Ο Κωνσταντίνος Κολοβός βαρέθηκε τους δημοσιογράφους (κάφρους) γιαλαντζί της παντοτινής αλήθειας και τους κατατάσσει παρέα με τους προέδρους-βοσκούς που περπατάνε με το σανό ανά χείρας.

Κουράστηκα κύριοι. Βαρέθηκα, μα τον Θεό και την Παναγία μέσα στον καύσωνα διαβάζω αρλούμπες και η ζέστη μου πειράζει εις διπλούν τα νεύρα. Μα, καλά, δεν ντρέπεστε; Λίγο τσίπα δεν έχετε; Για μία διαπίστευση παραπάνω, μία διασύνδεση και ένα χαρτζιλίκι καλύτερο ξεφτιλιστήκατε! Κρίμα δημοσιογράφοι με δεκαετίες στις πλάτες σας, αλλά μάλλον δεν ήσασταν ουσιαστικά, πιθανότατα κρύβατε καλά τους απώτερους σκοπούς σας για την κατάλληλη στιγμή.

Ντρέπομαι που συνυπάρχουμε μαζί στον ίδιο χώρο και μπορεί να μην γνώρισα ή να μην ζήσω παχυλούς μισθούς και δημοσιότητα, όμως νιώθω έντιμος και κοιτάω τον άλλον στα μάτια χωρίς να περιμένω αφιλτράριστες εντολές! Εμένα τηλέφωνο δεν με πήρε κανένας, όταν δούλευα σε site με ξεκάθαρα φρονήματα γιατί έμεινα πιστός σε αυτό που πίστευα, στην πραγματική έννοια του λειτουργήματος. Όταν εργάζεσαι ως δημοσιογράφος οφείλεις να είσαι αμερόληπτος απέναντι στον κόσμο. Το τι παρακολουθείς και λες με κλειστές πόρτες δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν διότι όλοι μας στην τελική μεγαλώσαμε με αθλητικά πρότυπα και ομάδες που μας κέρδισαν. Αθλητικά «Άγιους» προσωπικά στην κοινωνία που ζούμε δεν αναζητώ!

Ξέρετε κάτι, συντάσσομαι με τον κόσμο και καλά κάνει και μας βρίζει. Δυστυχώς, είστε μόνο για…. πλυντήρια (!). Ό,τι γραφτεί παρακάτω θα περιέχει καταστάσεις που δεν εξηγούνται από λογικό μυαλό και θα κινείται γύρω από την μεταγραφή του Κώστα Σλούκα από τον έναν… αιώνιο στον άλλον και ό,τι παρελκόμενα υπάρξουν και συνδέονται με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Αρχικά για να το αφήσουμε από νωρίς εκτός, αποτυπώνω την σκέψη μου γύρω από την μετακίνηση της ηγετικής μορφής του Ολυμπιακού στην αντίπερα όχθη και τη διάθεση του να ενταχθεί στην νέα εποχή του Παναθηναϊκού.

Επαγγελματίας είναι ο άνθρωπος, δέχθηκε την καλύτερη προσφορά που τηρούσε παράλληλα τα… κουτάκια ως προς τον ρόλο που θα έχει υπό τις οδηγίες του Εργκίν Αταμάν και συμφώνησε με τους «πράσινους».


Image médicale pour illustrer un article sur la santé
Médical

Texte additionnel sur le thème de la médecine

Πολλά τα λεφτά, ποιος θα έλεγε όχι; Οι σημαίες μόνο: Τέσσερα-πέντε άτομα εν συντομία.

Έχουν περάσει τόσες μέρες και ακόμα δημιουργείτε κλίμα εκατέρωθεν. Ευτυχώς μετά το πέρας της δημοσιογραφικής σας ακμής θα ξεχαστείτε γρήγορα, σαν μία μακρινή ανάμνηση ενός εφήβου από τα παιδικά του χρόνια. Υποσχέθηκα ονόματα, επειδή εμένα δεν με τρομάζει κανένας και τίποτα, ξεκινάμε με το νέο trend αυτή την περίοδο είναι η «αντικειμενικότητα» που ασπάζεται ο Χ.Κ. που αρθρογραφεί περί ανέμων και υδάτων και συνήθως αποτυπώνει όμορφα τις σκέψεις του… πέρα από το καταραμένο μπάσκετ!

Τι σας φταίει το άθλημα; Χρόνια το ρωτάω!

Σε ένα πλέον άρθρο-ποίημα της σύγχρονης ιστορίας με τίτλο ‘’έμμισθοι υποκινητές του όχλου’’ αναρωτηθήκατε παθητικά τον λόγο που οι δημοσιογράφοι αναβαθμίστηκαν σε «ΑΡΔ» και προσθέτω εκτοξεύτηκαν σε υπαλλήλους. Μια ματιά στο κειμενάκι σας μοιάζει με ξέπλυμα με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Αλ Καπόνε. Το πρόβλημα με τα λεγόμενα του κυρίου Κ. δεν είναι αυτά που γράφει αλλά το γεγονός ότι επιλεκτικά γίνεται – όπως λένε και στις μέρες μας – «ισαποστάκιας». Μόνο ο κόσμος βρίζει αγαπητέ; Ο κόσμος προκαλεί από μόνος του ή θέλει τσοπάνη κιόλας; Μόνος του ξύπνησε; Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Καμία διάθεση να συμμετάσχω σε περιπτώσεις βίας, τις θεωρώ απόλυτα καταδικαστέες όμως σε μία χώρα που υποφέρει από οξύθυμους δεν ρίχνεις αλάτι στις πληγές. Μήπως συμφέρει γενικά το κλίμα αυτό; Ερώτηση για εσάς. Όταν έλεγαν όλοι για δεύτερο ραντεβού δεν βγήκατε κύριε Κ. να πείτε αυτό που όλοι κάτω-κάτω περιμέναμε, βγήκατε; Όταν ο Κώστας Σλούκας λανθασμένα εισχώρησε στα γραφεία για δεύτερη φορά ως «κλεισμένος» μας ενημερώσατε; Μπα. Τι να ενημερώσετε; Όλοι κάνετε σαν μετενσάρκωση του Φίλιππου Συρίγου μέχρι να φτάσει η ώρα να πράξετε ανάλογα. Δεν κατηγορώ τον Σλούκα και το αποδίδω τώρα πριν βγουν οι… αμοιβάδες να μεταφράσουν διαφορετικά τα λεγόμενά μου. Απλώς αποτυπώνω τις δύο μεριές του νομίσματος, άλλοι γνωρίζουν μόνο μία!

