Αφού προσέλκυσε πολλούς ποδοσφαιριστές αυτό το καλοκαίρι, οι ιθύνοντες του αραβικού πρωταθλήματος στοχεύουν να φέρουν και ευρωπαίους διαιτητές έναντι υψηλής χρηματικής αμοιβής.

Έχοντας μονοπωλήσει την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, η Pro League της Σαουδικής Αραβίας, θέλει να προσελκύσει διεθνείς διαιτητές από την Ευρώπη και ειδικά από την Αγγλία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αγγλική εφημερίδα «The Times», η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να πείσει τους Άγγλους διαιτητές να ταξιδέψουν στη χώρα του Κόλπου για να διαιτητεύσουν τους αγώνες πρωταθλήματος.

Φυσικά η κίνηση δεν αφορά μόνο τους Άγγλους διαιτητές, αλλά γενικότερα τους Ευρωπαίους.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Προς το παρόν, οι Ευρωπαίοι διαιτητές έχουν λάβει μέρος σε κάποιους φιλικούς αγώνες στη Σαουδική Αραβία. Αλλά αυτό που θέλει να κάνει το κορυφαίο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είναι να εκμεταλλευτεί την εμπειρία των Ευρωπαίων διαιτητών για να βελτιώσει περαιτέρω το επίπεδο της διοργάνωσης, προσφέροντας φυσικά υψηλό οικονομικό κίνητρο.

Να σημειωθεί ότι ο Μάικλ Όλιβερ, για έναν μόνο αγώνα της Σαουδικής Αραβίας που διαιτήτευσε, την ισοπαλία της Αλ Χιλάλ με την Αλ Νασρ, κέρδισε 3.471 ευρώ.

Ο διαιτητής ταξίδεψε business class στο Ριάντ και κέρδισε περίπου το διπλάσιο από ό,τι θα μπορούσε να κερδίσει για έναν αγώνα της Premier League.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!