Ο κόσμος του NBA είναι γεμάτος με ενδιαφέρουσες ιστορίες και φήμες. Άραγε έχουμε αναρωτηθεί τι θα γινόταν, αν το 2010, οι Μπουλς έφερναν τους Big 3 του Μαϊάμι στο Σικάγο;

Ο κόσμος του NBA είναι γεμάτος με ενδιαφέρουσες ιστορίες και φήμες που τραβούν την προσοχή κάθε φαν του αθλήματος και όχι μόνο. Από αποτυχημένα trades μέχρι ακραία deals με free agents, κάθε χρόνο ακούμε και διαβάζουμε όλο και κάτι που μετά από λίγο καιρό μνημονεύουμε και αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν αν… Αυτές οι ιστορίες μας οδήγησαν στο να δημιουργήσουμε μια νέα σειρά  αφιερωμάτων με τίτλο “What If”. Είμαστε και φαν της Marvel αλλά αυτό ας το αφήσουμε για άλλη στιγμή. Για το πρώτο άρθρο της σειράς διαλέξαμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα what ifs του 21ου αιώνα. Τι θα γινόταν, αν το 2010,  οι Μπουλς έφερναν τους Big 3 του Μαϊάμι στο Σικάγο;

https://twitter.com/BleacherReport/status/1545433395299319810?s=20&t=r88oJaRL4SsnHmxqK_S1_A

Υπήρχαν πράγματι συζητήσεις ανάμεσα στους Μπουλς και τους Big 3;

Το 2010 ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Ντουέιν Γουέιντ βγήκαν στη free agency. Όντας φίλοι από πολύ νωρίς στην καριέρα τους, ήθελαν να δημιουργήσουν μαζί μια υπερομάδα και να κυριαρχήσουν στη λίγκα. Παρέα με αυτούς και ο Κρις Μπος, που ήταν στο Τορόντο εκείνη την περίοδο. Οι Σικάγο Μπουλς τους φαινόταν ο ονειρεμένος προορισμός εκείνη την εποχή. Και οι τρεις παίκτες ήθελαν να μετακομίσουν στην Windy City με την ελπίδα να επιτύχουν μαζί παρόμοια πράγματα με εκείνα που κατάφερε με την ίδια φανέλα ο Τζόρνταν και η παρέα του.

Ωστόσο, η συμφωνία δεν πραγματοποιήθηκε, παρά το  μεγάλο ενδιαφέρον του Σικάγο. Αντ’ αυτού, η τριάδα κατέληξε στους Μαϊάμι Χιτ. Ο Γουέιντ έκανε δηλώσεις σχετικά με το Σικάγο μετά από την απόφαση της τριάδας να καταλήξει στο Μαϊάμι: “Το Σικάγο ήταν πολύ δελεαστικό από την άποψη του ότι είχε στο ρόστερ του πολλά νέα ταλέντα. Αλλά στο τέλος, το Μαϊάμι μπορούσε να μας πάρει και τους τρεις και αυτό άλλαξε όλη τη δυναμική του καλοκαιριού”. Σίγουρα το γεγονός πως ο Γουέιντ μπορούσε να φέρει και τους άλλους δύο μεγάλους αστέρες στην ομάδα του έπαιξε τεράστιο ρόλο στην απόφαση τους.

Ωστόσο ο Γουέιντ πρόσθεσε: “Ήταν ένα μέρος που ήθελα να παίξω. Ήταν ένα μέρος που αγαπούσε και ο Λεμπρόν. Αγαπούσαμε την πόλη του Σικάγο. Αποτελεί επίσης μια μεγάλη αγορά. Προφανώς, ο ήλιος του Μαϊάμι είναι επίσης υπέροχος. Είχαμε δύο υπέροχες επιλογές”.

Οι Βig 3 θα γινόταν Big 4 στο Σικάγο

Ο ΛεΜπρόν και οι Καβς απέκλεισαν τους Μπουλς στον πρώτο γύρο των πλεί οφ του 2010. Ωστόσο, ο 25χρονος Λεμπρόν είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Ντέρικ Ρόουζ. Ο Ρόουζ είχε κερδίσει το βραβείο του ρούκι της χρονιάς και συνέχιζε να εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους παίκτες της λίγκας. Το νούμερο 1 του Σικάγο κέρδισε το βραβείο του MVP την ίδια σεζόν που ο ΛεΜπρόν και ο Γουέιντ πήγαν στους Χιτ. Τι θα γινόταν αν κατέληγαν στο Σικάγο; Το πρωτάθλημα θα ήταν τελείως διαφορετικό.

Ίσως ο Ρόουζ να μην έβγαινε MVP γιατί θα αναγκαζόταν να μοιραστεί το spotlight. Ίσως να έβγαινε ο Λεμπρόν, που ήταν επίσης διαστημικός εκείνη την χρονιά. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ήταν μια ομάδα που κάθε οπαδός θα χαιρόταν να βλέπει. Η εκρηκτικότητα των Ρόουζ, Γουέιντ, Λεμπρόν σε συνδυασμό με την στιβαρότητα των Μπος και Νόα. Θα κατέληγε σε πρωτάθλημα; Δύσκολη ερώτηση. Έτσι κι αλλιώς, ο Ντιρκ είχε άλλα σχέδια την πρώτη χρονιά των BIG 3. Κάπου εκεί ήρθε και τραυματισμός του Ρόουζ, ακόμα ένα μεγάλο what if που πρέπει να μπει στην εξίσωση.

Από την απόφαση των Big 3 και έπειτα, οι Χιτ κατάφεραν να κατακτήσουν δύο πρωταθλήματα, να προκριθούν σε πέντε σειρές τελικών και να καταφέρουν να κάνουν rebuild σε λιγότερο από μια δεκαετία μετά την αποχώρηση τους. Το Σικάγο από  την άλλη βρίσκεται σε μια συνεχή προσπάθεια να πρωταγωνιστήσει αλλά το επόμενο βήμα δεν έχει γίνει ακόμα. Τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά αν το παραπάνω σενάριο γινόταν πραγματικότητά.