Ο Ματίας Αλμέιδα, μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε ότι αν το θέλει ο Θεός να πάρει το πρωτάθλημα η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ και ο Ματίας Αλμέιδα, μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε ότι αν το θέλει ο Θεός να πάρει το πρωτάθλημα η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα:

Για το ματς κι αν περίμενε τόσο εύκολη την επικράτηση της ΑΕΚ σε ένα τόσο κρίσιμο ματς:

«Πρώτα απ’ όλα καλησπέρα. Εγώ αυτό που πάντα περιμένω είναι οι παίκτες να επαναλαμβάνουν ό,τι κάνουμε στην προπόνηση. Μετά τα παιχνίδια παίρνουν διαφορετική ροή και τρόπο. Ο αντίπαλος έμεινε στο 10ο λεπτό με παίκτη λιγότερο. Αυτό το διαχειριστήκαμε αρκετά καλά, όμως η ομάδα από το πρώτο λεπτό ξεκίνησε καλά. Ήμασταν aggressive και πιεστικοί απέναντι σε έναν αντίπαλο που ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο.

Δεν είναι εύκολο τόσο να διασπάσεις την άμυνα του αντιπάλου όταν μένει με 10 παίκτες. Οι παίκτες έκαναν ένα μεγάλο παιχνίδι. Αξιολογώ το πόσο σωστά έπαιξαν. Απέναντι σε έναν αντίπαλο με παίκτη λιγότερο που παίζει με έναν τρόπο, κάναμε πολλές ευκαιρίες και πετύχαμε επίσης πολλά γκολ. Σε αυτή τη φάση που είμαστε η νίκη είναι πολύ σημαντική».

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό και αν θα πάει με την ίδια φιλοσοφία όπως έκανε όλη τη σεζόν:

«Το βασικό είναι να γνωρίζουμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Αλλά επίσης θα πρέπει να έχουμε την απαραίτητη ταπεινότητα ότι δεν έχουμε καταφέρει κάτι. Απλώς κάναμε ένα ακόμη βήμα για να πάμε σε έναν ακόμα «τελικό».

Δεν έχουμε αλλάξει ούτε τη συμπεριφορά, ούτε τον τρόπο δουλειάς, ούτε σε καλές στιγμές που είχαμε, ούτε όταν δεν πήγαιναν καλά κάποια πράγματα. Η ομάδα πάντα ήταν πρωταγωνίστρια. Κι αυτό είναι μεγάλη ομάδα. Μένουν 4 παιχνίδια και θα συνεχίσουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Αυτό που ελπίζω και πιστεύω είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με σεβασμό και ταπεινότητα. Μετά αν θέλει ο Θεός να πάρει το πρωτάθλημα η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο θα πρέπει να είναι πρωταθλήτρια κι αυτή που το αξίζει. Αυτό θα είναι το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Για τα 10 γκολ της ΑΕΚ στα τελευταία ματς και τι έχει αλλάξει στην τελική προσπάθεια:

«Αυτό που συμβαίνει ότι κάποιες στιγμές η μπάλα βρίσκει δοκάρι και μπαίνει κι άλλες βγαίνει. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο: μπορεί να μπει το πιο δύσκολο γκολ και να χαθεί το πιο εύκολο. Να συνεχίσουμε πρέπει στην ίδια ιδέα. Να μείνουμε ταπεινοί! Το να μπορείς να ακούς είναι μία δύναμη που σου δίνει ο Κύριος.

Αυτός είναι ο τρόπος που να μπορείς να συνεχίσεις προς τα εμπρός και να είσαι ανταγωνιστικός. Γνωρίζουν οι παίκτες ότι μπορεί να κάνουν λάθος. Τους ζητώ μόνο να προσπαθούν. Όλοι κάνουν λάθη στη ζωή. Πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο όταν παίρνουν αποφάσεις σε κλάσματα. Γι’ αυτό δίνω έμφαση στην ομαδική δουλειά. Το κάναμε και απόψε. Κάναμε κάποιες αλλαγές σε παίκτες απόψε και δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσά τους. Κι αυτό μου δίνει ευτυχία».

Για το δίδυμο στα χαφ που “έσπασε” στα δυο τελευταία ματς και σε τι οφείλετε που δεν βλέπουμε το Σιμάνσκι – Γιόνσον:

«Σε αυτή την περίπτωση θα προσέξετε ότι στο προηγούμενο παιχνίδι παίκτης «κλειδί» ήταν ο Σιμάνσκι. Και απόψε ο Γιόνσον επίσης τα πήγε πολύ καλά. Εγώ αυτό που κάνω είναι να κάνω κάποιες αλλαγές. Δεν πετυχαίνω πάντα στις αποφάσεις μου. Όταν λέω ότι η ομαδική δουλειά είναι πολύ βασικό, τότε τα έργα και οι πράξεις μιλούν από μόνα τους.

Ένας παίκτης είναι φυσικό να θέλει να παίζει πάντα. Εγώ τους επιλέγω και θα πρέπει να διαχειριστώ ενέργεια. Κι αυτό πρέπει να κάνω αυτή την περίοδο. Και το επίπεδο ανταγωνισμού που έχουν δημιουργήσει οι δυο παίκτες δεν κάνουν διαφορά όταν παίζει ο ένας ή ο άλλος. Κι αυτό συμβαίνει και σε άλλες θέσεις. Έχει συμβεί σε όλες τις θέσεις και σε όλες τις πλευρές. Έτσι θα είναι μέχρι τέλους».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!