H Μαροκινή Νουάιλα Μπενζίνα έγινε η πρώτη παίκτρια στην ιστορία του θεσμού που αγωνίζεται με xιτζάμπ.

Η Μαροκινή, Νουχάιλα Μπενζινά έγινε η πρώτη παίκτρια που έπαιξε σε αγώνα Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών, φορώντας το παραδοσιακό χιτζάμπ στο κεφάλι της. Η νεαρή ποδοσφαιρίστρια «έγραψε Ιστορία», στην αναμέτρηση με την Νότια Κορέα, που διεξήχθη στην Αδελαϊδα για το Μουντιάλ 2023, που φιλοξενείτα στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία.

Η FIFA ήρε την απαγόρευση της μαντίλας πριν από σχεδόν μια δεκαετία, μια διάταξη που είχε αρχικά τεθεί για την ασφάλεια των παικτριών.

Η Μαροκινή αμυντικός, δεν είχε παίξει τον πρώτο αγώνα του τουρνουά με την Γερμανία, αλλά σήμερα (30/7) βρέθηκε στην αρχική 11άδα του Μαρόκου, που νίκησε (σ.σ. για πρώτη φορά σε Μουντιάλ) με 1-0 χάρη στην κεφαλιά της Ιμπτισάμ Τζραϊντί στο έκτο λεπτό του αγώνα.

«Εχει γίνει πολλή δουλειά εδώ και αρκετά χρόνια και υπήρξε ένα θετικό αποτέλεσμα», είπε πριν την έναρξη της αναμέτρησης η Μπενζινά, μιλώντας στο Al-Jazeera.

Η απαγόρευση της χρήσης πέπλου στο ποδόσφαιρο εξακολουθεί να ισχύει σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Σε πρόσφατη απόφαση, το Γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας επιβεβαίωσε την απαγόρευση στην Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά από προσφυγή της συλλογικότητας των «Hijabeuses», που ζητούσε μια κανονιστική αλλαγή.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η Ιμπτισάμ Ζραϊντί έγραψε ιστορία για το Μαρόκο πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της χώρας σε Μουντιάλ γυναικών κι αυτό ήταν αρκετό για την επίσης παρθενική νίκη της κόντρα στη Νότια Κορέα (1-0), η οποία της δίνει ορατές ελπίδες πρόκρισης.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Το Μαρόκο όχι απλά γιορτάζει για την πρώτη του νίκη αλλά απέκτησε ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης, οι οποίες θα αυξηθούν αν η Κολομβία (την αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική) δεν νικήσει τη Γερμανία στο άλλο ματς του γκρουπ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Νουάιλα Μπενζίνα Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.