Ο Μάρκους Σμαρτ οδεύει προς τους Γκρίζλις στην ανταλλαγή για Πορζίνγκις - Αναλυτικά το trade και ποιους παίκτες περιλαμβάνει.

Οι Μπόστον Σέλτικς, Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και Μέμφις Γκρίζλις συμφώνησαν σε τριπλή ανταλλαγή το βράδυ της Τετάρτης, που θα φέρει τον Κριστάπς Πορζίνγκις στους Σέλτικς, τον Μάρκους Σμαρτ στους Γκρίζλις και τον Τάιους Τζόουνς στους Ουίζαρντς, ανέφερε το ESPN.

Ως μέρος της συμφωνίας, το Μέμφις θα δώσει στη Βοστώνη την επιλογή του πρώτου γύρου στο ντραφτ της Πέμπτης (Νο25) καθώς και την επιλογή του πρώτου γύρου των Ουόριορς στο draft του 2024 (που είναι top-four protected). Από την πλευρά τους οι Σέλτικς θα δώσουν το δικό τους pick στο draft της Πέμπτης (Νο35) στη Ουάσινγκτον. Οι Σέλτικς θα δώσουν επίσης τον φόργουορντ Ντανίλο Γκαλινάρι και τον σέντερ Μάικ Μουσκάλα στη Ουάσινγκτον.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Το αρχικό σχήμα της ανταλλαγής περιλάμβανε τους Κλίπερς στη θέση των Γκρίζλις και τον Μάλκομ Μπρόγκντον να μετακομίζει στο Λος Άντζελες. Αλλά όταν αυτή η συμφωνία κατέρρευσε, η Βοστώνη στράφηκε σε συνομιλίες με το Μέμφις.

Ο Πορζίνγκις, που θα κλείσει τα 28 τον Αύγουστο, προέρχεται από ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας τους έχοντας μέσο όρο 23,2 πόντους, 8,4 ριμπάουντ, 2,7 ασίστ και 1,5 μπλοκ σε 65 ματς με τους Ουίζαρντς φέτος.

Από την πλευρά του ο Μάρκους Σμαρτ, που αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός του πρωταθλήματος πέρυσι, είχε μέσο όρο 11,5 πόντους, 3,1 ριμπάουντ, 6,3 ασίστ και 1,5 κλεψίματα σε 61 ματς με τους Σέλτικς. Ο Σμαρτ αναμένεται να βοηθήσει τους Γκρίζλις να καλύψουν το κενό του Τζα Μοράντ, που είναι τιμωρημένος για τα πρώτα 25 παιχνίδια της σεζόν.

Σε ότι αφορά στον Τάιους Τζόουνς είχε 10,3 πόντους, 5,2 ασίστ και 0,9 λάθη σε 80 ματς με τους Γκρίζλις και βρίσκεται μόνιμα στις πρώτες θέσεις της λίστας των κορυφαίων του πρωταθλήματος σε Assist to Turnover Ratio.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!