Στην Ελλάδα θα διεξαχθεί το Eurobasket Γυναικών το 2025.

Στην Ελλάδα θα διεξαχθεί το Eurobasket Γυναικών το 2025.

Η εν λόγω διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 19 Ιουνίου 2025 και θα ολοκληρωθεί δέκα ημέρες αργότερα, στις 29 του ίδιου μήνα.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Σε αυτή θα συμμετάσχουν 16 ομάδες. Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία και Τσεχία θα είναι οι τέσσερις συνδιοργανώτριες χώρες. Αυτές δηλαδή θα φιλοξενήσουν από έναν όμιλο έκαστη, ενώ η τελική φάση θα γίνει στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Λιόλιος έκανες τις πρώτες δηλώσεις:

«Η συμμετοχή της Ελλάδας στη συνδιοργάνωση του Ευρωμπάσκετ γυναικών 2025, μαζί με άλλες ισχυρές ομοσπόνδίες της Ευρώπης και μάλιστα, με την κορύφωση που είναι η τελική φάση να διεξάγεται στη χώρα μας, είναι μια πολύ μεγάλη τιμή, αλλά και ένδειξη προθέσεων, Θεωρούμε ως διοίκηση ότι αποτελεί μια καθοριστική εξέλιξη για το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα και ίσως η μεγάλη μας ευκαιρία να ανασυνταχθεί και να προοδεύσει. Είναι η δευτερη φορά, μετά από το 2003, που η Ομοσπονδία αναλαμβάνει τέτοια διοργάνωση όσον αφορά τις γυναίκες και δείχνει τη θέληση μας να ενισχύσουμε το μπάσκετ γυναικών και να το οδηγήσουμε στο επόμενο επίπεδο, καθώς και το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για την ουσιαστική ανάπτυξη του αθλήματος.

Η επόμενη διετία μέχρι τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ θα είναι προσαρμοσμένη, όσον αφορά την ΕΟΚ, σε ενέργειες προώθησης και αναβάθμισης του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και επίπονος. Οι στόχοι θα είναι υψηλοί. Θέλει πολύ καλή οργάνωση και σωστή προετοιμασία έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα οφέλη που πρέπει να προκύψουν από αυτή τη διοργάνωση».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!