Με περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις, οι Σικάγο Μπουλς είναι έτοιμοι να μπουν στη νέα σεζόν και όλοι αναμένουν να τους δουν.

Με περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις, οι Σικάγο Μπουλς είναι έτοιμοι να μπουν στη νέα σεζόν. Πολλοί από τους παίκτες από την απογοητευτική ομάδα της προηγούμενης σεζόν έχουν επιστρέψει. Η μή ανανέωση του ρόστερ έχει προκαλέσει ανησυχία στους φανς της ομάδας. Αλλά αν οι Μπουλς καταφέρουν να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα φέτος, ίσως αυτό σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής για το Σικάγο. Εάν κάτι τέτοιο δε συμβεί, το front office μπορεί να αναγκαστεί να κάνει πολλές αλλαγές μέχρι το trade deadline. Τα ονόματα του Ζακ Λαβίν και του Ντεμάρ ΝτεΡόζαν θα δεσπόζουν ως τα πιο πολύτιμα assets της ομάδας.

Ο ΝτεΡόζαν και η free agency του 2024

Το συμβόλαιο του ΝτεΡόζαν πρόκειται να λήξει το επόμενο καλοκαίρι, οπότε οι ομάδες που αναζητούν έναν γκαρντ επιπέδου σταρ πιθανότατα θα δείξουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ντεμάρ. Αυτό βέβαια θα συμβεί αν εκείνος και οι Μπουλς δεν μπορέσουν να συμφωνήσουν σε επέκταση και επιλέξουν να χωρίσουν τους δρόμους τους. Έχει ήδη προβλεφθεί ότι θα είναι ένας από τους 10 κορυφαίους ελεύθερους το 2024 λόγω των αξιοσημείωτων αριθμών του και της σταθερής επίδοσης του στο γήπεδο. Όλα αυτά τα έχει καταφέρει παρά τα συνεχόμενα σκαμπανεβάσματα των Μπουλς. Ένα μέτριο ξεκίνημα στη σεζόν ίσως οδηγήσει σε κάποιο trade τον Γενάρη, το οποίο σίγουρο θα φέρει κάποια assets για το μέλλον των Μπουλς.

Οι σταρ της ομάδας και ο Μπίλι Ντόνοβαν

Η κύρια ανησυχία είναι πόσο διαφορετικά θα είναι τα αποτελέσματα με τους ΝτεΡόζαν, Λαβίν και Βούτσεβιτς να αποτελούν ακόμα τον  πυρήνα των Μπουλς. Το μέλλον του Σικάγο θα εξαρτηθεί πιθανότατα από την απόδοση των τριών την επόμενη σεζόν. Εξίσου σημαντικό ρόλο θα παίξει και η επίδοση του supporting cast που δεν έχει αλλάξει εδώ και μια διετία. Το σίριαλ με τον Λόνζο Μπολ καλά κρατεί καθώς ο άσος των Μπουλς δεν αναμένεται στα παρκέ σύντομα.

Οι παίκτες των Μπουλς και οι μελλοντικές αλλαγές στο ρόστερ έχουν λάβει το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, ο Μπίλι Ντόνοβαν, ο προπονητής της ομάδας, αρχίζει να μπαίνει στην εξίσωση. Πολλοί αρχίζουν να αμφιβάλλουν για το αν ο Ντόνοβαν είναι ο κατάλληλος προπονητής για την ομάδα,. Εξάλλου εχασε τα πλέι οφ του ΝΒΑ την περασμένη σεζόν, παρά το γεγονός ότι είχε ένα σχετικά υγιές ρόστερ στα χέρια του (εκτός του Μπολ).

Εκτός ομάδας ο Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ και η περίπτωση του Πάτρικ Γουίλιαμς

Ο Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ βρήκε τελικά νέα ομάδα στους Ντάλας Μάβερικς μετά από μακρά αναζήτηση. Τον Ιούνιο, ο πρώην πρωταθλητής καρφωμάτων αποφάσισε να παραιτηθεί από το συμβόλαιό του με τους Μπουλς και να υπογράψει σε άλλη ομάδα ως ελεύθερος χωρίς περιορισμούς. Βρήκε τελικά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στο Ντάλας, που φέτος κυνηγάει και πάλι την είσοδο στην postseason με τον Κάιρι Ίρβινγκ να παραμένει στην ομάδα. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Στο θέμα της αντικατάστασης του Τζόουνς, που ήταν σημαντικό γρανάζι της ομάδας, κυρίως αμυντικά, οι Μπουλς δεν έχουν κάνει σημαντικά βήματα.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Πάτρικ Γουίλιαμς είναι προορισμένος να γίνει σούπερ σταρ του ΝΒΑ. Ο νεαρός ψηλός έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και πλέον είναι πράγματι πολλά υποσχόμενος. Η ευστοχία του και η αθλητικότητά θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο μέλλον των Σικάγο Μπουλς. Αν το front office δεν κάνει κάποιο τρομερό λάθος, ο Γουίλιαμς θα είναι ένα από τα πρόσωπα των νέων Σικάγο Μπουλς στη μετά-ΝτεΡόζαν εποχή.