Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους εν όψει της 4ης αναμέτρησης με την Φενερμπαχτσέ.

Το buzzer beater νικητήριο τρίποντο του Κώστα Σλούκα στο Game 3 με τη Φενερμπαχτσέ και το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού στα πλέι οφ … έμεινε στην ιστορία, αλλά αν ο Ολυμπιακός δεν πετύχει μία ακόμη νίκη στις δύο εναπομείνασες αναμετρήσεις με την ομάδα του Ιτούδη, δεν θα έχει καμία… σημασία. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους εν όψει της 4ης αναμέτρησης με την Φενερμπαχτσέ, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο (5/5, 20:45), στην Ulker Arena, της Κωνσταντινούπολης.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Για το κατά πόσο ο τρόπος που έγινε το 2-1 θα βαρύνει τον τέταρτο αγώνα την Φενέρ: 

«Συνήθως όταν χάνεις με αυτό τον τρόπο είναι ψυχοφθόρο και επίπονο. Παρόλα αυτά, οι προπονητές και οι παίκτες έχουν μεγάλη εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να περάσει μια μερα, να ξαναμπούν στο γήπεδο και να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι ομάδες και οι παίκτες δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να μένουν σε αυτά».

Για την πίεση του φαβορί που έχει ο Ολυμπιακός: 

«Θα ήθελα με την ευκαιρία να χαμηλώσω τους τόνους και τις προσδοκίες για την δική μας ομάδα. Η ομάδα μας, σε όλη την διάρκεια της χρονιάς και τώρα και γενικά, έχει σπάσει το ταβάνι της. Παίζει συνέχεια στα όριά της. Δεν είναι εύκολο αυτό. Κάθε νίκη που κάνουμε έιναι σημαντική. Και στο Game 1 και στο Game 3 της σειράς. Έτσι πρέπει να το εκλάβουμε. Δεν ξέρω πώς θα βαρύνει εμας και αυτούς ό,τι έγινε στο Game 3. Πιστεύω πάντα ότι οι ομάδες που παίζουν με το μαχαιρι στα δόντια είναι πιο έτοιμες και τότε το μπάσκετ τους δίνει αυτό που πρέπει. Η Φενέρ ήταν αυτή η ομάδα στο δεύτερο ματς, το έδειξε αυτό κυνηγώντας τα ριμπάουντ, όπως και εμείς χθες. Δύο φορές που η Φενέρ πήρε διαφορά, αλλά επιστρέψαμε και προηγηθήκαμε. Θέλει επιμονή, πίστη στο πλάνο, διαχείριση συναισθημάτων. Πολλές φορές παρασυρθήκαμε χθες σε βιαστικές επιλογές και δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας, να έχουμε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Το ματς είναι πολύ δύσκολο, όπως δύσκολο ήταν και το χθεσινό».

Αν η χθεσινή νίκη δείχνει ότι ο Ολυμπιακός έχει ειναι χαρακτήρα πρωταθλητή:

«Πρέπει να δώσομε εύσημα και στον αντίπαλο, που όταν βρέθηκε στο -4 επέστρεψε στο ματς. Αυτό που έκανε ήταν δύσκολο. Έβαλε μεγάλα σουτ η Φενέρ με τον Ντόρσει, τον Καλάθη και τον Γκούντουριτς. Έγειρε σε εμας η πλάστιγγα τελικά, έπειτα από ενα μεγάλο σουτ ενός μεγάλου παίκτη. Το μπάσκετ είναι εντελώς απρόβλεπτο δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε αλλιώς τοτέταρτο ματς. Είδατε πως η διαχείριση των συναισθηνάτων είναι κάτι που πρέπει να κάνεις συνεχώς μέσα στο παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι η νίκη ήρθε παρά το χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα:

«Η Φενέρ ρισκάρει κάποια πράγματα με την άμυνά της και υπάρχουν οι προσαρμογές που που κάνει κάθε ομάδα με βάση τον αντίπαλο. Αυτό κάναμε κι εμείς. Χθες, είχαμε κάποια ελεύθερα σουτ που δεν βαλαμε. Λίγο το άγχος, λίγο η πίεση επειδή ήμασταν πρώτοι στην κανονικη περίοδο και υπάρχει το άγχος να προκριθούμε οπωσδήποτε στο Final Four, .αυτό δεν είναι εύκολα διαχειρίσημο. Όλες οι ομάδες έχουν ταλέντο, καλό πάγκο και αγωνιστικό πλάνο. Η Φενέρ κάτι μας δίνει με την άμυνά της, έτσι κάνουν οι ομάδες. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να νικήσουμε πιο εύκολα, αν είχαμε βάλει δύο βολές ή δεν είχαμε κανει λάθη στο τέλος, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ και η ομορφιά του». Μπαρτζώκας

