Με νίκες ξεκίνησαν οι εθνικές ομάδες της Αγγλίας και της Αμερικής στο Μουντιάλ γυναικών, δύο εκ των φαβορί για την κατάκτηση.

Με… αγχωτική νίκη, άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ 2023, που φιλοξενείται σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας, που είναι και πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στην πρεμιέρα τους στην κορυφαία διοργάνωση, οι Αγγλίδες επικράτησαν με 1-0 της αδύναμης Αϊτής, χάρη στο πέναλτι της Τζόρτζια Στάνγουεϊ στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης,

Πλέον, οι παίκτριες της Σαρίνα Γουίγκμαν, θέλουν νίκη την ερχόμενη Παρασκευή στο Σίδνεϊ με αντίπαλο την Δανία, για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στα νοκ άουτ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Οι Αμερικανίδες διεθνείς από την άλλη πλευρά δικαιολόγησαν με άνεση τον τίτλο του φαβορί. Επικράτησαν εύκολα του Βιετνάμ με 3-0, στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ 2023.

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ, που στοχεύει στον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο (σ.σ. κάτι που θα αποτελέσει και σχετικό ρεκόρ), προηγείται στον 5ο όμιλο, εν αναμονή της «μονομαχίας» μεταξύ Ολλανδίας και Πορτογαλίας, που είναι προγραμματισμένη για αύριο (23/7). Στην πρώτη τους συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Βιετναμέζες ποδοσφαιρίστριες, αντιστάθηκαν σθεναρά, αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν πολύ μεγάλη.

Η MVP του πρωταθλήματος της Βόρειας Αμερικής το 2022 με το Πόρτλαντ, Σοφία Σμιθ, πέτυχε δύο γκολ (14`, 45`+7`) και βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης των σκόρερ της διοργάνωσης.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!