Σε πρόσφατες δηλώσεις του, o Τζο Μαζούλα μίλησε για τον ρόλο του Ντέρικ Γουάιτ στην ομάδα των Σέλτικς.

Όσο οι Σέλτικς κινούνται στους ρυθμούς του supermax συμβολαίου του Τζέιλεν Μπράουν, ο επικεφαλής προπονητής τους έκανε γνωστό το όνομα που θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Μάρκους Σμαρτ στη βασική πεντάδα της ομάδας. Μετά από 9 σεζόν, η θέση έμεινε κενή μετά τη μετακίνηση του βετεράνου άσου στο Μέμφις. Αλλά οι επιλογές για τον Μαζούλα δεν ήταν λίγες. Και έχει βρει ήδη μία αρκετά αξιόλογη. Ντέρικ Γουάιτ

Από τον Σμαρτ στον Ντέρικ Γουάιτ

Παίζοντας για τους Σέλτικς για εννέα σεζόν, ο Σμαρτ πήγαινε συχνά κόντρα στα δεδομένα της θέσης του. Ειδικά από τη στιγμή που παίκτες όπως ο Τέιτουμ άρχισαν να οργανώνουν το παιχνίδι της ομάδας. Ωστόσο, πιο πρόσφατα, λειτούργησε ως σταθερός άσος και μάλιστα ηγήθηκε της ομάδας σε ασίστ την περασμένη σεζόν. Μεγάλο κατόρθωμα αν αναλογιστεί κανείς το βάθος που έχει η ομάδα στη θέση του γκαρντ. Από εδώ και πέρα όμως, ο Μαζούλα δεν μπορεί να τον υπολογίζει. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, μίλησε για τον ρόλο του Ντέρικ Γουάιτ στην ομάδα και πως θα είναι σίγουρα ο εκλεκτός για να αντικαταστήσει τον Σμαρτ.

Εκτός από το γεγονός πως έπαιξε σε κάθε παιχνίδι της περασμένης σεζόν,  Γουάιτ ξεκίνησε πέρυσι σε 70 από τα 82 παιχνίδια των Σέλτικς. Είχε 12,4 πόντους και 3,9 ασίστ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Ήταν μια σταθερή δευτερεύουσα απειλή για τους αντιπάλους και σε πολλές περιπτώσεις είχε ήδη τον ρόλο του οργανωτή στο παρκέ. Κατάφερε να μπει στην δεύτερη καλύτερη αμυντική πεντάδα της λίγκας και απέδειξε πως είναι ένας από τους πιο πολύτιμους two-way παίκτες εκεί έξω. Μπορεί ο Μαζούλα αρχικά να μάσησε τα λόγια του και να είπε πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να καθοριστεί η θέση αλλά δεν του πήρε πολύ ώρα για να παραδεχτεί πως ο Γουάιτ είναι ο ιδανικότερος υποψήφιος για αυτήν.

Στο βάθος και ο Μπρόγκντον

Ο τραυματίας Μάλκολμ Μπρόγκντον είναι στα σχέδια του Μαζούλα και η αποθεραπεία του είναι σε καλό στάδιο. Ωστόσο, είναι άγνωστο εάν θα είναι έτοιμος από την αρχή της σεζόν. Μεστή η πρώτη σεζόν του με τους Σέλτικς καθώς σε 67 αγώνες είχε 14.7 πόντους. Επίσης, ένας πολύ καλός two-way παίκτης που μπορεί να κάνει οργανώσει και να κάνει τη διαφορά στην άμυνα. Η θέση του στον πάγκο του ταίριαξε γάντι με αποτέλεσμα να ψηφιστεί και καλύτερος 6ος παίκτης της λίγκας. Ωστόσο, δεν θα μας φαινόταν ιδιαίτερα περίεργο αν ο Μαζούλα τον χρησιμοποιούσε ως βασικό σε λίγους μήνες, δίπλα στον Γουάιτ σε ρόλο δεύτερου οργανωτή.

Από τη στιγμή που μετακόμισε στη Βοστόνη, από τους Σαν Αντόνιο Σπερς τον περασμένο Φεβρουάριο, ο 29χρονος Ντέρικ Γουάιτ κατάφερε να εξελιχθεί σε πολύ σημαντικό γρανάζι για της ομάδας. Ναι, δε θα πάρει max συμβόλαιο, ούτε θα βάλει τις 5οαρια του Τέιτουμ. Ωστόσο, κάνει και θα κάνει αυτά που έκανε ο Σμαρτ. Θα οργανώσει την ομάδα στο γήπεδο και θα κάνει τη βρώμικη δουλειά και στην άμυνα και στην επίθεσή. Καθώς οι Σέλτικς προετοιμάζονται για άλλη μια σεζόν διεκδίκησης τίτλου, ο γκαρντ από το Κολοράντο έχει την ευκαιρία να ανελιχτεί ακόμα περισσότερο. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα δικαιώσει τον προπονητή του για την εμπιστοσύνη του.