Σε σχεδόν 100 χρόνια Ιστορίας, η ΑΕΚ έχει κατακτήσει μόνο δύο φορές το νταμπλ. Τώρα, βρίσκεται μια ανάσα από την τρίτη. Σε αυτή την ιστορική συγκυρία στάθηκε και ο Ματίας Αλμέιδα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Σε σχεδόν 100 χρόνια Ιστορίας, η ΑΕΚ έχει κατακτήσει μόνο δύο φορές το νταμπλ. Τώρα, βρίσκεται μια ανάσα από την τρίτη, καθώς αύριο (24/5, 20:30) αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλλου, ως εστεμμένη πρωταθλήτρια. Σε αυτή την ιστορική συγκυρία στάθηκε και ο Ματίας Αλμέιδα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ο Αργεντινός τεχνικός αναφέρθηκε μάλιστα δύο φορές στο συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο τόνισε: «Στα 100 χρόνια ιστορίας αυτής ομάδας, τα έχει καταφέρει μόνο δύο φορές. Αυτό που θέλουμε και επιθυμούμε είναι να παίξουμε και να κερδίσουμε αυτόν τον τελικό».

Παράλληλα, σε ερώτηση αν έχει σκεφτεί τι θα πει στους παίκτες πριν από τον αγώνα, ο Ματίας Αλμέιδα απάντησε: «Ποτέ δεν προγραμματίζω τι θα πω στα αποδυτήρια πριν από τον αγώνα. Εκείνη τη στιγμή θα τους πω αυτά που αισθάνομαι μέσα από την καρδιά μου. Θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να έχω προετοιμάσει έναν μονόλογο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να παλέψουμε γι’ αυτό το κύπελλο. Ένα ιστορικό κίνητρο, καθώς η ομάδα έχει κατακτήσει νταμπλ μόνο δύο φορές σε 100 χρόνια ιστορίας. Επίσης μην ξεχνάμε ότι απέναντι στον ΠΑΟΚ η ομάδα έχει χάσει τρεις τελικούς. Αυτά μας δίνουν έξτρα κίνητρο για να δώσουμε κάτι παραπάνω, όλοι όσοι είμαστε στην οικογένεια της ΑΕΚ. Ίσως αύριο να βγει από την καρδιά μου κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον να πω στους παίκτες».

Επίσης ο προπονητής της Ένωσης μίλησε:

– Για το αν υπάρχει περίπτωση να έχει “ξεφουσκώσει” η ΑΕΚ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Δώσαμε δύο μέρες ρέπο στους παίκτες. Στη συνέχεια από την πρώτη μέρα των προπονήσεων ο στόχος μας είναι η κατάκτηση του κυπέλλου».

– Αν θα επηρεάσει η απουσία του κόσμου: «Πιστεύω ότι αυτός που χάνει στη συγκεκριμένη περίσταση είναι το ποδόσφαιρο. Οι τελικοί είναι γιορτές του ποδοσφαίρου. Εμείς λόγω της πανδημίας έχουμε συνηθίσει να παίζουμε χωρίς κοινό. Δεν θα υπάρχει φυσική παρουσία, αλλά ξέρουμε ότι ο κόσμος μας θα μας στηρίζει από εκεί που θα είναι».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

– Για το αν η ΑΕΚ έχει πλεονέκτημα μετά τις φετινές εμφανίσεις της εναντίον του ΠΑΟΚ: «Όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά, δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα επειδή έχουμε κερδίσει κάποιες φορές τον ΠΑΟΚ φέτος. Δεν κοιτάζω προς τα πίσω και δεν θεωρώ ότι υπάρχει πλεονέκτημα. Το κύπελλο θα πάρει ομάδα που θα έχει τη μεγαλύτερη όρεξη για να το κατακτήσει».

– Για το αν θα κάνει ειδική προπόνηση στους παίκτες του για το ενδεχόμενο να υπάρξει διαδικασία πέναλτι: «Η αλήθεια είναι ότι πάντα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Πριν από τα πέναλτι όμως προηγούνται 120 λεπτά αγώνα. Είναι μία διαδικασία που έχει να κάνει και με την τύχη».

– Αν έχει σκεφτεί κάτι σχετικό με την ενδεκάδα: «Ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο, εσείς μπορεί να την ξέρετε! Θα περιμένω μέχρι το τέλος για να εκπλήξω κι εσάς και τους παίκτες».

– Για τις ιδιαιτερότητες στην προετοιμασία ενόψει τελικού: «Γι΄ αυτόν τον τελικό ήταν πολύ δύσκολο να καταφέρω να στήσω την ομάδα. Γιατί πρέπει να βοηθήσουμε και να συντονίσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές, όχι μόνο αυτούς που θα παίξουν. Είναι φυσιολογικό όλοι να θέλουν να παίξουν κι εμείς άλλες φορές είμαστε δίκαιοι με άλλους με κάποιους κι άλλες όχι. Αλλά το σημαντικό είναι ότι όλοι κατάλαβαν ότι μέχρι σήμερα λειτουργούμε σαν ομάδα και το ίδιο θα ισχύει και αύριο».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!