Οι Σακραμέντο Κινγκς μπορεί να έχασαν στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τη σεζόν τους αποτυχημένη.

Οι Σακραμέντο Κινγκς μπορεί να έχασαν στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τη σεζόν τους αποτυχημένη. Με την είσοδο τους στα πλέι οφ, τερμάτισαν το χειρότερο σερί στον αμερικανικό επαγγελματικό αθλητισμό και δυσκόλεψαν τους πρωταθλητές σε τέτοιο σημείο, που η σειρά τους έφτασε μέχρι το game 7. Το μέλλον προμηνύεται λαμπρόν για τους μοβ. Την επόμενη σεζόν, ωστόσο, οι Κινγκς δεν θα αντιμετωπιστούν ως outsider. Ούτε από τους φανς, ούτε από τις άλλες ομάδες. Αντίθετα, θα έχουν έναν πολύ μεγαλύτερο στόχο στην πλάτη τους. Πάμε μαζί να δούμε τι μπορούν να κάνουν για να μπορέσουν να προχωρήσουν παρακάτω.

Χτίσιμο γύρω από τους Φοξ και Σαμπόνις

Οι Κινγκς αποτελούνται από έναν πυρήνα νέων και δύο αστέρες. Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτελεί λόγο  αισιοδοξίας για το μέλλον. Όσο το δίδυμο των Ντομάντας Σαμπόνις και ΝτιΆρον Φοξ συνεχίζει να κόβει και να ράβει στο Σακραμέντο, οι φανς δεν έχουν λόγο να μην ελπίζουν. Με το πλουσιότερο συμβόλαιο στην ιστορία του συλλόγου, πενταετή επέκταση 163 εκατομμυρίων δολαρίων που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2020, ο Φοξ δεν το κουνάει από την πρωτεύουσά της Καλιφόρνια. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου φυσικά. Το συμβόλαιό του με την ομάδα ισχύει μέχρι το μακρινό 2025-26.

Το φετινό καλοκαίρι οι Κινγκς αναμένεται να κάνουν το ίδιο με τον Σαμπόνις, έτσι ώστε ο πυρήνας να μείνει απαράλλακτος. Ο Ευρωπαίος ψηλός δε θα βγει στη free agency μέχρι το επόμενο καλοκαίρι οπότε η ώρα ανανέωσης του συμβολαίου του είναι τώρα. Είναι σίγουρο πως το συμβόλαιο  που θα του προταθεί θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που υπέγραψε με τους Πέισερς το 2019. Γνώμη μας είναι πως οι Κινγκς θα πρέπει να προχωρήσουν με max συμβόλαιο διότι ο Σαμπόνις είναι ένας από τους αστέρες που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον και γιατί όχι ένας μελλοντικός πρωταθλητής. Το ερώτημα είναι αν το πρωτάθλημα θα έρθει με τους Κινγκς.

Ενίσχυση του ρόστερ

Το νεανικό ρόστερ είναι ενδιαφέρον, διασκεδαστικό και πολύ ελπιδοφόρο. Αλλά δύσκολα κερδίζει πρωταθλήματα. Εκτός των Μαλίν Μονκ, Κίγκαν Μάρει και Ντέιβιον Μίτσελ, οι Κινγκς χρειάζονται ρολίστες και ενίσχυση στον πάγκο. Παίκτες που θα ξέρουν τι να κάνουν στο γήπεδο. Παίκτες που όταν οι αστέρες και οι παραπάνω δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, να μπορούν να αλλάξουν καταστάσεις. Πρέπει λοιπόν οι διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας να ψάξει βαθιά μέσα στην off season αν θέλει και του χρόνου την ομάδα στις πρώτες θέσεις της Δύσης.

Από την άλλη μεριά έχουμε και το ντραφτ. Οι Κινγκς έχουν τρία πικς για το 2023. Η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να ανανεώσει το βάθος της και να προσθέσει assets για το μέλλον. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε για ποιους νέους θα ενδιαφερθούν οι Κινγκς αλλά σίγουρα θα έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας την βραδιά του ντραφτ. Μέχρι τότε όμως έχουμε πολύ δρόμο, και εμείς αλλά κυρίως οι σκάουτερς του Σακραμέντο. 

https://twitter.com/SacramentoKings/status/1656346113325268997?s=20

Συμβόλαιο στον Χάρισον Μπαρνς

Ο Χάρισον Μπαρνς δεν είναι ο καλύτερος παίκτης των Κινγκς και τα επόμενα χρόνια τα λεπτά του θα μειωθούν. Η παρουσία του, ωστόσο, είναι απαραίτητη για το Σακραμέντο ως έμπειρος αρχηγός ενός νέου κορμού. Η επιτυχία της ομάδας στην κανονική σεζόν εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από τον 30χρονο. Σε κάθε παιχνίδι έπαιρνε 4,5 ριμπάουντ εκτός από τους 15,0 πόντους.  Σταθερός καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν αλλά μέτριος στα πλέι οφ . Θα ήταν μεγάλο λάθος να αποφασιστεί το  μέλλον του στην ομάδα με βάση τα όσα συνέβησαν σειρά απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του. Το Σακραμέντο μπορεί να στρώσει το μέλλον του αυτή την off season αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμο να έτοιμο να αφήσει τον μόνο βετεράνο του να φύγει.

https://twitter.com/SacramentoKings/status/1656062350674526208?s=20