Το βράδυ της Κυριακής οι Σανς και οι Νάγκετς μας χάρισαν ακόμα μία παράσταση μπάσκετ - Την Τρίτη το βράδυ ο 5ος ημιτελικός στο Ντένβερ, σε μια σειρά που πολύ δύσκολα θα κριθεί σε λιγότερους από επτά αγώνες.

Το βράδυ της Κυριακής οι Σανς και οι Νάγκετς μας χάρισαν ακόμα μία παράσταση μπάσκετ. Ο Νίκολα Γιόκιτς τα έδωσε όλα για το break αλλά τελικά οι Σανς κατάφεραν να ισοφαρίσουν τη σειρά απέναντι στο Ντένβερ. Χάρις στο δίδυμο Ντουράντ – Μπουκερ, το Φίνιξ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την έδρα του και έφερε τη σειρά στο 2-2. Την Τρίτη το βράδυ ο 5ος ημιτελικός στο Ντένβερ, σε μια σειρά που πολύ δύσκολα θα κριθεί σε λιγότερους από επτά αγώνες.

Στον Εμπίιντ το βραβείο του MVP, στον Γιόκιτς τα βλέμματα 

Αφού έκανε ένα τεράστιο τριπλ-νταμπλ στο τρίτο παιχνίδι, με 30 πόντους, 17 ριμπάουντ και 17 ασίστ, πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί ο Γιόκιτς δεν κέρδισε τον τίτλο του MVP. Τα ερωτήματα πιθανότατα να πλήθυναν μετά το 4ο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως αν οι voters δεν έπαιρναν υπόψιν μόνο τη κανονική περίοδο, ο Γιόκιτς θα είχε και πάλι το βραβείο στο τσεπάκι. Εχθές το βράδυ, πέτυχε το απίστευτο των 20 έυστοχων σουτ εντός πεδιάς σε μόλις 30 προσπάθειες. Οι 11 βολές τον ανέβασαν στους 53 πόντους που είναι και το ρεκόρ καριέρας του στα πλέι οφ. Εάν οΜπόούκερ, Ο Ντουράντ και ο πάγκος των Σανς δεν βρισκόταν σε μεγάλη μέρα, η σειρά θα ήταν στο 3-1. Σε εκείνη την περίπτωση, ο 5ος ημιτελικός στο Ντένβερ θα είχε άλλη βαρύτητα.

Ο Μπούκερ παραμένει πολύ ψηλά

Πολλοί θεώρησαν πως με την άφιξη του Ντουράντ, ο ισορροπίες στο Φίνιξ θα αλλάξουν. Ωστόσο, ο Ντουράντ ήρθε να προσθέσει τους πόντους και την ευστοχία που έλειπε στους Σανς.  Ο Μπούκερ παραμένει το πρώτο βιολί και έχει κατά μέσο όρο 36 πόντους σε όλη τη διάρκεια της postseason. Αυτός το γεγονός έχει χαρίσει στους Σανς και τις περισσότερες νίκες τους. Ο  σούπερ σταρ των Σανς ήταν για άλλη μια φορά απίστευτα αποτελεσματικός, ευστοχώντας σε 14 από τις 18 προσπάθειες του (77,8%) στον 4ο παιχνίδι της σειράς.  Έτσι, κατάφερε να διατηρήσει τον μέσο όρο των 36 πόντων του. Στα δύο τελευταία παιχνίδια, ο Booker έχει ευστοχήσει σε 34 από 43 προσπάθειες του. Είναι σίγουρο πως αυτή του η ευστοχία, μαζί και με την απαραίτητη βοήθεια του Ντουράντ, ήταν οι δύο κύριοι παρανομαστές για την αντιμετώπιση του εξωπραγματικού Γιόκιτς.

https://twitter.com/SportsCenter/status/1655414426902642688?s=20

Ο Ντουράντ, ο Μάρεϊ και ο πάγκος

Όταν ο Γιόκιτς και ο Μπούκερ αποδίδουν τα μέγιστα, ο Κέβιν Ντουράντ και ο Τζαμάλ Μάρεϊ θεωρούνται δευτερεύοντες αστέρες. Αυτό είναι σίγουρα ένα πράγμα σχεδόν ανήκουστο. Ο Μάρεϊ έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι για το Ντένβερ, πετυχαίνοντας 28 πόντους με 52% στα σουτ εντός πεδιάς. Επιπλέον, μοίρασε 7 ασίστ και μάζεψε 5 ριμπάουντ. Ευτυχώς, ο Ντουράντ έχει προσαρμοστεί και μπορεί να κοντράρει τον Μάρεϊ σουτ με σουτ. Με εύστοχα 11 από τα 19 του  σουτ, ο Ντουράντ είχε ποσοστό 57,9% στα σουτ εντός πεδιάς.

Το δίδυμο των Νάγκετς κατάφερε να πετύχει 81 πόντους την Κυριακή το βράδυ. Αν και ξεπέρασαν κατά πέντε πόντους τους δύο αστέρες του Φοίνιξ, δεν κατάφεραν τη νίκη λόγω κυρίως του πάγκου των Σανς. Οι αναπληρωματικοί του Φίνιξ πρόσθεσαν 40 πόντους και σίγουρα έγειραν την πλάστιγγα προς τη μεριά των γηπεδούχων.

https://twitter.com/DevinBookerMuse/status/1655404644666064899?s=20

Τρεις αγώνες φωτιά

Με τρία παιχνίδια να απομένουν, όλα είναι ακόμα πιθανά. Και μιλάμε για τρία παιχνίδια γιατί σε δύο τόσο εξισορροπημένες ομάδες, το πλεονέκτημα έδρας είναι πολύ δύσκολο να σπάσει. Αν τελικά αυτό αποδειχθεί αληθές, η σειρά θα κριθεί στο Ντένβερ. Ωστόσο, ένα 7ο παιχνίδι ημιτελικών του NBA σίγουρα δεν μπορεί να μπει στο ίδιο τσουβάλι με τα υπόλοιπά της σειράς. Ειδικά σε μια σειρά που οι δυο ομάδες θα μπορούσαν πολύ άνετα να είναι φιναλίστ για τον τίτλο. Ραντεβού την Τρίτη το ξημέρωμα για το επόμενο επεισόδιο.

Νάγκετς Σανς. Νάγκετς Σανς.