Η διαδικασία αποθεραπείας του Λόνζο Μπολ δεν έχει εξελιχθεί όπως πολλοί θα περίμεναν.

Ο σοβαρός τραυματισμός που ταλαιπωρεί εδώ και πολύ καιρό τον Λόνζο Μπολ έχει εξελιχθεί σε ένα ατελείωτο σίριαλ που κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει. Ο άσος των Μπουλς έχει να πατήσει σε παρκέ από τα μέσα του περσινού Γενάρη και οι Μπουλς έχουν χάσει έναν μεγάλο παράγοντα του παιχνιδιού τους.

Οι Μπουλς τον χάρηκαν μισή σεζόν

Το καλοκαίρι του 21 οι Μπουλς έβαλαν στο ρόστερ τους τον Λόνζο έπειτα από ανταλλαγή με τους Πέλικανς. Έστειλαν τους Γκάρετ Τεμπλ και Τόμας Σατοράνσκι στην Νέα Ορλεάνη και εξασφάλισαν έναν πλέι μέικερ σε πολύ ανοδική πορεία. Τη σεζόν 2020-21 ο Μπολ είχε 14.6 πόντους, 5.7 ασίστ και 4.8 ριμπάουντ. Μαζί του οι Μπουλς έμοιαζαν ότι μπορεί να πάνε μακριά στα πλέι οφ. Εκείνος όμως δεν έφτασε ποτέ μέχρι την οφ σίζον καθώς στις 14 Ιανουαρίου διαπιστώθηκε μία φαινομενικά αθώα μελανιά στο γόνατο του. Μετά από αξιολόγηση, διαπιστώθηκε ότι ο Μπολ είχε ρήξη μηνίσκου, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Αναμενόταν να επιστρέψει σε έξι με οκτώ εβδομάδες.

Η άνοιξη έφτασε, μετά ήρθε το καλοκαίρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο κρίθηκε απαραίτητη μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση, επειδή ο Λόνζο Μπολ εξακολουθούσε να μην μπορεί να τρέξει ή να πηδήξει χωρίς πόνο. Έχουν πλέον περάσει 54 εβδομάδες από το τελευταίο του παιχνίδι στο ΝΒΑ και δεν φαίνεται ότι θα επιστρέψει σύντομα.

https://twitter.com/NBAMemes/status/1620592103192666118?s=20&t=56gb7CIdEzfy9w3h2IaMPw

Ο τραυματισμός

Ολόκληρος ο τραυματισμός είναι αρκετά περίεργος. Ούτε οι Σικάγο Μπουλς, ούτε ο Λόνζο Μπολ, ούτε οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν, γιατί εξακολουθεί να υπάρχει πόνος στο γόνατο του Λόνζο, παρόλο που ο πόιντ γκαρντ έχει πάρει γνωματεύσεις από τουλάχιστον έξι διαφορετικούς γιατρούς. Το ιατρικό προσωπικό των Μπουλς έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά με την περίπτωση του 25χρονου γκαρντ.

“Έχει σημειώσει κάποια πρόοδο, αλλά θα είμαι ο πρώτος που θα σας πει ότι δεν είναι κοντά στο να παίξει”, δήλωσε ο κόουτς Μπίλι Ντόνοβαν στη Σικάγο Τρίμπιουν. “Απλά δεν είναι. Επειδή δεν τρέχει σε σταθερή βάση. Όταν μπορέσει να φτάσει σε εκείνο το σημείο όπου μπορεί να το κάνει αυτό με συνέπεια και να είναι σε θέση να επιστρέψει την επόμενη μέρα και να το κάνει ξανά, να το κάνει ξανά και να το κάνει ξανά – νομίζω ότι τότε θα είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι”.

https://twitter.com/TheNBACentral/status/1620509372324675586?s=20&t=56gb7CIdEzfy9w3h2IaMPw

Τι χάνει το Σικάγο από την καθυστερημένη επιστροφή του Λόνζο Μπολ;

Αρχικά η περίπτωση του Λόνζο Μπολ είναι λυπηρή από μόνη της. Για τον ίδιο τον παίχτη ο οποίος χάνει τα σημαντικά χρόνια πριν από το πράιμ του.  Έχει περάσει ένας χρόνος και ακόμα δεν μπορεί να τρέξει ή να πηδήξει σχεδόν σε πλήρη ταχύτητα; Είναι πραγματικά κρίμα, γιατί πριν από τον τραυματισμό του είχε βρει πραγματικά τη θέση του στο πρωτάθλημα. Είχε εξελιχθεί σε έναν αρκετά αξιόλογο σουτέρ τριών πόντων, έκανε άλματα προόδου στην άμυνα και οργάνωνε με μεγάλη ευκολία το παιχνίδι του Σικάγο. Οι Μπουλς θα ήταν πολλοί καλύτεροι με αυτόν στο παρκέ και ίσως να μην πάλευαν και σε τόσο μεγάλο βαθμό για την είσοδο στα πλέι ιν.