλλες προσθήκες των Σανς είναι απλά εντάξει. Με το 36,7% στα τρίποντα πέρυσι, ο Νασίρ Λιτλ θα έρθει πολλές φορές σαν βοήθεια από τον πάγκο. Οι άλλοι τρεις θα γεμίζουν απλά λεπτά και θα κρατήσουν ζεστές τις θέσεις για τους τρεις βασικούς σούπερσταρ. Το αμυντικό στοιχείο είναι το σημαντικότερο μειονέκτημα για τους Σανς. Μετά από αυτό το trade, δε βελτιώθηκε σε καμία περίπτωση.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!