Ο Γαλλοκαμερουνέζος σέντερ Τζοέλ Εμπίντ ακόμα δεν ξέρει αν θέλει να παίξει για την Εθνική Γαλλίας ή για αυτή των ΗΠΑ.

Ο Γαλλοκαμερουνέζος σέντερ Τζοέλ Εμπίντ, MVP της κανονικής περιόδου του NBA την περίοδο 2022-23, «ακόμα δεν ξέρει αν θέλει» να παίξει για την Εθνική Γαλλίας, η οποία τον «πολιορκεί» -όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες- δήλωσε ο μάνατζερ των «Μπλε», Μπορίς Ντιαό.

«Είμαι σε επαφή με τους εκπροσώπους του. Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο: δεν ξέρει ακόμα σε ποια Εθνική ομάδα θέλει να παίξει», είπε ο Ντιαό στους δημοσιογράφους, όταν ανακοινώθηκε η δωδεκάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 2023 (25 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου), που θα διεξαχθεί σε Ινδονησία, Φιλιππίνες και Ιαπωνία.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο άσος των Φιλαδέλφεια Σίξερς λογικά δεν θα εμφανιστεί στα παρκέ της Άπω Ανατολής, ενώ ο προπονητής των Γάλλων, Βενσάν Κολέ, είχε ήδη στις 29 Απριλίου αφήσει να εννοηθεί ότι ο παίκτης θα απουσιάζει.

«Πρόκειται να νυμφευθεί και πραγματικά πέφτει σε λάθος περίοδο μιας και είναι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας (για το Παγκόσμιο Κύπελλο). Αυτό κάνει πολύ δύσκολο το να είναι εκεί», είχε πει τότε ο Κολέ.

Ο Εμπίντ απόκτησε πρόσφατα τη γαλλική και την αμερικανική υπηκοότητα. Η Γαλλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, που τον φλερτάρει για περισσότερο από ένα χρόνο, ελπίζει ακόμη ότι θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 με τους «Μπλε».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!