Τις ΗΠΑ αντιμετωπίζει αύριο το πρωί (21/7, 07:30) η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στον αγώνα που θα κρίνει την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Τις ΗΠΑ αντιμετωπίζει αύριο το πρωί (21/7, 07:30) η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στον αγώνα που θα κρίνει την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Σε αντίθεση, πάντως, με τον αντίστοιχο σημερινό αγώνα των γυναικών κόντρα στην Ιταλία, για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου το ματς με τους Αμερικανούς δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ακούγεται. Η πρόκριση στην οκτάδα λογικά θα έρθει, έστω και μέσω του χιαστί αγώνα (με πιθανότερο αντίπαλο τον Καναδά). Ενώ ο προημιτελικός θα είναι σε κάθε περίπτωση δύσκολος: ο πρώτος του ομίλου θα παίξει με μία εκ των Κροατίας, Σερβίας ή Μαυροβουνίου, ο δεύτερος με την Ουγγαρία.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ανεξάρτητα από τις μετέπειτα διασταυρώσεις, η εθνική θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη και την πρωτιά στον όμιλο. Το έργο της ελληνικής ομάδας δεν θα είναι εύκολο, καθώς οι ΗΠΑ εμφανίζονται αρκετά βελτιωμένες. Ξεπέρασαν εύκολα τα εμπόδια του Καζακστάν (18-5) και της Αυστραλίας (16-8). Η πλειοψηφία των παικτών του Ντέγιαν Ουντόβισιτς αγωνίζονται πλέον σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αντιλαμβάνονται καλύτερα το παιχνίδι, από άποψης τακτικής.

Οι Αμερικανοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο φετινό World Cup, όπου κατέλαβαν την τρίτη θέση. Νικώντας δύο φορές την Ουγγαρία (μία στα προκριματικά και μία στον «μικρό» τελικό), καθώς και τη Σερβία στον προημιτελικό. Μεγάλο αστέρι τους είναι ο φουνταριστός της Προ Ρέκο, Μπεν Χάλοκ. Ενώ υπάρχουν ακόμη οι έμπειροι Αλεξ Μπόουεν (έχει περάσει από τον Απόλλωνα), Μαξ Ιρβινγκ (πρώην Υδραϊκού και Ολυμπιακού) και Λούκα Κούπιντο, ο Ντίλαν Γούντχεντ της Βουλιαγμένης, ο Τζόνι Χούπερ (με θητεία στο Παλαιό Φάληρο), ο νεότερος Χανς Ντάουμπε (κι αυτός έχει περάσει από τον Ολυμπιακό) και ο 17χρονος Ράιντερ Ντοντ, που θεωρείται από τα μεγάλα ταλέντα του παγκοσμίου πόλο.

Η Προϊστορία

Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν αναμετρηθεί 50 φορές στο παρελθόν, με τους Αμερικανούς να μετρούν 33 νίκες, έναντι 20 της εθνικής (5 ματς έχουν λήξει ισόπαλα). Σε επίπεδο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, όμως, η «γαλανόλευκη» έχει από πέρυσι το «πάνω χέρι». Μετά το υπέρ του 16-11 στον προημιτελικό της Βουδαπέστης, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετράει πέντε νίκες (οι τέσσερις συνεχόμενες, από το 2003 και μετά), έναντι τεσσάρων ηττών. Οι ΗΠΑ έχουν μετάσχει σε όλα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, έχουν φτάσει τρεις φορές στην τετράδα, αλλά δεν έχουν καταφέρει ποτέ να ανέβουν στο βάθρο.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!