Στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός για πέμπτη διαδοχική χρονιά προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός για πέμπτη διαδοχική χρονιά προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο οποίος είναι Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη, κατέβαλε στο πλαίσιο του 2ου γύρου την αντίσταση του Ισπανού Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα (Νο 57) με 6-3, 7-6(4), 6-2, ύστερα από αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 16 λεπτών, πανηγύρισε την 20ή νίκη του στη διοργάνωση και πήρε το «εισιτήριο» για τη φάση των «32» στο φημισμένο τουρνουά γκραν σλαμ. Εκεί ο 24χρονος πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του 30χρονου Αργεντινού Ντιέγκο Σβάρτσμαν (Νο 95 στον κόσμο) και του 26χρονου Πορτογάλου Νούνο Μπόργκες (Νο 80).

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του στο τρίτο γκέιμ του αγώνα και προηγήθηκε 2-1, ενώ αμέσως μετά κράτησε το δικό του για το 3-1. Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι διατήρησαν το σερβίς τους μέχρι και το 5-3, ώσπου ο Έλληνας πρωταθλητής με νέο “break” έκανε το 6-3 και πήρε το πρώτο σετ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έσπασε» το σερβίς του Ισπανού και προηγήθηκε 3-1, αλλά ο Ισπανός «απάντησε» άμεσα με “break” για το 3-2. Ο 24χρονος πρωταθλητής έκανε νέο “break” και προηγήθηκε 4-2, ωστόσο ο Καρμπαγές Μπαένα «έσπασε» ξανά το σερβίς του Τσιτσιπά και μείωσε σε 4-3, ενώ αμέσως μετά κράτησε το δικό του και ισοφάρισε 4-4. Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους έως και το 6-6, με τον Τσιτσιπά να παίρνει από την αρχή το προβάδισμα στο τάι μπρέικ και να επικρατεί με 7-6.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε «φτερά» στον Τσιτσιπά, ο οποίος «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του στο ξεκίνημα του τρίτου σετ και, κρατώντας ταυτόχρονα το δικό του, προηγήθηκε 4-0, με αποτέλεσμα να φτάσει τελικά στο 6-2 και στη δεύτερη νίκη του στο εφετινό Ρολάν Γκαρός, ύστερα από αυτή επί του Τσέχου Γίρι Βέσελι.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα. Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.