Οι Σέλτικς πάνε στην έδρα των Γουόριορς για το game 5 και το Debut.gr εξετάζει αν μπορούν να προηγηθούν με 3-2.

Οι τελικοί του NBA επιστρέφουν στο Σαν Φρανσίσκο τα ξημερώματα με το σκορ στο 2-2. Οι Γουόριορς ξεμπέρδεψαν, προς το παρών, από τη Βοστώνη με ένα split κόντρα στους Σέλτικς χάρη στη νίκη της Παρασκευής και είναι σε εξαιρετική θέση για να πάρουν το προβάδισμα απόψε.  Με μια ενδεχόμενη νίκη τους θα βρεθούν μια νίκη μακριά από το τέταρτο πρωτάθλημα τους σε οκτώ χρόνια. Από την άλλη οι Σέλτικς, με ένα μπρέικ σήμερα θα έχουν την δυνατότητα να πανηγυρίσουν το 18ο πρωτάθλημα τους μέσα στη Βοστόνη τα ξημερώματα της Παρασκευής. Πόσο πιθανό είναι όμως αυτό το μπρέικ;

https://twitter.com/celtics/status/1536045673157644290?s=20&t=mqRTOPpZZzO8rn8X0PBmTg

Ο παράγοντος Ρόμπερτ Γουίλιαμς

Ο σέντερ των Σέλτικς, Ρόμπερτ Γουίλιαμς, αποτελεί μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού της Βοστόνης όσο βρίσκεται στ0 παρκέ.  O 24χρονος αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στο αριστερό γόνατο εδώ και εβδομάδες και αποσύρθηκε νωρίς από το τέταρτο παιχνίδι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Σέλτικς να χάσουν πολλά από τα ριμπάουντ που μαζεύει ο σέντερ τους. Ακόμα και τώρα, λίγες ώρες πριν τον αγώνα, εξακολουθεί να είναι αμφισβητούμενος. Ωστόοσο ο Ουντόκα ήταν αισιόδοξος πως ο παίκτης τους θα είναι έτοιμος για τον πέμπτο τελικό. Κάτι παρόμοιο συνέβη και πριν τον τέταρτο αγώνα και τελικά ο Γουίλιαμς συμπεριλήφθηκε κανονικά.

Σε δηλώσεις του σε δίκτυο της Βοστόνης εχθές, είπε πως νιώθει καλά και έτοιμος να αγωνιστεί. Το αν θα τον δούμε στο παρκέ θα κριθεί απ’ ότι φαίνεται, τελευταία στιγμή. Να σημειώσουμε πως οι Σέλτικς έχασαν κατά κράτος την μάχη των ριμπάουντ στον τέταρτο τελικό. Μέχρι και ο Κάρι μάζεψε 10. Αυτό δείχνει πόσο χρειάζονται απόψε τον Γουίλιαμς.

https://twitter.com/warriors/status/1536396731721474049?s=20&t=mqRTOPpZZzO8rn8X0PBmTg

Αν ο Κάρι κάνει τα ίδια, τότε… bye bye

Όπως έχουμε δει μέχρι στιγμής στη σειρά, αλλά και γενικότερα, για να σταματήσει μια ομάδα τον Στεφ Κάρι θέλει κόπο, τρόπο και πολλή τύχη . Οι Σέλτικς δεν τα έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής. Καθώς ακόμα και στις νίκες τους, ο Κάρι έκανε τα δικά του. Εάν και απόψε κάνει τα ίδια που έκανε στο προηγούμενο παιχνίδι, τότε δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για τη Βοστόνη.  Με τραυματισμένο πόδι από το 3ο παιχνίδι, σημείωσε 43 πόντους και 10 ριμπάουντ με επτά τρίποντα στη νίκη των Γουόριορς το Σάββατο. Σημείωσε τους δεύτερους περισσότερους πόντους που έχει σημειώσει ποτέ σε έναν αγώνα τελικών. Όλα στην επίθεση των Γουόριορς περνούσαν από τα χέρια του και το ίδιο θα συνέβη και απόψε.

Αν και ο Κάρι έχει σκοράρει τουλάχιστον 29 πόντους σε κάθε παιχνίδι των φετινών τελικών, αυτά που έκανε την Παρασκευή ήταν σε άλλο επίπεδο. Σε επίπεδο που μας συνήθισε στις MVP χρονιές του. Η Βοστόνη δεν μπορεί να τον αφήσει να ξανακάνει τέτοια εμφάνιση, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό. Ο Σμάρτ πρέπει να βρει τρόπους για να τον σταματήσει, έστω για μερικά λεπτά του παιχνιδιού. Δεν βγήκε αμυντικός της χρονιάς χωρίς λόγο άλλωστε.

Μέχρι στιγμής, έχουμε παρακολουθήσει μια εξαιρετική σειρά τελικών. Σίγουρα η συνέχεια τους θα μας προσφέρει ακόμα περισσότερα για να συζητήσουμε διεξοδικά από αύριο. Ραντεβού σε λίγες ώρες για το game 5.