Οι Σακραμέντο Κινγκς έχουν να μπουν στα πλέι οφ από το 2007, 16 ολόκληρα χρόνια. Αυτό όμως φέτος θα αλλάξει με εκκωφαντικό τρόπο.

Οι Σακραμέντο Κινγκς έχουν να μπουν στα πλέι οφ από το 2007, 16 ολόκληρα χρόνια. Αυτό όμως φέτος θα αλλάξει με εκκωφαντικό τρόπο. Με σκληρή δουλειά και πολύ καλό πλάνο, το Σακραμέντο είναι πλέον δεύτερο στη Δύση με ρεκόρ 40-26. Χθες νίκησε τους Σανς και μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά πως είναι μία από τις ομάδες που αξίζουν την προσοχή μας φέτος στη λίγκα.

Το αρνητικό ρεκόρ

Το να γράφεις τις λέξεις Σακραμέντο Κινγκς και πλέι οφ στην ίδια πρόταση μοιάζει σχεδόν παράνομο, αλλά είναι κάτι που πρόκειται να γίνει πολύ πιο σύνηθες όσο πλησιάζουμε στο τέλος της κανονικής περιόδου. Οι Κινγκς είναι η ομάδα με το χειρότερο σερί στην ιστορία του NBA. Έχουν καταφέρει να χάσουν την post season για 16 συνεχόμενα έτη, από το 2006. Την άνοιξη της σεζόν 2005-06 το Σακραμέντο αντιμετώπισε τους Σπερς στον πρώτο γύρω της δύσης όπου και ηττήθηκε με σκορ 4-2. Οι Σπερς προχωρήσαν στους ημιτελικούς δύσης όπου ηττήθηκαν από τους αργότερα φιναλίστ Ντάλας Μάβερικς.

Χρειάστηκαν σχεδόν δύο δεκαετίες, αλλά οι Κινγκς επιτέλους διόρθωσαν την κουλτούρα τους χάρη στον νέο προπονητή Μάικ Μπράουν. Με δύο παίκτες – ηγέτες του franchise, έναν σταθερό κορμό και κάποιους ανέλπιστα καλούς νεοφερθέντες, το Σακραμέντο είναι έτοιμο να προχωρήσει παραπέρα. Επιπλέον, είναι και πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει πλεονέκτημα έδρας στα επερχόμενα πλέι οφ.

https://twitter.com/FCartoscelli3/status/1634775706029928448?s=20

Μια σεζόν που δεν περίμενε κανείς

Μετά την νίκη απέναντι στους Σανς στα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου, το Σακραμέντο έχει ρεκόρ 40-26 και είναι δεύτερο στη Δυτική Περιφέρεια. Μόλις 16 παιχνίδια πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, τα πλέι οφ μοιάζουν κλειδωμένα. Ανατρέχοντας στις προσδοκίες της ομάδας στην πρεμιέρα λίγους μήνες πριν, η σεζόν θα χαρακτηριζόταν ήδη επιτυχημένη. Ακόμα κι αν οι Κινγκς μπορούσαν να εξασφαλίσουν μια θέση στην πρώτη δεκάδα της Δύσης θα μιλούσαμε για επιτυχία. Θα μπορούσαν μετά από τόσα χρόνια να αποκτήσουν εμπειρία από την postseason στο τουρνουά Play-In. Αντ’ αυτού, ο νέος κορμός της ομάδας, πέρασε σαν σίφουνας από πολλές έδρες και κατάφερε να πάρει αποτελέσματα που κανείς δεν φανταζόταν.

https://twitter.com/BleacherReport/status/1634943922727419905?s=20

Ο Σαμπόνις, ο Φοξ και μια ομάδα γεμάτη ταλέντο

Οι ηγέτες της ομάδας είναι δύο αλλά η βοήθεια έρχεται από παντού. Έξι παίκτες της ομάδας έχουμε μ.ο διψήφιο αριθμό πόντων. Μάλιστα, με εξαίρεση τον Χάρισον Μπαρνς, όλοι τους είναι κάτω των 26. Αυτό αποδεικνύει το πόσο  καλά στρωμένο δείχνει και το μέλλον για τους Κινγκς. Διότι καλά τα πλέι οφ φέτος αλλά χρειάζεται και μία συνέχεια. Ο Σαμπόνις και ο Φοξ λοιπόν, δεν δείχνουν πρόθυμοι να σταματήσουν φέτος. Ο πρώτος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχος ψηλούς στη λίγκα και ο δεύτερος είναι ένας άσος που μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο.

Οι Μαλικ Μονκ και ο Κέβιν Χουερτέρ συμπληρώνουν στο σκοράρισμα όταν χρειάζεται και ο Χάρισον Μπαρνς είναι εκεί για να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Ο έμπειρος φόργουορντ περνάει καλά στους Κινγκς και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Τέλος, ο νεαρός Κίγκαν Μάρει, κάνει καταπληκτική πρώτη σεζόν. Αν αναλογιστεί κανείς πως στην πρώτη του χρονιά στη λίγκα, οι Κινγκς θα ξαναμπουν στα πλέι οφ, τότε του αξίζει κάθε παράσημο.

https://twitter.com/LegionHoops/status/1634776193596788738?s=20

Το δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το φινάλε

Οι Κινγκς είναι δεύτεροι αλλά θα πρέπει να στοχεύσουν στη διατήρηση της θέσης από εδώ και πέρα. Το Μέμφις παραμονεύει και οι υπόλοιποι δεν απέχουν και πολύ. Σειρά έχει το Μιλγουόκι και μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου τους περιμένουν πολλά δύσκολα παιχνίδια. Δύσκολα κυρίως γιατί πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και ομάδες όπως το Πόρτλαντ, οι Μπουλς, οι Τζακ και οι Πέλικανς, θα τα δώσουν όλα για μια θέση στα πλέι ιν. Με 9 παιχνίδια εκτός έδρας και 7 εντός, είναι πολύ πιθανό να υποπέσουν σε αρκετά στραβοπατήματα. Ωστόσο θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα χειριστούν και τελικά πως θα τα πάνε στα πρώτα τους πλέι οφ μετά από 16 ολόκληρα χρόνια.