Για τελευταία φορά ως μέλος της αμερικανικής εθνικής ομάδας γυναικών, η Μέγκαν Ραπίνο αποχωρίστηκε το εθνόσημο και τους φαν της.

Για τελευταία φορά ως μέλος της αμερικανικής εθνικής ομάδας γυναικών, η Μέγκαν Ραπίνο αποχώρησε τον αγωνιστικό χώρο και τους φαν της. Για ακόμη μια φορά με τον χαρακτηριστική της υπόκλιση.

Ο τελευταίος αγώνας

Στο Soldier Field του Σικάγο, η 38χρονη επιθετικός αποσύρθηκε μετά τη νίκη με 2-0 επί της Νότιας Αφρικής. Ολόκληρος ο αγώνας λειτούργησε ως μια γιορτή της κληρονομιάς της Ραπίνο. Οι επευφημίες του κοινού ξεκίνησαν νωρίς, όταν αντάλλαξε ένα φιλί με την αρραβωνιαστικιά της Σου Μπερντ πριν από το παιχνίδι. Το τελευταίο standing ovation ήρθε κατά την αποχώρησή της στο 54ο λεπτό. Κατά τη διάρκεια της συγκινητικής της ομιλίας της μετά το τελικό σφύριγμα  του αγώνα όλο το στάδιο την αποθέωσε.

Η 21χρονη επιθετικός Τρίνιτι Ρόντμαν πέτυχε το πρώτο γκολ του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Η Ραπίνο δεν θα μπορούσε να λείπει από τους πανηγυρσιμούς. Όταν μίλησε στα ΜΜΕ το Σάββατο για τα ανερχόμενο αστέρια της εθνικής Αμερικής, η Ρόντμαν ήταν ένα από τα πρώτα ονόματα που ανέφερε. “Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ, πολύ καλά χέρια“, είπε χαρακτηριστικά. Συνέβαλε επίσης και στο γκολ της Σόνετ στο δεύτερο ημίχρονο. Η κεφαλιά της συμπαίκτριας της προήλθε από δικό της κόρνερ και έπειτα από κόντρα στην αντίπαλη τερματοφύλακα.

Συγκινημένη και συγκινητική

Στο τέλος του αγώνα το μικρόφωνο θα μπορούσε να πάει μόνο στα χέρια της. Μεταξύ άλλων είπε: “Όταν σκέφτομαι τι σημαίνει για μένα να εκπροσωπώ όχι μόνο αυτή την ομάδα αλλά και τη χώρα μας, είναι ακριβώς αυτό. Είμαστε απλά ένα μικρό κομμάτι όλων σας.  Αγωνιστήκαμε τόσο σκληρά εκτός γηπέδου για να συνεχίσουμε να δημιουργούμε περισσότερο χώρο για τους εαυτούς μας και να είμαστε αυτοί που είμαστε, αλλά ελπίζω ότι το μετέτρεψα σε περισσότερο χώρο για εσάς για να είστε αυτοί που είστε.” Στο τέλος πρόσθεσε: “Ήταν μεγάλη τιμή να μπορώ να φορέσω αυτή τη φανέλα, να παίξω με όλες αυτές τις καταπληκτικές παίκτριες και να ζήσω το παιδικό μου όνειρο”.

Τα νούμερα και ο διαφορετικός αγώνας 

Έπαιξε τον τελευταίο της αγώνα για τις Ηνωμένες Πολιτείες έχοντας 63 γκολ, εκ των οποίων δύο απευθείας από κόρνερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στη Γαλλία, πέτυχε έξι γκολ και πήρε τη Χρυσή Μπάλα ως κορυφαία παίκτρια.

Η Ραπίνο είναι ένθερμη υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Αφιέρωσε μεγάλο μέρος της καριέρας της σε αυτόν τον αγώνα. Μετά από το coming out της το 2020, αρραβωνιάστηκε την μπασκετμπολίστρια Σου Μπερντ. Επιπλέον, έγινε η πρώτη γυναίκα παίκτης ποδοσφαίρου που έλαβε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, την υψηλότερη πολιτική τιμή της χώρας, το 2022.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σημείωσε επίσης ότι το πλήθος τώρα είναι πιο ποικιλόμορφο από ότι ήταν όταν ξεκίνησε, κοιτάζοντας τις κερκίδες.

Είναι πολύ όμορφο πράγμα να κοιτάς έξω και να βλέπεις μικρά μαύρα κορίτσια και μικρά τρανς παιδιά και αγόρια με τις φανέλες μας“, δήλωσε η Ραπίνο. “Νομίζω ότι είναι κάτι για το οποίο όλοι μας είμαστε πραγματικά περήφανοι και όλοι μας – ειδικά στη γενιά μας – γνωρίζουμε τον αντίκτυπο που έχουμε Και ξέρουμε ότι είναι πολύ διαφορετικό τώρα από ότι όταν ξεκινήσαμε”.