Μπορεί οι Μιλγουόκι Μπακς να τρέχουν ένα σερί 16-0 αλλά υπάρχουν και οι Νικς που... πετάνε φωτιές τον τελευταίο καιρό.

Μπορεί το σερί των Μπακς και του Γιάννη να έχει φτάσει στο 16-0 αλλά υπάρχει ακόμα μια ομάδα στην Ανατολή που πετάει φωτιές τον τελευταίο καιρό. Οι Νικς έφτασαν χθες τις 8 συνεχόμενες νίκες περνώντας από το Μαϊάμι και έχουν εδραιωθεί στην 5η θέση της ανατολικής περιφέρειας του ΝΒΑ.

Με το ενάμισι πόδι μέσα στα πλέι οφ

Οι Νικς (38-27) πέρασαν τους Μπρούκλιν Νετς (35-28) και ανέβηκαν στην πέμπτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας. Βρίσκονται μόλις 1,5 παιχνίδι πίσω από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (39-26) που βρίσκονται στην τέταρτη θέση. Αν η σεζόν τελείωνε σήμερα, οι Καβς και οι Νικς θα συναντιόντουσαν στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Ωστόσο το σενάριο αυτό δεν είναι και τόσο μακρινό. Και οι δύο ομάδες κάνουν πολύ καλή σεζόν αλλά η Φιλαδέλφεια, η Βοστόνη και το Μιλγουόκι βρίσκονται ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Αν όλες οι ομάδες συνεχίσουν έτσι μέχρι το τέλος, μπορεί πράγματι ο Τζέιλεν Μπράνσον και η παρέα του να αντιμετωπίσουν τους Καβς του Ντόνοβαν Μίτσελ. Ένα ματς που πραγματικά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την έκβαση του.

Η τελευταία νίκη απέναντι στους Χιτ μέσα στο Μαϊάμι ήταν το κερασάκι στην τούρτα για το σερί 8 νικών της Νέας Υόρκης. Ο Τζούλιους Ραντλ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 43 πόντους και ένα εκπληκτικό νικητήριο καλάθι.

Ο άσος που χρειαζόταν το μανίκι τους

Οι Νικς προσέθεσαν τον Τζέιλεν Μπράνσον στο ρόστερ τους το καλοκαίρι και απέκτησαν επιτέλους τον πόιντ γκαρντ που είχαν απεγνωσμένα ανάγκη για τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Η breakout σεζόν του με το Ντάλας του χάρισε ένα πλουσιοπάροχο τριετές συμβόλαιο στην Νέα Υόρκη.

Ο Μπράνσον είναι ο δεύτερος σκόρερ των Νικς φέτος, με μέσο όρο 23,9 πόντους ανά αγώνα και 41% στα τρίποντα. Έχει επίσης 6,2 ασίστ, 3,6 ριμπάουντ και 0,9 κλεψίματα κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Είναι αδιαμφισβήτητα ο MVP των Νικς τη φετινή σεζόν και λίγες μέρες πριν είχε 39 πόντους απέναντι στους Σέλτικς. Μπορεί τα ποσοστά του Τζούλιους Ραντλ να είναι υψηλότερα αλλά η σταθερότητα του Μπράνσον είναι αυτή που έχει φέρει την αρμονία στην ομάδα των Νικς. Ας μην ξεχνάμε πως η ιδιοσυγκρασία του Ραντλ έχει επιφέρει προβλήματα στο παρελθόν. Ο Μπράνσον έχει καταφέρει να κρατήσει τους Νικς συγκεντρωμένους τις βραδιές που ο Ραντλ έχει ας πούμε, τα νεύρα του.

https://twitter.com/KnicksMSGN/status/1631861655964459011?s=20

Σχεδόν κάθε παίκτης έχει βρει τον ρόλο του

Με εξαιρέσεις λίγους που δεν έχουν αναλάβει κάποιο task στην σεζόν των Νικς, κάθε παίκτης ξέρει τον ρόλο του. Ο Τζος Χαρτ ήρθε στο τέλος του trade deadline και έχει βρει και αυτός τον δικό του. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο Μπράνσον και ο Ραντλ είναι οι πυλώνες της ομάδας. Ο νεαρός άσος Ιμάνουελ Κουίκλι, διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τους Νικς .Φέτος έχει κατά μέσο όρο 15,4 πόντους ανά παιχνίδι από τον πάγκο, στην τρίτη σεζόν του στη λίγκα. Αν και οι φήμες περί ανταλλαγής του φούντωσαν λίγους μήνες πριν, ο Κουίκλι παρέμεινε επαγγελματίας. Δεν άφησε τις φήμες να επηρεάσουν το παιχνίδι του. ‘Ετσι, είναι πλέον υποψήφιος για την ανάδειξη του έκτου παίκτη της χρονιάς στο ΝΒΑ μετά από ένα συγκλονιστικό δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο Αρ Τζέι Μπάρετ επίσης κάνει την καλύτερη σεζόν της σύντομης καριέρας του με 19.4 πόντοθς μ.ο ανά αγώνα σε 58 αγώνες. Τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και την παρουσία του Ντέρικ Ρόουζ στον πάγκο της ομάδας. Όντος πιο ώριμος από ποτέ, έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον νέο κορμό της ομάδας λειτουργώντας ως μέντορας για τους νεαρούς γκαρντ.

Η συνέχεια για την επέκταση του σερί

Οι Νικς νίκησαν τους Σέλτικς το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη με πρωταγωνιστή τον Μπράνσον. Την Κυριακή, οι Σέλτικς θέλουν να επικρατήσουν σε μια άτυπη ρεβάνς στη Βοστώνη. Οι Νικς έχουν ένα εύκολο εντός έδρας παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα απέναντι στους Σάρλοτ Χόρνετς πριν φύγουν από το “Μεγάλο Μήλο” για ένα ταξίδι τεσσάρων αγώνων στη Δυτική Ακτή.

Έχουν τρία εκτός έδρας παιχνίδια στην Καλιφόρνια, ξεκινώντας με τους Σακραμέντο Κινγκς.  Ακολουθούν back-to-back παιχνίδια στο Λος Άντζελες με τους Κλίπερς και τους Λέικερς το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ολοκληρώνουν την παραμονή τους στη Δύση απέναντι στον  Ντέμιαν Λίλαρντ και τους Μπλέιζερς στις 14 Μαρτίου.

https://twitter.com/BigKnickEnergy_/status/1629999419717189636?s=20