O Σκουτ Χέντερσον πιστεύει πως η φετινή χρονιά θα είναι δική του και πως στο τέλος θα αναδειχθεί εκείνος rookie της σεζόν.

Όσο όλοι περιμένουν το ντεμπούτο του Βίκτορ Ουεμπανιαμά, οι υπόλοιποι rookies έχουν αρχίσει να “βγάζουν δόντια”. Γνωρίζοντας πως όλα τα φώτα είναι στραμμένα στον Γάλλο σούπερσταρ, το τρίτο φετινό πικ, Σκουτ Χέντερσον, πιστεύει πως η χρονιά θα είναι δική του και πως στο τέλος της κανονικής περιόδου θα αναδειχθεί εκείνος rookie της σεζόν.

Η τολμηρή δήλωση του γκαρντ των Μπλέιζερς

Θα κερδίσω τον τίτλο του Rookie of the Year“, δήλωσε ξεκάθαρα μεταξύ άλλων ο πρώην παίκτης της G League Ignite sto Playmaker.

Είναι απλά η νοοτροπία μου και ο τρόπος που μεγάλωσα“, συνέχισε. “Φροντίζω να λέω στον εαυτό μου πως δε θέλω να έχω μια σπουδαία σεζόν ως rookie. Θα έχω μια σπουδαία σεζόν. ” Ο 19χρονος δείχνει αποφασισμένος και πιστεύει πως μπορεί να καταφέρει το αδύνατο. Να κάνει τον κόσμο και τη λίγκα να αφήσουν πίσω τους τη μανία με τον Ουεμπανιαμά και να στρέψουν τα βλέμματά τους πάνω του. Ωστόσο, μια τέτοια δήλωση είναι άκρως επικίνδυνη και σίγουρα τα βλέμματά θα είναι στραμμένα πάνω του αλλά πιθανότατα όχι για τους λόγους που θέλει ο ίδιος. Ο Χέντερσον άνοιξε κάθε πόρτα για να τον κατασπαράξουν τα trolls του ίντερνετ. Σε κάθε μέτρια εμφάνιση του, σε κάθε χαμένο λέι απ, σε κάθε φλοπ, θα βρεθεί κάποιος να “ξεθάψει”αυτή του δήλωση. Κι αν τελικά δεν βγει rookie της σεζόν, η δήλωσή αυτή θα τον κυνηγάει για πολύ καιρό.

Οι πραγματικές πιθανότητες να βγει rookie της σεζόν ο Χέντερσον

Ο Χέντερσον είναι αναμφισβήτητα ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης. Είχε 16,5 πόντους και 5,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 19 παιχνίδια πέρυσι. Ο Μπλέιζερς τον επέλεξαν στην τρίτη θέση του ντραφτ για κάποιο λόγο. Είναι από εκείνους τους παίκτες που μπορούν να κάνουν καριέρα. Με βάση την έως τώρα πορεία του και την εξέλιξή που αναμένεται να έχει. Ωστόσο, για να αναδειχθείς rookie της σεζόν πρέπει να διασταυρωθούν πολλοί παράγοντες.

Πρώτα απ’όλα οι Μπλέιζερς πρέπει να γίνουν η ομάδα του. Ο Χέντερσον είναι επιθετικόγενής γκαρντ. Θέλει την μπάλα στα χέρια του και θα το δείξει. Ωστόσο, στην περίπτωση που ο Λίλαρντ παραμείνει στο Πόρτλαντ αυτό το καλοκαίρι, ο Χέντερσον θα είναι σίγουρα το δεύτερο βιολί. Κατά πάσα πιθανότητα το σίριαλ του Λίλαρντ θα λήξει με trade οπότε ο Χέντερσον θα μπορέσει να αναδείξει όσο θέλει. Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι οι αποδόσεις των άλλων rookies. Δεν είναι μόνο Ουεμπανιαμά το ταλέντο αυτού του ντραφτ και μετά το χάος. Πολλοί παίκτες έχουν δείξει εκπληκτικά στοιχεία και είναι σε ομάδες που δε διεκδικούν κάτι φέτος. Αυτοί οι παίκτες είναι οι πιο επικίνδυνοι και αυτοί που μπορούν να κυνηγήσουν τελικά το βραβείο.

Τέλος, πάντα τεράστιο ρόλο θα παίξει και η απόδοση του ίδιου η οποία θα πρέπει να είναι σταθερή για τουλάχιστον 50-60 παιχνίδια. Ο Ουεμπανιαμά είναι το τεράστιο ταλέντο μια γενιάς. Το ξέρει ο ίδιος και θα μπαίνει αλλιώς στο γήπεδο. Όταν δηλώνεις καλύτερος του, βάζεις ένα στόχο στην πλάτη σου από τον οποίο μπορείς να ξεφύγεις μόνο κάνοντας σπουδαία πράγματα. Ακόμη, δεν μπορεί κανείς NBA αμφισβητήσει πως ο 19χρονος γκαρντ μπορεί να τα κάνει αλλά θα είναι δύσκολο. Στις 24 Οκτώβρη θα αρχίσει το ταξίδι του.