Για την ατάκα στο τάιμ-άουτ ότι οι παίκτες θα γίνουν ήρωες αν πασάρουν την μπάλα: 

«Παίζαμε βιαστικά στην αρχή. Πήγαμε πολύ σε on ball επιθέσεις και ζητούσα να πάμε off ball. Να μην πάμε σε σουτ από ντρίμπλα και Post up. Κάποια στιγμή, η άμυνα της Φενέρ πάει με 2-3 παίκτες στην μπάλα στο Post. Εκεί έπρεπε να βρουμε την πάσα, Έγινε σε μία φάση σε ένα τρίποντο του Σλούκα έπειτα από ποστάρισμα του Μπλακ και είπα στους παίκτες ότι αυτός είναι ο τρόπος». Μπαρτζώκας

Για τις οδηγίες που έδωσε για την τελευταία επίθεση: 

«Παίζουμε την μπάλα από πλάγια, το οποίο δίνει κάποιες επιλογές. Δεν ξέραμε και ποιον παίκτη θα έβαζε η Φενέρ στον Σλούκα και τον Βεζένκοφ. Θέλαμε να δώσει σκριν ο Βεζένκοφ στον Σλούκα, ώστε να πάρει την μπάλα ο Σλούκας και είτε να σουτάρει, είτε να πασάρει στον Βεζένκοφ στην γωνία. Κάποιες φορές είναι και τι σου δίνει ο αντίπαλος. Ο Σλούκας βρήκε ρυθμό με αυτή την ντρίμπλα που έκανε πίσω από την πλάτη για να αποφύγει την πίεση και έβαλε ένα δύσκολο σουτ. Ο παίκτης που είναι ώρα στον αγώνα έχει περισσότερες πιθανότητες να το βάλει ακόμα και από καλυτερο σουτέρ. Πηγαμε με τον παίκτη που ένιωθε καλύτερα». Μπαρτζώκας

Για την προτροπή του Βεζένκοφ στον Σλούκα κατά τη διάρκεια του τάιμ άουτ, να πάρει τη μπάλα και να εκτελέσει:

«Αυτό δείχνει το πώς αλληλοστηρίζονται οι παίκτες, για αυτό ειπε ο Βεζένκοφ στον Σλούκα να πάρει το σουτ».

Για την ευλογία που είναι να έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ έναν παίκτη σαν τον Σλούκα που δεν φοβάται να πάρει το τελευταίο σουτ: 

«Ναι, είναι ευλογία. Είναι πολύ σημαντικό. Καμία φορά, υπάρχουν προπονητές που λέμε ότι… ισιώνουν την γραβάτα. Μπαινει κάποιος παιχταράς, βαζει 30 πόντους και εσύ και ισιώνεις την γραβάτα και παίρνεις το μερίδιο της επιτυχίας. Αυτά είναι παιχνίδια που όλοι θέλουν να παίξουν. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν θα θυμάται κανείς μετά από τρεις μέρες ποιος παίκτης έπαιξε καλα. Δεν μετραει τι έχεις κάνει, θα θυμούνται όλοι μόνο ποιος νίκησε. Οι προπονητες αποφασίζουν για τα συμβολαια και θεωρούν σημαντικό να δουν πόσα θυσιάζει ένας παίκτης για μία ομάδα και όχι ποιος θα βαλει ποντους. Αυτές τις μαχες δίνουν προπονητες και παικτες μέσα στην σεζόν». Μπαρτζώκας

Για τα περαστικά σε τρεις πρώην παίκτες του:

«Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχηθώ περαστικά σε τρεις πρώην παίκτες μου. Τον Ντάνστον, τον Σίνγκλετον και τον Σβεντ. Ήταν μεγάλο χτύπημα για εμένα να ακούω την μία είδηση μετά την άλλη και για τους τρεις. Ελπίζω να πάνε όλα καλά». Μπαρτζώκας

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!