Εκεί, όμως, δεν μας παίρνει καθώς με μία λάθος πρόταση, μία λάθος κουβέντα διακυβεύονται… πολλά. Δεν πειράζει.

Φυσικά, βγήκε σύντομα δεύτερο μέρος σαν ένα τεράστιο σίκουελ μεγάλης παραγωγής με ιστορίες από την κρύπτη για να συμμαζέψετε το χάλι αλλά τα γέλια του κόσμου που διαθέτουν έστω το απαιτούμενο χιούμορ βοήθησαν στην υποχώρηση των πάγων!

Μπορεί ο κύριος Κ. να ήταν τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο αλλά τους προβολείς τους χειρίζονται μαεστρικά πένες υψηλής εμβέλειας και τεράστιων βλέψεων. Πρώτος και καλύτερος ο…. αιρετικός Χ. Μ. που επωμίσθηκε ένα δύσκολο έργο και πραγματικά η προσφορά εκτιμάται ήδη με το απεριόριστο φως που μοιράζει. Συλλογίζομαι αν τα πιστεύει όσα αναφέρει στα πύρινα κείμενά του και συνεπώς τα γράφει ο ίδιος ή είναι ήδη στο email μέχρι τα μεσάνυχτα. Επικίνδυνος όσο δεν πάει για το καλό του αθλητισμού, που αν τον στύψεις σαν λεμόνι βγάζει αρνητικό ποσοστό μπάσκετ στο ποτήρι. Εντεταλμένος έως το κόκκαλο, προσπαθεί με ξεκάθαρες εντολές να σπείρει διχόνοια, ενώ θα μπορούσε όμορφα και ωραία να παρουσιάσει τις ενστάσεις του. Παρόλα αυτά, γίνεται μια… μαούνα να μείνει πιστή σε πεποιθήσεις; Όπου φυσάει ο αέρας πορευόμαστε και το γεγονός της διχόνοιας που φανερά κυνηγάει έγκειται στο γεγονός ότι εννέα στις δέκα φορές βάζει… φιτιλιές στους «εκάστοτε» απέναντι. Από πότε η δημοσιογραφία έγινε αυτό το έκτρωμα; Και λέω εκάστοτε γιατί μία είναι ο Σπανούλης, μία είναι η αλαζονεία, την άλλη φορά ο Σλούκας, την άλλη ο Μπαρτζώκας, ο Ιτούδης και την επόμενη ο Σίκμα που μαγικά μεταμορφώθηκε σε Μίροτιτς.

Αφού στο σήμερα είναι αποδεκτά, κανένα θέμα. Και όσα γράφω δεν ισχύουν μόνο για εκείνους αλλά και για τους άλλους που ράγισε η καρδούλα τους και ξαφνικά μας τονίζουν πως ο Σλούκας απέχει ένα βήμα από την σύνταξη. Ήμαρτον! Τουλάχιστον κύριε Μ., αν τα γράφατε σε ένα site που με την πρώτη ματιά καταλάβαινες που υπάγεται, ο κόσμος θα περνούσε το ονοματάκι σας στην απέξω κάτι που δεν επιθυμείτε ε; Ναι. Ό,τι και να πεις στο τέλος πάντα θα συγκαταλέγεσαι ως ο τρίτος που σε τρώνε οι κότες παρέα με τα πίτουρα αλλά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Κάποιος ΠΡΕΠΕΙ στην τελική να αποτυπώσει την ξεφτίλα που επικρατεί και εφόσον κυριαρχεί το «αβαβά», παίρνω στις πλάτες μου το φταίξιμο. Συμμερίζομαι τις φωνές του κόσμου απόλυτα και δικαιολογώ την κατακραυγή του. Είμαστε κάθε λέξη που λέτε.

Και ακόμα δεν έπιασα στο… πληκτρολόγιο τον πρώτο μαθητή που έγινε δάσκαλος και αποτελεί παράδειγμα του πως να γίνεις δημοσιογραφίσκος της κακιάς ώρας. Το να γράφεις με πάθος ασυναρτησίες κύριε Γ.Κ. δεν σε καταγράφει ως εναλλακτικό. Μακάρι να ήταν εναλλακτικός, θα το σεβόμουν αλλά είναι το χειρότερο απόσταγμα που μπορείς να εισπράξεις από το λειτούργημα αυτό. Το πιο κατακριτέο, εκείνο που αν το πετάξεις μολύνει τα νερά. Προτιμώ εκατό φορές την αφάνεια από την γελοιότητα. Αγαπάω το μπάσκετ όσο πάει, παραβρίσκομαι σε όλα τα γήπεδα της Αττικής και κρίνω κινήσεις ομάδων, αν διαταράσσει τις ισοροπίες. Έρε, τι κάνει ο άνθρωπος για μία θεσούλα…

Αυτά για την ώρα, έρχονται πολλά περισσότερα «κακώς κείμενα» στη φόρα.