Ο Μπράντλεϊ Μπιλ και οι Σανς είναι ήδη με την πλάτη στον τοίχο πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στο Φοίνιξ.

Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, οι Σανς κατάφεραν να αποκτήσουν τον Μπράντλεϊ Μπιλ από τους Γουίζαρντς με αντάλλαγμα τον Κρις Πολ, τον Λάντρι Σάμετ, μια σειρά από ντραφτ πικ δεύτερου γύρου και ανταλλαγές πικ. Η πρώτη σημαντική κίνηση της φετινής off season είναι πλέον γεγονός και εμείς δεν μένει να κάνουμε τίποτα άλλο από το να αναλύσουμε τους κερδισμένους και τους χαμένους της. Μετά από 11 χρόνια στην Ουάσιγκτον, ο Μπιλ μετακομίζει στη Δύση για να γίνει μέλος μια τριάδας που μοιάζει τρομακτική αλλά βρίσκεται ήδη με τη πλάτη στον τοίχο.

Το trade για τους Σανς

Το trade για τους Σανς μεταφράζεται με μόνον έναν τρόπο: “Θέλουμε το πρωτάθλημα του 2024 πάση θυσία”. Οι Σανς διεύρυναν το ρόστερ τους με έναν ακόμη σούπερ σταρ αποκτώντας τον έμπειρο γκαρντ. Η αρχική πεντάδα των Κάμερον Πέιν, Μπούκερ, Μπιλ, Ντουράντ και Έιτον στα χαρτιά είναι τρομακτική. Λογικά θα είναι και στην πραγματικότητα. Αλλά με τις αποχωρήσεις των Πολ και Σάμετ, το ρόστερ χάνει το όποιο βάθος είχε. Ο

Πολ μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του, αλλά με 8,9 ασίστ ανά παιχνίδι τη φετινή σεζόν, ήταν ένας από τους κορυφαίους των Σανς. Αναμφίβολα, η ομάδα χάνει μέρος της ικανότητάς της να δημιουργεί παιχνίδι. Ο Σάμετ ήταν επίσης ένας αξιοπρεπής ρολίστας σημειώνοντας 8,7 πόντους ανά αγώνα και σουτάροντας με 37,7% εντός πεδιάς. Ωστόσο, από τότε που ειπώθηκε ότι ο Πολ ενδεχομένως να αποδεσμευτεί αυτή την offseason από το Φίνιξ, οι Σανς δεν έδειξαν καμία πρόθεση να τον κρατήσουν. Χωρίς αμφιβολία, η έλλειψη βάθους της ομάδας είναι ανησυχητική. Στα περασμένα πλέι οφ, ήταν σίγουρα ένας από τους παράγοντες της αποτυχίας των Σανς. Αλλά αν οι τριάδα των σούπερ σταρ και ο Έιτον μείνουν υγιείς, τότε ναι, μπορούν να πάνε και πάλι μακριά. Το πόσο μακριά θα εξαρτηθεί από την χημεία τους.

Οι Σανς θα αντιμετωπίσουν σοβαρές δυσκολίες στο μέλλον αν δεν πάρουν σύντομα πρωτάθλημα. Έχουν ανταλλάξει πολλά από τα μελλοντικά τους draft picks και έχουν επιβαρυνθεί με τέσσερα τεράστια συμβόλαια. Η αλλαγή αυτού του ρόστερ θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ άσχημο rebuild, κάτι που κανείς στο Φοίνιξ δε θέλει να σκέφτεται. Τουλάχιστον χωρίς ούτε ένα δαχτυλίδι στο χέρι του.

Το trade για τους Γουίζαρντς

Ο τρόπος με τον οποίο οι Γουίζαρντς διαχειρίστηκαν τον Μπιλ τα τελευταία χρόνια τους άφησε περιθώρια για να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Θα μπορούσαν να επιδιώξουν να τον περιβάλλουν με ταλέντα με στόχο κάποια διάκριση ή να στοχεύσουν σε κάποιο μεγάλο trade όταν έκανε το μπαμ και αναδείχθηκε σε All Star. Ωστόσο δεν έκαναν τίποτα τέτοιο και κατέληξαν να προσφέρουν στον Μπιλ μαξ συμβόλαιο και μια αρκετά μέτρια ομάδα γύρω του. Τελικά, αναγκάστηκαν να τον αφήσουν να φύγει για ψίχουλα. Ο Πολ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανταλλαγεί σε μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα, ή στους Κλίπερς για να κλείσει την καριέρα του. Επιπλέον, είναι πιθανό να μείνουν ελεύθεροι και άλλοι σημαντικοί παίκτες της ομάδας.

Τα επόμενα χρόνια στην Ουάσινγκτον θα είναι δύσκολα αλλά το rebuild μπορεί να γίνει σωστά, παίρνοντας παράδειγμα από ομάδες όπως οι Κινγκς ή οι Θάντερ.

https://twitter.com/ESPNNBA/status/1670555388196925442?s=20

Το trade για τον Μπιλ και τον Πολ

Ο Μπράντλεϊ Μπιλ μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής με τους Σανς. Το ξέρει πολύ καλά και αν συνεχίζει να παίζει το μπάσκετ που παίζει θα το μάθουν και οι συμπαίκτες του. Ωστόσο, όσο τρομακτική και αν μοιάζει η τριάδα των Μπούκερ, Ντουράντ, Μπιλ, υπάρχουν πολλά περιθώρια για να αποτύχει. Όπως απέτυχαν τόσες πριν από αυτήν και θα αποτύχουν και τόσες άλλες στο μέλλον. Στην πραγματικότητα μιλάμε για τρεις σκόρερ που πρέπει να συνυπάρξουν σε μια ομάδα που οφείλει να βρεθεί τουλάχιστον στους τελικούς περιφέρειάς. Αν μας ρωτάτε αυτό σημαίνει να είσαι με την πλάτη στον τοίχο τέσσερις μήνες πριν την έναρξή της σεζόν.

Από την άλλη μεριά ο Κρις Πολ δεν μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής. Εκτός και αν από σπόντα ανταλλαγεί στους μελλοντικούς πρωταθλητές. Η καριέρα του έμπειρου άσου φτάνει στο τέλος της και δυστυχώς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δε θα συνοδευτεί με κάποιον τίτλο. Μακάρι να βγούμε ψεύτες αλλά μέχρι τώρα ότι έχει αγγίξει ο CP3 δεν έχει μεταμορφωθεί σε χρυσό.