Οι Μπουλς δηλώνουν βροντερό "παρών" στο φετινό πρωτάθλημα και κοιτάζουν τους πάντες στα μάτια.

Η κατρακύλα των Μπουλς την τελευταία τετραετία δεν είχε όριο. Κακά deals, τραυματισμοί, ατυχίες εντός και εκτός παρκέ και πολλά άλλα, είχαν οδηγήσει την ιστορική ομάδα από το Σικάγο στον “πάτο” της λίγκας. Ο Ζακ Λαβίν ήταν απελπιστικά μόνος τις τρεις περασμένες σεζόν αλλά φέτος αυτό έχει αλλάξει. Για την ακρίβεια η αλλαγή άρχισε να φαίνεται με την προσθήκη του Βούτσεβιτς στα μέσα της περσινής σεζόν. Κανείς όμως δεν μας προετοίμασε για την έκπληξη που μας επιφύλασσε φέτος η ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν.

Όπως αναφέραμε και δύο μήνες πριν, κανείς δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει το front office των Μπουλς πως έμεινε με σταυρωμένα χέρια το καλοκαίρι που μας πέρασε. Είχαμε γράψει: “στο Σικάγο κατέφθασαν και οι Λόνζο Μπαλ, ΝτεΜάρ Ντερόζαν και Άλεξ Καρούσο. Αυτοί οι τέσσερις μαζί με τον αναδυόμενο σούπερ σταρ  Ζακ Λαβίν σχηματίζουν μια πολύ αξιόλογη πεντάδα.” Όταν όμως το αναφέραμε δεν περιμέναμε να δούμε τα πράγματα που είδαμε τους δύο μήνες που ακολούθησαν. Μια ομάδα που δεν φοβάται κανέναν και τίποτα. Μια ομάδα που έχει και τις κακές βραδιές της, αλλά στο σύνολο της βγάζει μια ενέργεια που οι οπαδοί του Σικάγο είχαν χρόνια να δουν. Αυτό αντικατοπτρίζεται βέβαια και στο ρεκόρ της (17-10) το οποίο την έχει κρατήσει κοντά στην κορυφή της Ανατολής.

Ο Ζακ Λαβίν μπορεί επιτέλους να στηριχτεί στους συμπαίκτες του

Στο Σικάγο, ο Λαβίν εξελίχθηκε σε franchise παίχτη. Μπορεί να μη κατάφερε πολλά σε συλλογικό επίπεδο αλλά κατάφερε να αναπτύξει το ταλέντο του σε τέτοιο σημείο που μπορεί πλέον να σταθεί επάξια δίπλα σε όλους τους κορυφαίους γκαρντς του NBA. Φέτος, έχει την δυνατότητα να έχει και τις κακές βραδιές του. Έχει τη δυνατότητα να βασιστεί και σε κάποιον άλλον για το τελευταίο σουτ. Γνωρίζει πως από πίσω του δεν βρίσκεται ο νεαρός γκαρντ που πρόσφατα ανέβηκε από την G-League. Βρίσκονται ο ΝτεΡόζαν, ο Λόνζο Μπολ και ο Καρούσο. Οι ελευθερίες που του δίνουν οι έμπειροι συμπαίκτες του, του επιτρέπουν να ανέβει ακόμα ψηλότερα. Και πάνω απ’ όλα δείχνει να το απολαμβάνει, μαζί με όλους του υπόλοιπους.

https://twitter.com/chicagobulls/status/1466604315385159684?s=20

Παρακολουθούμε ένα από τα καλύτερα δίδυμα των τελευταίων ετών

Το δίδυμο ΝτεΡόζαν-Λαβίν έχει μ.ο περίπου 52 πόντους ανά παιχνίδι. Χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω; Αν και οι δύο μείνουν υγιείς, μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα για το Σικάγο. Το είπαμε για τον Λαβίν, θα το πούμε και για τον ΝτεΡόζαν. Ο 32χρονος δείχνει να το απολαμβάνει στο Σικάγο. Του ταιριάζει πολύ περισσότερο από το Σαν Αντόνιο και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Η επιλογή του να επιστρέψει στην Ανατολή φαίνεται να πιάνει τόπο και σίγουρα δεν το έχει μετανιώσει.

https://twitter.com/chicagobulls/status/1467493968287985666?s=20

Η πολύ αξιόλογη “δεύτερη πεντάδα”

Από τον Άλεξ Καρούσο το περιμέναμε. Η θητεία του στους Λέικερς ήταν γεμάτη εντυπωσιακά καρφώματα, σκληρές άμυνες και αστείρευτη ενέργεια. Αυτήν την ενέργεια έφερε και στον πάγκο του Σικάγο. Ο ρούκι που ακούει στο όνομα Άϊο Ντοσούνμου είναι ο παίκτης που αξίζει να σταθούμε λίγο παραπάνω. Ο νεαρός γκαρντ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μπίλι Ντόνοβαν ο οποίος τον χρησιμοποιεί περίπου 18 λεπτά ανά αγώνα. Όχι και άσχημα για έναν πικ δευτέρου γύρου. Ο Ντοσούνμου μπορεί να θεωρηθεί ήδη ως ένα από τα steals του περασμένου ντραφτ και δείχνει πως έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά του. Οι Κόμπι Γουάιτ, Τζαβόντε Γκριν και Ντέρικ Γουίλιαμς συμπληρώνουν την “δεύτερη ομάδα” του Σικάγο. Όλοι μαζί έχουν καταφέρει να περιορίσουν πολλές από τις καλύτερες ομάδες της λίγκας, να ξεκουράσουν τους σούπερ σταρς των Μπουλς σε κρίσιμα σημεία και να διαγράψουν κάθε προβληματισμό που είχαμε πριν αρχίσει η φετινή σεζόν.

O άτυχος Πάτρικ Γουίλιαμς

Ο 2οχρονος ψηλός των Μπουλς τραυματίστηκε σοβαρά στα τέλη του Οκτώβρη και θα χάσει σίγουρα το υπόλοιπο της κανονικής περιόδου. Το πλήγμα για την ομάδα ήταν και είναι μεγάλο. Σίγουρα θα την επηρεάσει σε βάθος χρόνου καθώς ο Βούτσεβιτς θα πρέπει να σηκώσει περισσότερα βάρη. Να σημειωθεί πως ο Μαυροβούνιος βρέθηκε θετικός και σε τεστ κορωνοϊού πριν λίγες ημέρες και θα παραμείνει εκτός για τουλάχιστον δέκα ημέρες. Ας ελπίσουμε πως θα επιστρέψει ανεπηρέαστος.

Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα για το Σικάγο. Μια πιθανή αποτυχία εισόδου στα επερχόμενα πλέι οφς θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η απόλυτη ¨αυτοκτονία¨ μετά από μια τέτοια αρχή στη σεζόν. Θα μπορούσαμε να τους θεωρήσουμε διεκδικητές του τίτλου; Μάλλον όχι. Θα μπορούσαμε να τους θεωρήσουμε την πιο ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν; Σίγουρα ναι!