Ο Ματέους Πονίτκα, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «sportowefakty», μίλησε για την εμπειρία του στην Ελλάδα και τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ματέους Πονίτκα, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «sportowefakty», μίλησε για την εμπειρία του στην Ελλάδα και τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματέους Πονίτκα:

Από παιδί έβλεπες τα παιχνίδια του μεγάλου Παναθηναϊκού με τον κόουτς Ομπράντοβιτς στον πάγκο;

«Φυσικά! Ήταν μια μαγική ομάδα. Μεγάλωσα παρακολουθώντας αυτή την ομάδα, η οποία είχε μεγάλη επιτυχία τα έτη 2009-2013. Όταν έπαιξα τελευταία φορά στον Παναθηναϊκό, ένιωθα ότι το πνεύμα του προπονητή Ομπράντοβιτς είναι ακόμα ζωντανό εκεί. Ο κόσμος που ήταν σε εκείνη τη χρυσή εποχή του Παναθηναϊκού τον θυμάται ακόμα. Υπάρχει μουσική στην καρδιά τους που ονομάζεται “Ομπράντοβιτς”. Κανείς στην Αθήνα δεν είπε τίποτα κακό γι’ αυτόν. Δεν θα πω ψέματα ότι πάντα ήμουν περίεργος πώς είναι να παίζεις για έναν τέτοιο προπονητή».

Τι θυμάσαι από την παραμονή σου στον Παναθηναϊκό; Έμεινες λίγο ανικανοποίητος;

«Μεγάλη στιγμή στη ζωή μου. Η Αθήνα είναι ένα υπέροχο μέρος για να ζεις. Πέρασα ωραία εκεί, μαζί με τη γυναίκα μου, αναθαρρύσαμε μετά τη διαμονή μας στη Ρωσία. Θα χαρούμε να επιστρέψουμε εκεί. Πραγματικά υπέροχες αναμνήσεις. Είμαι σίγουρος ότι όλοι περίμεναν κάτι καλύτερο. Η ομάδα, οι παίκτες, οι προπονητές. Οι προσδοκίες ήταν μεγαλύτερες. Για διάφορους λόγους αυτό δεν επιτεύχθηκε. Ωστόσο, αυτοί οι τελευταίοι μήνες σίγουρα μας δίδαξαν ένα ενδιαφέρον μάθημα. Είμαι χαρούμενος που βρέθηκα εκεί και είχα την ευκαιρία να παίξω στον μεγάλο Παναθηναϊκό, έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Μπορούσες να νιώσεις την αντιπαλότητα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε καθημερινή βάση;

«Ναι. Υπήρξαν καταστάσεις που ήμουν έξω για μια βόλτα και ξαφνικά κάποιος σταματούσε και έλεγε αισχρά πράγματα για τον άλλο σύλλογο».

Πώς αντέδρασες σε αυτό;

«Δεν αντέδρασα σε αυτό. Έχω ένα μότο που καθοδηγεί τη ζωή μου: “η ειρήνη σου ξεκινά από σένα. Αν έχεις ειρήνη μέσα σου, δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να σε στεναχωρήσουν”. Αυτός ο τύπος φώναξε κάτι και σταμάτησε. Η ζωή συνεχίζεται».

Είναι αλήθεια ότι αν κάνεις ένα καλό ματς θα σε κεράσουν έξω το φαγητό σου;

«Ακόμα και χωρίς να παίξεις καλά, μπορείς να φας δωρεάν (σ.σ. γέλια). Κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να δείξει ευγνωμοσύνη που είσαι παίκτης του συλλόγου του. Δεν εκμεταλλεύτηκα όμως τη φιλοξενία τους. Πάντα πλήρωνα για τον εαυτό μου».

Υπήρχε θέμα παραμονής στον Παναθηναϊκό;

«Υπήρχε, αλλά δεν προχώρησε. Οι δρόμοι μας χώρισαν. Αυτό είναι».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!