Φαν Μπόμελ και Τόμπι Αλντερβάιρελντ εκπροσώπησαν την Άντβερπ στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας πως η ΑΕΚ έχει εμπειρία στην Ευρώπη και είναι δύσκολος αντίπαλος.

Δύσκολη και έμπειρη ομάδα χαρακτήρισε την ΑΕΚ ο προπονητής της Αντβέρπ, Μαρκ Φαν Μπόμελ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (22/8) πρώτου αγώνα των δύο ομάδων στα Play-offs του Champions League, στην Αμβέρσα.
Ο Φαν Μπόμελ αναφέρθηκε επίσης στην εύκολη επικράτηση (3-0) της ΑΕΚ στη μεταξύ τους φιλική συνάντηση το καλοκαίρι αλλά και στην επικείμενη μεταγραφή του Άβιλα στον Άγιαξ:

«Θα αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Έχει εμπειρία στην Ευρώπη. Χάσαμε με 3-0 στην προετοιμασία. Δεν ήταν ακόμη έτοιμοι, ούτε εμείς ήμασταν τότε. Αλλά από την πλευρά μας θέλουμε να πετύχουμε την πρόκριση. Όταν ξεκινούσαμε πέρυσι αυτό εδώ ήταν πολύ μακριά, δεν είχαμε καταφέρει να προκριθούμε στο Conference League. Τώρα το Europa League αποτελεί ένα δίχτυ ασφαλείας για μας, όμως δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε. Το να παίξουμε στο Champions League είναι κάτι που κανείς δεν περίμενε. Πόσο φανταστικό θα είναι κάτι τέτοιο;», τόνισε και συνέχισε: «Σύμφωνα με τη στατιστική το γεγονός ότι δίνουμε ο πρώτο ματς στην έδρα μας δεν παίζει ρόλο. Αν και αυτά δεν λένε απολύτως τίποτα γι’ αυτό το παιχνίδι».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Για τη μεταγραφή του Άβιλα τον Άγιαξ είπε: «Σίγουρα ενοχλεί το γεγονός ότι πρέπει να προσαρμοστούμε σχετικά αργά, αλλά από την άλλη αυτό είναι το καλό σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ότι δηλαδή είχαμε τη δυνατότητα να πουλήσουμε και τον Άβιλα και τον Πάτσο για καλά χρήματα. Δεν είμαστε ακόμα σε φάση να μπορούμε να πούμε όχι σε τέτοια ποσά. Αλλά δεν μας αγχώνει αυτό. Για το Βέλγιο αυτά τα ποσά είναι μεγάλα, στην Ευρώπη δίνονται ακόμα μεγαλύτερα. Σίγουρα θα μας λείψουν οι ικανότητες του Γκάστον».

Αλντερβάιρελντ: «Θέλουμε να πάμε με ένα καλό αποτέλεσμα στην Αθήνα»

Ο έμπειρος στόπερ της Αντβέρπ Τόμπι Αλντερβάιρελντ εξήγησε ότι η ομάδα του θέλει να πάει στην Αθήνα με ένα καλό αποτέλεσμα:
«Είναι κάτι για το οποίο έχουμε δουλέψει εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο. Όταν υπέγραψα εδώ πέρυσι, ήθελα να καταφέρουμε να παίξουμε στο Champions League. Θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους, αλλά σίγουρα θα είναι δύσκολο. Είναι λογικό να υπάρχει αρκετή πίεση. Δεν χρειάζεται να το πω εγώ στους συμπαίκτες μου. Όλοι γνωρίζουν ότι θα πρέπει να πιάσουν το top της απόδοσής τους για να νικήσουν», τόνισε και πρόσθεσε σχετικά με την απώλεια βαθμών στο πρόσφατο 1-1 με τη Λέουβεν: «Τόσο το αυριανό ματς όσο και αυτό της επόμενης εβδομάδας είναι ξεχωριστά. Είναι σαν ματς Κυπέλλου».

Στη συνέχεια του ζητήθηκε να συγκρίνει μια πιθανή πρόκριση της Αντβέρπ στους ομίλους του Champions League με τον τελικό στον οποίο είχε φτάσει με την Ατλέτικο Μαδρίτης: και είπε ότι «είναι δύσκολο να τα συγκρίνω. Προσωπικά θα τα έβαζα δίπλα δίπλα. Το ταξίδι που έχουμε κάνει με την Αντβέρπ σημαίνει πολλά για μένα», ενώ σε ερώτηση σχετικά με το φαβορί της αναμέτρησης παρατήρησε: «Είναι δύσκολο να κάνουμε εκτιμήσεις. Θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε, πρώτα με το πλάνο μας και μετά με την υποστήριξη των οπαδών μας. Σεβόμαστε πολύ την ΑΕΚ, αλλά θέλουμε να πάμε στην Αθήνα με ένα καλό αποτέλεσμα».

Ο Αλντερβάιρελντ σχολίασε και τη μεταγραφή του Άβιλα στον Άγιαξ: «Δεν καταλαβαίνω οποιονδήποτε φεύγει από εδώ» είπε χαμογελώντας και πρόσθεσε:
«Εντάξει, είναι ένα καλό βήμα για εκείνον. Είναι κατανοητό. Κακό για μας αν φύγει. Έχουμε ένα πλάνο ως ομάδα, αλλά οι παίκτες επίσης έχουν και το δικό τους πλάνο. Αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Για μένα είναι κάτι το ξεχωριστό να αγωνιστώ στο Champions League, στην πόλη μου με την οικογένειά μου δίπλα μου, ακόμα και αν είχα το πλεονέκτημα να ακούσω στην καριέρα μου αρκετές φορές τον ύμνο».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!