Σήμερα θα έκλεινε τα 45 του χρόνια. Όμως ο Κόμπι Μπράιαντ, ο θρυλικός «Black Mamba», «έφυγε» από τη ζωή πρόωρα...

Σήμερα θα έκλεινε τα 45 του χρόνια. Όμως ο Κόμπι Μπράιαντ, ο θρυλικός «Black Mamba», «έφυγε» από τη ζωή πρόωρα, ξαφνικά, στις 26 Ιανουαρίου 2020, όταν σκοτώθηκε μαζί με την 13χρονη κόρη του Τζιάνα και ακόμα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων φίλες και συμπαίκτριες της μικρής, σε πτώση και συντριβή ελικοπτέρου στην πόλη Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Το ελικόπτερο επρόκειτο να τους μεταφέρει σε έναν αγώνα μπάσκετ κοριτσιών. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες. Υπήρχε τόση ομίχλη που τα ελικόπτερα της αστυνομίας δεν πετούσαν. Ο πιλότος, αγνοώντας τους κανονισμούς για πτήσεις σε κακοκαιρία, αποφάσισε να απογειωθεί. Στο ύψος της Καλαμπάσας, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Λος Άντζελες, σε μια ορεινή περιοχή με πολύ μικρή ορατότητα, το ελικόπτερο έπεσε στο έδαφος με μεγάλη ταχύτητα. Ήταν 9:45 π.μ. ώρα τοπική…

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Σήμερα θα είχε τα γενέθλιά του. Γεννημένος στις 23 Αυγούστου 1978 στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια, ήταν ο μικρότερος από τα τρία παιδιά και ο μοναχογιός του πρώην παίκτη του ΝΒΑ Τζο Μπράιαντ και της Πάμελα Κοξ.

Του έδωσαν το όνομα από το περίφημο βόειο κρέας, στην Ιαπωνία, το οποίο είδαν στο μενού ενός εστιατορίου. Το μεσαίο του όνομα Μπιν προήλθε από το ψευδώνυμο του πατέρα του «Jellybean».

Δεν ξεχάστηκε ποτέ αυτό το διάστημα της απουσίας του. Σήμερα όμως ήταν μία ιδιαίτερη, ξεχωριστή ημέρα για να τον θυμηθούν:

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.ω

«Ο Κόμπι θα έκλεινε τα 45 σήμερα. Μας λείπεις, Μπιν», έγραψε στα social media η ομοσπονδία μπάσκετ των ΗΠΑ, ενώ το ΝΒΑ σημείωσε: «Να θυμόμαστε τον Κόμπι -23.8.78».

Τα αθλητικά του επιτεύγματα ήταν τεράστια, αλλά ακόμη μεγαλύτερη σίγουρα η κληρονομιά του. Κέρδισε πέντε δαχτυλίδια πρωταθλητή, επιλέχθηκε 18 φορές για το All Star Game, πήρε δύο χρυσά Ολυμπιακών Αγώνων, σημείωσε 81 πόντους σε ένα παιχνίδι και 60 στην αποχώρησή του.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!