To NBA Draft έφτασε και τα βλέμματα είναι «καρφωμένα» στον Βίκτορ Ουεμπανιαμά - Ποια άλλα ονόματα είναι άξια προσοχής.

Το NBA Draft είναι προ των πυλών. Μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος επικεντρώνεται στην κορυφή του ντραφτ, όπου οι ομάδες κατέφυγαν σε δραστικά μέτρα για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να κερδίσουν τη λοταρία και την ευκαιρία να επιλέξουν τον Γάλλο Βίκτορ Ουεμπανιαμά. Τελικά οι τυχεροί του NBA Draft ήταν οι Σπερς. Ωστόσο, αν και τα υπόλοιπα ονόματα δεν έχουν ακουστεί το ίδιο όσο αυτό του Γάλλου, φέτος μπαίνουν πολλά ταλέντα στη λίγκα. Πάμε να δούμε μαζί πέντε από αυτά και να πούμε και δύο ακόμα πράγματα για το μεγάλο όνομα της βραδιάς της 22ης Ιουνίου.

1. Βίκτορ Ουεμπανιαμά

Οι ικανότητες του ύψους 2.13 μ. Βίκτορ Ουεμπανιαμά στο παρκέ είναι αδιαμφισβήτητες. Μπορεί να διεισδύσει, να σουτάρει τρίποντα και από μέση απόσταση. Ελεύθερος ή και με άμυνα. Ο Ουεμπανιαμά ο οποίος έχει άνοιγμα χεριών 2,5 μέτρα, είναι το αστέρι του φετινού ντραφτ και είναι ένας από εκείνους τους παίκτες που μπορούν να σημαδέψουν μια ολόκληρη γενιά καλαθοσφαίρισης. Δεν υπάρχουν πολλά ελαττώματα στο παιχνίδι αυτού του παιδιού. Εκτός από το έμφυτο ταλέντο του, έχει και εξαιρετικά ανεπτυγμένο ήδη και το μπασκετικό του IQ. Οι Σαν Αντόνιο Σπερς αποκτούν έναν πραγματικό ακρογωνιαίο λίθο για το franchise τους σε πολύ μικρή ηλικία. Τα πράγματα που θα μάθει από τον Ποπ θα τον κάνουν ακόμα πιο τρομακτικό για τους αντιπάλους. Μακάρι να βγει αντάξιος των περιστάσεων.

2. Σκουτ Χέντερσον

Ο Χέντερσον θα ήταν το κορυφαίο ταλέντο του φετινού ντραφτ, αν δεν υπήρχε ο Οουεμπανιάμα. Την περασμένη σεζόν, ο ύψους 1.88 γκαρντ είχε 17,6 πόντους και 6,4 ασίστ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι στην G League Ignite. Εξαιρετικά αθλητικός, με έκρηξη στο παιχνίδι του και την ικανότητά να δημιουργεί, ο Χέντερσον σκοπεύει να είναι ένας από τους καλύτερους νέους άσους της λίγκας. Το που θα καταλήξει θα φανεί αλλά το ταλέντο του μπορεί να τον πάει πολύ μπροστά.

https://twitter.com/TheHoopCentral/status/1668768334148673537?s=20

3. Μπράντον Μίλερ

Παρά το γεγονός ότι ο Μίλερ δεν έχει κατηγορηθεί επίσημα για την εμπλοκή του σε έναν πυροβολισμό πέρυσι, οι ομάδες έχουν εκφράσει τον θαυμασμό τους για την ωριμότητά του μετά το περιστατικό. Είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές τους φετινού ντραφτ. Ο ύψους 1,90 μ. φόργουορντ έχει δείξει ότι μπορεί να βάλει τα μακρινά σουτ (38% το 2022-23) και να παίξει άμυνα και τις 5 θέσεις του γηπέδου. Εάν η εμπλοκή του με το σκάνδαλο δεν επηρεάσει κάπως την πορεία του, αξίζει σίγουρα να κρατήσουμε τα μάτια μας πάνω του.

https://twitter.com/CoreyTulaba/status/1668413136498556928?s=20

4. Άμεν Τόμσον

Το ανάστημα του Τόμσον θυμίζει κατά πολύ τον Λαμέλο Μπολ. Εκρηκτικός με τη μπάλα στα χέρια και με ευχέρεια στο σκοράρισμα αλλά και στη δημιουργία, ο νεαρός άσος είναι ένα ακόμη όνομα που θα βρεθεί πολύ ψηλά στη λίστα του ντραφτ σε λίγες ημέρες. Το σουτ από μέση απάσταση το έχει, αυτό που πρέπει να βελτιώσει είναι το τρίποντο και η άμυνα. Έχει κάθε περιθώριο να το κάνει.

5. Καμ Γουάιτμορ

Ο Γουίτμορ εντυπωσίασε φέτος στο Βιλανόβα. Με 48% εντός πεδιάς, είχε 12,5 πόντους και 5,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Με έναν αρκετά δυνατό σωματότυπο έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί το low post και την αθλητικότητα να ακολουθήσει τους αντιπάλους τους εκτός της ρακέτας. Μπορεί να είναι αξιόπιστος στο σκοράρισμα αλλά θέλει δουλειά στη δημιουργία. Την ευκαιρία του θα τη λάβει από κάποια ομάδα που κάνει rebuild, το θέμα είναι να την αξιοποιήσει.

https://twitter.com/ClutchPointsApp/status/1670241475504816130?s=20