Ο Σάββας Καμπερίδης, συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών, έκανε έναν απολογισμό με βάση τα συμπεράσματα από τα φιλικά προετοιμασίας εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Σάββας Καμπερίδης, συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών, έκανε έναν απολογισμό με βάση τα συμπεράσματα από τα φιλικά προετοιμασίας εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο στο Άμπου Ντάμπι.

«Με τα δεδομένα που υπήρχαν εξ αρχής στην ομάδα, τις απουσίες που γνωρίζαμε και αυτές που προέκυψαν, το βασικό ζητούμενο ήταν ο βαθμός προσήλωσης στην άμυνα. Η σκληράδα που πρέπει να δείχνουμε και πώς μπορούμε αυτό να το καρπωθούμε στην επίθεση. Η ομάδα σε γενικές γραμμές έδειξε αμυντικά καλό πρόσωπο στα φιλικά. Αλλά σίγουρα υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να βελτιώσουμε γιατί δοκιμάσαμε διαφορετικές άμυνες, τόσο στο μισό γήπεδο, όσο και σε όλο το γήπεδο.

Τα φιλικά που δώσαμε ήταν πολύ χρήσιμα, υπήρχαν στιγμές που ανέδειξαν αδυναμίες. Τις μελετάμε και τώρα θα έχουμε τρεις δυνατές προπονήσεις στη Μανίλα, που θα είναι πολύ σημαντικές για να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Αμυντικά και επιθετικά, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι», τόνισε.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Πλέον το βλέμμα στρέφεται στη Μανίλα. Για την οποία αναχωρεί η αποστολή το πρωί της Δευτέρας καθώς το πρώτο τζάμπολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο πλησιάζει. «Ο κόουτς προσπαθεί να δώσει ένα στίγμα για το τι θα αντιμετωπίσουμε. Ώστε η ομάδα να έχει τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό προσήλωσης. Μέχρι τώρα δεν είχαμε μπει σε λεπτομέρειες για τους αντιπάλους στην πρώτη φάση, αφού εστιάζαμε στα φιλικά που είχαμε μπροστά μας.

Από εδώ και πέρα, στις μέρες που απομένουν η ομάδα θα εστιάσει στους αντιπάλους της πρώτης φάσης. Είναι δεδομένο ότι έχουμε δύο παιχνίδια που είναι δύσκολα αλλά είναι στα μέτρα μας, αυτά απέναντι στην Ιορδανία και τη Νέα Ζηλανδία. Συν το παιχνίδι με τις ΗΠΑ, στο οποίο θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να το χρησιμοποιήσουμε ώστε να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα στα υπόλοιπα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στην ομάδα γιατί θεωρούμε ότι υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ομοψυχία. Υψηλό κίνητρο και διάθεση από όλους για δουλειά και το καλύτερο δυνατό», ανέφερε ο Σάββας Καμπερίδης.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!