Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε και στο ρόλο που θα παίξει η τύχη, αφού τόνισε ότι «το φάιναλ φορ είναι συγκυρίες».

Έτοιμος για το φάιναλ φορ της Euroleague που θα διεξαχθεί στο Κάουνας το τριήμερο 19-21 Μαΐου είναι ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσαν ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, και ο φόργουορντ της ομάδας, Σάσα Βεζένκοφ, κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Λιθουανία. Ο προπονητής των Πειραιωτών στάθηκε ακόμη στο ρόλο που θα παίξει η τύχη στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης, αφού τόνισε ότι «το φάιναλ φορ είναι συγκυρίες», και τόνισε πως «αν είμαστε λίγο τυχεροί, μπορούμε να γυρίσουμε πίσω χαμογελώντας».

«Είμαστε έτοιμοι στο 100%. Είχαμε να περάσουμε μια διαδικασία, τα πλέι οφ μας δυνάμωσαν. Οι προπονήσεις ήταν στοχευμένες. Είναι γνωστή η διαδικασία για τις ομάδες. Αυτοί που έχουν την εμπειρία είναι πιο έτοιμοι να βοηθήσουν τους άλλους να μην ασχοληθούν τόσο πολύ με τις οικογένειές τους και τα ΜΜΕ, αλλά να προετοιμαστούν για να κερδίσουμε την Παρασκευή» είπε ο Μπαρτζώκας και συνέχισε:

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Όλες οι ομάδες έχουν έναν τρόπο παιχνιδιού. Πάντα γίνονται προσαρμογές, αλλά η φιλοσοφία είναι πάνω-κάτω η ίδια για όλες τις ομάδες. Πολλές φορές οι παίκτες που είναι πρωτοεμφανιζόμενοι δεν είναι έτοιμοι να καταλάβουν πώς είναι τα πράγματα. Όλοι οι προπονητές είναι πολύ ικανοί, πολύ έτοιμοι. Το φάιναλ φορ είναι πολλές συγκυρίες. Συχνά παίζει ρόλο κι η τύχη. Πέρσι ήμασταν στη δύσκολη πλευρά εκείνης της βραδιάς, χάνοντας στο τελευταίο σουτ την παρουσία στον τελικό. Ας ελπίσουμε ότι φέτος θα είμαστε πιο τυχεροί, ίσως πιο ικανοί και έτοιμοι. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως είμαστε στο φάιναλ φορ για δεύτερη σερί σεζόν. Έχουμε έναν μεγάλο ελληνικό κορμό. Το γεγονός για το κλαμπ είναι σπουδαίο. Αν είμαστε λίγο τυχεροί, μπορούμε να γυρίσουμε πίσω χαμογελώντας.» Μπαρτζώκας

Αναφορικά με το βραβείο που απέσπασε για τον καλύτερο προπονητή της σεζόν στη Euroleague, αρκέστηκε να πει ότι «δεν θα ήθελα να μιλήσω γι’ αυτό, μόνο για την ομάδα», ενώ, ερωτηθείς για το ότι η Μονακό είναι «πρωτάρα» σε φάιναλ φορ, επισήμανε: «Αυτά τα στατιστικά τι κάνουν οι πρωτάρηδες είναι για τους δημοσιογράφους. Εμείς κοιτάμε την ποιότητα των αντιπάλων μας. Δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε αν είναι πρωτοεμφανιζόμενη, ούτε ποιος έχει και ποιος δεν έχει εμπειρία».

Από την πλευρά του, ο Σάσα Βεζένκοφ δήλωσε: «Νιώθουμε καλά και έτοιμοι. Γεμίσαμε τις μπαταρίες μας, κάναμε προπονήσεις. Δεν χρειάζεται έξτρα κίνητρο ή συγκέντρωση, είμαστε έτοιμοι για μάχη. Σε αυτά τα τουρνουά, ο καθένας το ζει διαφορετικά. Ακολουθούμε το παράδειγμα των δύο αρχηγών, του Παπανικολάου και του Σλούκα, που είναι οι πιο μεγάλοι. Με δουλειά, με συνέπεια και αφοσίωση θα κάνουμε ό,τι κάναμε ως τώρα».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!