Ακόμα ένα καλοκαίρι που επαληθεύεται το γεγονός πως η offseason του NBA κρύβει πάντα εκπλήξεις.

Ακόμα ένα καλοκαίρι που επαληθεύεται το γεγονός πως η offseason του NBA κρύβει πάντα εκπλήξεις. Οι συμφωνίες, οι ανταλλαγές αλλά και το παρασκήνιο τους δεν απογοητεύουν ποτέ το κοινό. Οι ομάδες που είχαν ενεργά ως στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ του 2024 έκαναν πολλές κινήσεις. Ειδικά στη Δυτική Περιφέρεια σχεδόν καμία ομάδα δεν ήταν ήσυχη. Η Δύση, η οποία φαίνεται να είναι τόσο βαθιά όσο ποτέ άλλοτε, φιλοξενεί και τις τρεις μεγαλύτερες κινήσεις αυτού του καλοκαιριού. Πάμε να τις δούμε μία προς μία.

Οι Σπερς διαλέγουν τον Βίκτορ Γουεμπανιαμά στο νούμερο ένα του Ντράφτ 

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς κέρδισαν τον λαχνό του Βίκτορ Γουεμπανιαμά στο φετινό ντραφτ. Η απόφαση για την επιλογή του Γουεμπανιαμά ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο prospect μετά τον Λεμπρόν Τζέιμς το 2003. Στο Summer League, ο Γουεμπανιαμά συμμετείχε μόνο σε δύο παιχνίδια. Στο πρώτο παιχνίδι δεν έδειξε πολλά. Ωστόσο, ανέκαμψε, όπως αναμενόταν, και στο δεύτερο παιχνίδι σημείωσε 27 πόντους, 12 ριμπάουντ και τρία μπλοκ.

Ο επόμενος ψηλός της νέας γενιάς των Σπερς, ήδη λέγεται πως ακολουθεί τα βήματα του Τιμ Ντάνκαν και του Ντέιβιντ Ρόμπινσον. Είναι σίγουρα ήδη ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της λίγκας. Ο ντόρος γύρω από το όνομα του αλλά και το ταλέντο που αδιαμφισβήτητα τον διακατέχει, είναι δύο από τους λόγους που τον βάλαμε στη λίστα μας σήμερα. Έχει δώσει το έναυσμα για την ανάκαμψη των Σπερς και με τον Γουέμπι υπό τις οδηγίες του Ποπ, μόνο προς τα πάνω μπορεί να κατευθυνθεί. Εάν μείνει υγιής και εξελιχθεί έστω στο ελάχιστο απ’ όσο προβλέπουν οι ειδικοί, η Δύση θα τρέμει στο πέρας ενός νέου σούπερ σταρ.

https://twitter.com/NBATV/status/1697636028444463106?s=20

Οι Λέικερς υπογράφουν τον Όστιν Ριβς

Ο Όστιν Ριβς υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας και 56 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Λέικερς. Το συμβόλαιο αυτό σίγουρα θα μπορούσε να είναι ακόμα και υψηλότερο των 20 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Ωστόσο, και οι δύο πλευρές ήθελαν τη συνέχεια της συνεργασίας και με βάση αυτά που μπορούσε να ζητήσει ο Ριβς, οι Λέικερς βγήκαν παρακερδισμένοι. Μ αυτή τη συμφωνία, τους δόθηκε η ευκαιρία να κρατήσουν τους υπάρχοντες παίκτες αξίας και να προσθέσουν αρκετούς παίκτες βάθους.

Ο Ριβς έχει βελτιωθεί σημαντικά από τη στιγμή που μπήκε στο ΝΒΑ. Έκανε ένα ακόμη πιο σημαντικό άλμα μετά τις κινήσεις των Λέικερς στο trade deadline, στις οποίες περιλαμβανόταν και η αποχώρηση του Ράσελ Ουέστμπρουκ. Αυτό το γεγονός επέτρεψε στον Ριβς να αναλάβει ρόλο playmaker. Έτσι απέδειξε την ικανότητα του με την μπάλα στα χέρια αλλά και στην οργάνωση του παιχνιδιού. NBA

Ο Ριβς μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα αυτή τη σεζόν και να καθιερωθεί ως τρίτος αστέρας των Λέικερς. Ειδικά με καλές εμφανίσεις στο Μουντομπάσκετ. Μάλιστα, ο προπονητής των Λέικερς, Ντάρβιν Χαμ, πιστεύει ότι έχει τις δυνατότητες να φτάσει σε επίπεδο All-Star.

https://twitter.com/espn/status/1699052156534292723?s=20

Οι Σανς αποκτούν τον Μπράντλεϊ Μπιλ

Η ανταλλαγή των Σανς για τον Μπράντλεϊ Μπιλ δε λαμβάνει την προσοχή που θα έπρεπε. Ο Μπιλ αποκτήθηκε από το Φοίνιξ σε μια ανταλλαγή που περιλάμβανε επίσης τον Κρις Πολ, τον Λάντρι Σάμετ, έξι επιλογές δεύτερου γύρου και αρκετές ανταλλαγές επιλογών. Ο Πολ, ο οποίος είναι 38 ετών, θα συνεχίσει να αμείβεται με 30 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για δύο ακόμη χρόνια. Αν και έχει ακόμα δυνατότητες, δεν είναι ο παίκτης που ήταν και η αδυναμία του να μείνει υγιής μονό κακό θα έκανε στους Σανς. Ο Μπιλ, ο οποίος είναι 30 ετών, βρίσκεται ακόμα στο prime του. Με 37% μ.ο στα τρίποντα στην καριέρα του θα είναι σίγουρα πιο χρήσιμος επιθετικά από τον “κουρασμένο” Πολ. NBA

Η ανησυχία των Σανς για την ύπαρξη παικτών με παρόμοιες δεξιότητες πρέπει να σταματήσει. Τόσο ο Μπούκερ όσο και ο Μπιλ είναι εξαιρετικά ικανοί αθλητές που θα μάθουν πώς να αλληλοσυμπληρώνονται κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η ανταλλαγή των Σανς είναι μια απόφαση υψηλού ρίσκου που βέβαια ήταν απαραίτητη. Μετά την ανταλλαγή του Ντουράντ, είχαν πάρει ήδη την απόφαση πως ο τίτλος πρέπει να έρθει τα επόμενα χρόνια πάση θυσία. NBA

https://twitter.com/ClutchPoints/status/1697383241093927398?s=20