Ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του μήκους, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του μήκους, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στο αγώνισμα σημείωσε με την τρίτη προσπάθειά του επίδοση 8,25 μέτρα στο α΄ γκρουπ του προκριματικού και πήρε το «εισιτήριο» για τον αυριανό (24/8, 20:30) τελικό, αφού πέρασε το όριο των 8,15 μέτρων για την απευθείας πρόκριση που είχαν θέσει οι διοργανωτές.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Το πρώτο άλμα του 25χρονου πρωταθλητή ήταν άκυρο, ενώ στη δεύτερη προσπάθειά του ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι σημείωσε επίδοση 7,95 μέτρα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την πρόκριση που πήρε παραχώρησε δηλώσεις στην ΕΡΤ και αυτοσαρκάστηκε για ακόμη μια φορά:

«Εντάξει δεν ανησύχησα, απλά εντάξει να μιλήσω ειλικρινά, είμαι λίγο βλάκας, με ένα πρώτο άλμα, πατάω δύο εκατοστά άκυρο… Από τον φόβο μου μετά, για να κάνω ένα έγκυρο γιατί ήταν μεγάλο άλμα το πρώτο έτσι, ήταν πάνω από 8.30μ. ήταν εύκολη πρόκριση και λέω ok, θα πάω πίσω, θα πατήσω πίσω να είμαι σίγουρος. Και πάτησα στο σπίτι μου, πάτησα 30 πόντους πίσω και ήταν 7.95μ., δεν έφτανε κι έπρεπε να κάνω τρίτο. Δεν είναι ότι φοβήθηκα, δηλαδή και το 8.25μ. χαλαρό άλμα μπήκα έτσι, ένα απλό αλματάκι ήταν… Απλά για ποιο λόγο να κάνω τρία και να κουραστώ γιατί ο τελικός είναι αύριο, δεν έχω μέρα να ξεκουραστώ τώρα αυτή είναι η χαζομάρα μόνο, δεν με πείραξε που ήταν τρία άλματα, εντάξει…

Το ‘χω ξανά κάνει αυτό, το κάνω συχνά στους προκριματικούς, γιατί ok είναι ένα καινούριο στάδιο αυτό, το θεωρώ άψογο στάδιο, το ταρτάν είναι φανταστικό, είναι top level και λίγο… Είναι και πρωί, εντάξει… Τέλος πάντων, όλα καλά 8.25μ., νομίζω με την δεύτερη επίδοση προκρίθηκα, εντάξει όλα καλά!

Αύριο όλα ξεκινούν από το μηδέν. Το 8,54μ που έκανε δεν μετράει αύριο. Όλα από την αρχή. Όπως τον είδα βέβαια, πιστεύω ότι μπορεί και παραπάνω. Κι εγώ πιστεύω θα βγάλω ένα τέτοιο άλμα. Θέλω πολύ να κερδίσω, αλλά δεν θα με πειράξει αν χάσω ενώ θα έχω κάνει μία μεγάλη επίδοση.

Πολλοί πέρασαν με το τρίτο άλμα. Ήταν 20 άτομα στον προκριματικό και περιμέναμε ώρα. Θα γίνει ωραίος τελικός».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!