NBA: Η αγωνιστική δράση κορυφώνεται και οι μάχες αναμένονται συγκλονιστικές

Είμαστε σχεδόν δύο εβδομάδες μέσα στα πλέι οφ του NBA και ήδη τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών έχουν σχηματιστεί. Με δύο αναμενόμενα αποτελέσματα, ένα πιο αμφίρροπο και μία έκπληξη, οι ομάδες που θα συνεχίσουν να διεκδικούν τον τίτλο είναι έτοιμες για τους “τέσσερις” των περιφερειών. Πάμε να δούμε μαζί πως κατάφεραν να προκριθούν αλλά και τα σημαντικότερα σημεία των matchups που έρχονται τις επόμενες μέρες.

Ντένβερ Νάγκετς – Φίνιξ Σανς

Οι, πρωτοπόροι στην κανονική περίοδο, Ντένβερ Νάγκετς, θα παίξουν με τους τέταρτους Φίνιξ Σανς στους ημιτελικούς της Δυτικής Περιφέρειας. Το Ντένβερ νίκησε τη μαχητική Μινεσότα σε 5 αγώνες. Ηγέτης του, όπως πάντα, ο δύο φορές MVP Νίκολα Γιόκιτς (ίσως τρεις σε λίγες μέρες). Τεράστια και η βοήθεια στην επίθεση από τον εξαιρετικά βελτιωμένο Τζαμάλ Μάρεϊ. Το Φοίνιξ νίκησε επίσης τους Λος Άντζελες Κλίπερς σε πέντε παιχνίδια. Η μεγάλη απώλεια του Λέοναρντ στοίχισε στους Κλίπερς και θα συνεχίζει να τους στοιχίζει και στην αρχή της επόμενης σεζόν. Το νέο ισχυρό δίδυμο τς λίγκας, ο Ντέβιν Μπούκερ και ο Κέβιν Ντουράντ, έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενόψει της συνέχειας και οι Σανς είναι σίγουρα πλέον διεκδικητές του τίτλου.

https://twitter.com/nuggets/status/1651339407713259520?s=20

Η ήττα από τους Κλίπερς ήταν και η μόνη των Σανς στις 12 συμμετοχές του Ντουράντ με τα πορτοκαλί και μοβ.  Το πλέιμέικνγκ του Πολ θέτει τις καλύτερες βάσεις για τους δύο αστέρες που με συνεχόμενες 3οαρες δείχνουν να μπορούν να καταστρέψουν κάθε αντίπαλο. H 47αρα του Μπούκερ στο τελευταίο παιχνίδι ήταν μία από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς που διανύουμε. Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στη σταθερότητα του Ντιάντρε Έιτον κάτω από το καλάθι (21 πόντοι και 11 ριμπάουντ στο 5ο παιχνίδι).

Οι Νάγκετς όμως δεν είναι ένας συνηθισμένος αντίπαλος. Εκτός από το καλύτερο ρεκόρ κανονικής περιόδου στη Δύση και των MVP στο πλευρό τους, έχουν και μία από τις καλύτερες άμυνες της λίγκας. Τα προγνωστικά τους αδικούν. Ο Μάρει είναι αρκετά βελτιωμένος και μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στους Σανς. Η σειρά θα είναι αμφίρροπη και αυτό θα φανεί από το πρώτο παιχνίδι. Είναι σίγουρα μια σειρά ημιτελικών ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα μπορούσαν να είναι φιναλίστ.

https://twitter.com/Suns/status/1651092631898984449?s=20

Νιου Γιορκ Νικς – Μαϊάμι Χιτ

Οι Μπακς δεν τα κατάφεραν ούτε στο τελευταίο παιχνίδι και το Μαϊάμι κέρδισε τη σειρά με 4-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Ανατολής. Εκεί θα αντιμετωπίσει τους Νικς, οι οποίοι επίσης νίκησαν τους Καβαλίερς με 4-1. Η παράσταση του Τζίμι Μπάτλερ συνεχίστηκε στο Μιλγουόκι όπου με ένα απίστευτο καλάθι ισοφάρισε τον αγώνα και έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Ο Τζίμι “Μπάκετς” πέτυχε 42 πόντους στον 5 αγώνα απέναντι στους Μπακς. Έτσι, έφτασε τους 188 στη σειρά που είναι περισσότεροι από οποιονδήποτε παίκτη σε αναμέτρηση πέντε αγώνων του πρώτου γύρου εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια. Οι Χιτ έκαναν την απόλυτη έκπληξη και μας διέψευσαν καθώς λίγες μέρες πριν τους είχαμε ξεγράψει απέναντι στον Γιάννη και την παρέα του. Έγιναν μάλιστα η πρώτη ομάδα στην ιστορία του NBA που προκρίνεται στους ημιτελικούς περιφέρειας προερχόμενη από το τουρνουά πλέι ιν.

Και τώρα, άλλο ένα Νικς-Χιτ. Η φετινή θα είναι η έκτη συνάντησή τους στην postseason. Από το 1997 έως το 2000 βρέθηκαν αντιμέτωποι τέσσερις φορές  με τους Νικς να κερδίζουν τις τρεις από αυτές. Στην πιο πρόσφατη συνάντηση τους το 2012, οι Χιτ ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της σειράς. Φέτος τα πράγματα είναι αλλιώς. Η δυναμική των δύο ομάδων δεν έχει μεγάλη διαφορά. Αν και οι Χιτ προέρχονται από μια σειρά που έκαναν την ανατροπή απέναντι σε ένα φαβορί για τον τίτλο, οι Νικς θα πρέπει να αποτελούν φόβητρο μετά τις εμφανίσεις τους απέναντι στους Καβς. Στο πρώτον αγώνα στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν την Κυριακή θα αρχίσει μια σειρά που δεν έχει φαβορί και αουτσάιντερ. Έχει δύο ομάδες που διψάνε για διακρίσεις. Κάτι που έδειξαν με εκκωφαντικό τρόπο στους πρώτους τους 5 αγώνες στα φετινά πλέι οφ.

https://twitter.com/nyknicks/status/1651417341241040899?s=20

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

NBA. NBA