Ο Σέιν Λάρκιν απάντησε για όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα καθώς και τα όσα έχουν ακουστεί για τον ίδιο.

Ο Σέιν Λάρκιν απάντησε για όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με την κλήση του στην εθνική ομάδα, τη μη συμμετοχή του στα προκριματικά του προολυμπιακού τουρνουά και το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

Να θυμίσουμε πως ο Λάρκιν τιμωρήθηκε με πρόστιμο 90.000 τουρκικών λιρών και αποκλεισμό για πέντε αγώνες, γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Τι δήλωσε ο Λάρκιν

«Έχω μείνει σιωπηλός για την κατάσταση που αφορά την εθνική ομάδα αυτό το καλοκαίρι από σεβασμό για τους παίκτες που δούλευαν σκληρά και ετοιμάζονταν να αγωνιστούν στα προκριματικά, αλλά νιώθω ότι τώρα πρέπει να μιλήσω. Είναι αποκαρδιωτικός ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται όλα αυτά και είναι ασέβεια προς τον χαρακτήρα μου ως άτομο που βασίζεται στην ΑΛΗΘΕΙΑ αυτού που έχει συμβεί.

Η αλήθεια είναι λοιπόν η εξής. Η Εθνική μου ζήτησε να μπω στην ομάδα για το camp παρόλο που ήταν ήδη γνωστό ότι το σώμα μου ήταν σε άσχημη θέση και θα ήταν ριψοκίνδυνο για εμένα να παίξω στα προκριματικά. Ήμουν στις ΗΠΑ δούλευα στο σώμα μου και προσπαθούσα να συνέλθω από μια σεζόν γεμάτη τραυματισμούς και να προπονηθώ για την επόμενη σεζόν. Η εθνική ομάδα μου ζήτησε ακόμα να έρθω να παρουσιαστώ στην προετοιμασία και να έρθω να κάνω μαγνητική τομογραφία στα γόνατά μου για να κάνω σωστή διάγνωση.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Πέταξα από το Μαϊάμι στην Κωνσταντινούπολη και ο γιατρός της εθνικής ομάδας μου είπε ότι ήμουν σε κακή κατάσταση και ότι αν πιέσω τον εαυτό μου, θα κινδύνευα να υποστώ σοβαρή βλάβη στο γόνατό μου βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Λέξη προς λέξη, μου είπαν ότι «αν πιέσεις τον εαυτό σου και δεν του δώσεις χρόνο για να θεραπευτεί, θα χρειαστείς πιθανώς χειρουργική επέμβαση που θα σε κρατήσει έξω για μήνες». Με ενημέρωσαν να ξεκουράσω τα γόνατά μου και να σταματήσω να ασκώ οποιαδήποτε πίεση στο κάτω μέρος του σώματος.

Στη συνέχεια ξεκίνησα θεραπεία με διάφορα φάρμακα για να βοηθήσω τον εαυτό μου να θεραπευθεί και μου ζητήθηκε να επιστρέψω μια εβδομάδα αργότερα για άλλη μαγνητική τομογραφία. Έκανα ακριβώς ό,τι μου ζητήθηκε και όταν επέστρεψα για τη δεύτερη μαγνητική τομογραφία, το οστό θεραπεύονταν αλλά και πάλι όχι σε σημείο που θα ήμουν ασφαλής να πάω και να παίξω στους αγώνες.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Οι τραυματισμοί είναι μέρος του μπάσκετ και κάποιοι είναι αναπόφευκτοι. Είναι ατυχές αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος. Ένας από τους συμπαίκτες μου, ο Ντόγκους Οζντεμίρογλου, υπέστη ρήξη χιαστών και μόλις σήμερα, ένας άλλος παίκτης που υπέγραψε πρόσφατα στην Τουρκία, ο Ραούλ Νέτο, υπέστη ρήξη επιγονατίδας.

Δεν είμαι σίγουρος ποια ήταν η κατάσταση της υγείας τους στα τουρνουά, ωστόσο, και οι δύο αυτοί παίκτες θα χάσουν πλέον μεγάλα κομμάτια της σεζόν και ποτέ δεν θέλεις να βλέπεις τέτοιου είδους τραυματισμούς. Εύχομαι και στους δύο καλή τύχη στο δρόμο τους προς την ανάρρωση και ελπίζω να τους δω σύντομα στο γήπεδο. Το λέω αυτό επειδή το γόνατό μου στο 70% αυτή τη στιγμή θα με έθετε σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από εκείνους αν έβαζα τον εαυτό μου στο παρκέ.

Πέρσι παίζοντας για την εθνική ομάδα, υπέστην δύο ρήξεις συνδέσμων στο χέρι μου και μου είπαν ότι μπορώ να συνεχίσω να παίζω. Έπαιξα άλλα τρία παιχνίδια με αυτόν τον τραυματισμό και μέχρι το τέλος του τελευταίου αγώνα, δεν μπορούσα να κουνήσω δύο δάχτυλα στο δεξί μου χέρι -το χέρι που σουτάρω- και δεν μπορούσα να νιώσω την μπάλα αφού το χέρι μου ήταν μουδιασμένο.

Ωστόσο, έκανα ό,τι μπορούσα – ενέσεις, χάπια, θεραπεία – για να είμαι στο παρκέ για την ομάδα. Δεν είχα τίποτα άλλο να δώσω, το ότι ήμουν στο 50% χωρίς το δεξί χέρι θα έβλαπτε περισσότερο την ομάδα, οπότε αποφάσισα να πάω και να χειρουργηθώ. Έχασα τότε τέσσερις μήνες με την Εφές και καταλήξαμε να κάνουμε μια πολύ κακή σεζόν, όπως όλοι είδαμε.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ζητώ συγγνώμη πραγματικά σε όλους τους φιλάθλους που ήθελαν να με δουν να παίζω για την εθνική ομάδα αυτό το καλοκαίρι και με πλήγωσε που δεν μπόρεσα να είμαι εκεί για να βοηθήσω την ομάδα.

Πάντα ήμουν ευγνώμων για την ευκαιρία να είμαι στην εθνική ομάδα. Και είχα συζητήσεις με διαφορετικούς ανθρώπους εντός της ομοσπονδίας για το μέλλον και για το πόσο καλοί πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε. Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό να βλέπω το πώς μου φέρονται όταν έκανα ό,τι μου ζητήθηκε εκτός από το να πάω και να θέσω σε κίνδυνο την υγεία μου παίζοντας με το γόνατο στο 70%. Ειλικρινά εκτιμώ ό,τι σημαίνει αυτή η χώρα στη ζωή μου.

Νιώθω ότι αυτό είναι ένα δεύτερο σπίτι για μένα και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς είμαστε ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση αυτή τη στιγμή, αλλά υποθέτω ότι έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Αγαπώ την Τουρκία και θα την αγαπώ πάντα. Και ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθούν όλα αυτά, θα συνεχίσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να ανταποδώσω τη χώρα. Σε αυτό το σημείο, η αγάπη μου για την Τουρκία ξεπερνά το μπάσκετ. Κανένα ποσό προστίμου ή τιμωρίας δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Η καρδιά μου είναι εδώ και με τον κόσμο και ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ότι θα το δείτε».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!