Ο Πάρης Μπάμπης μίλησε στην εκπομπή «Προμενάδα» της Athens Voice, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πορεία του στην ΑΕΚ, τον σοβαρό τραυματισμό του αλλά και το αν οι Έλληνες φίλαθλοι γνωρίζουν ποδόσφαιρο.

Ο Πάρης Μπάμπης μίλησε στην εκπομπή «Προμενάδα» της Athens Voice, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πορεία του στην ΑΕΚ, τον σοβαρό τραυματισμό του αλλά και το αν οι Έλληνες φίλαθλοι γνωρίζουν ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πάρης Μπάμπης στην εκπομπή «Προμενάδα» και τον Γιώργο Ψύχα:

Για την πορεία του στην ΑΕΚ:

«Ήμουν στην Αναγέννηση και θεωρούσα πως ήμουν ποδοσφαιριστής. Δεν το πίστευα πως στα 15 μου χρόνια είχα πρόταση από την ΑΕΚ. Κάνοντας προπόνηση στα Σπάτα και βλέποντας τις εγκαταστάσεις, ήθελα ακόμα πιο πολύ να κάνω προπονήσεις και να αγωνιστώ για την ομάδα. Περνώντας από όλες τις μικρές ομάδες, ξαφνικά βρέθηκα ένα καλοκαίρι με τα παιδιά που έβλεπα στην τηλεόραση. Αυτό είναι το πρώτο όνειρο που εκπλήρωσα σαν ποδοσφαιριστής. Σαν Πάρης Μπάμπης. Όταν βρέθηκε στην προετοιμασία που έγινε στην Πολωνία. Η ΑΕΚ είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες και δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που δεν νιώθει μία περηφάνια όταν φορά ένα τέτοιο σήμα».

Για τον τραυματισμό του:

«Είναι κάτι που δεν το περιμένεις. Δεν ξυπνάς μία μέρα και λες πως θα χάσω έξι μήνες. Ήταν κάτι απρόοπτο διότι ποτέ δεν είχα πολλούς τραυματισμούς στη ζωή μου. Ήταν μία δύσκολη περίοδος. Ιδιαίτερα οι πρώτες μέρες. Αφού χτύπησα, μπήκα για χειρουργείο μία βδομάδα μετά. Εκείνο το το διάστημα ήταν δύσκολο. Μόλις έγινε το χειρουργείο, κατάλαβα πως δεν υπάρχουν επιλογές. Πρέπει να γίνεις πιο δυνατός. Τι ίδιο είχε συμβεί και στον Πέτρο (Μάνταλο) και με συμβούλεψε στο τι πρέπει να προσέξω. Μετά ηρέμησα και πήρα απόφαση πως τώρα ξεκινά η ανηφόρα. Η αποθεραπεία είναι η πιο δύσκολη. Ειδικά αυτή η καθημερινότητα των έξι μηνών.

Όλα γυρίζουν στο μυαλό σου. Πρέπει να προσέχεις το σώμα σου διότι η καθημερινότητα είναι διαφορετική από αυτή που είχες. Για δύο μήνες ήμουν με πατερίτσες διότι δεν μπορούσα να περπατήσω. Μόλις βγάζεις τις πατερίτσες και επιστρέφεις στο γήπεδο, καταλαβαίνεις πως πλησιάζει η ώρα να επιστρέψεις στο 100%».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Για την Athens Kallithea FC:

«Η Athens Kallithea FC είναι μία από τις πιο καλές ομάδες της B’ Εθνικής. Τόσο σε διοικητικό και προπονητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ρόστερ. Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά τώρα, τα βιώνω και τα βλέπω κι εγώ ο ίδιος. Οι άνθρωποι της διοίκησης δεν παραπέμπουν στον κλασικό Έλληνα παράγοντα. Έχουν επίπεδο, μόρφωση και είχαν δείξει το έργο τους στη Βενέτσια. Όλα είναι πολύ καλά και κάνουμε τα μέγιστα ώστε να βρεθούμε στην Α’ Εθνική».

Για το αν γνωρίζουν οι Έλληνες ποδόσφαιρο:

«Κάθε Έλληνας που βρίσκεται στην εξέδρα είναι και προπονητής. Το ποδόσφαιρο που ξέρει η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ξεπερασμένο. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Βλέπουμε πως παίζει η Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρντιόλα και πως παίζει η Β’ Εθνική. Οι προπονητές της «εξέδρας» (αν μπορώ να το πω έτσι) έχουν μείνει πίσω. Είναι πολύ κλισέ αυτή η φράση. Είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν και εξελίσσονται μαζί με το ποδόσφαιρο».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!