Euroleague: Παίρνει θέση στη «μάχη» για το 12ο φάιναλ φορ της ιστορίας του ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε.

Αυτά τα πλέι οφ της Euroleague, που άρχισαν εχθές (25/4) και θα ολοκληρωθούν στις 10 Μαΐου, είναι ξεχωριστά για τους Έλληνες φιλάθλους. Κι αυτό, γιατί στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ, τερμάτισε μία ελληνική ομάδα, ο Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά για πρώτη φορά στην Ιστορία της κατέλαβε την πρώτη θέση, γνωρίζοντας μόνο 10 ήττες σε έναν… Μαραθώνιο 34ων αγωνιστικών από τις 6 Οκτωβρίου 2022. Έγινε δε και η πρώτη ελληνική ομάδα που το πετυχαίνει στις επτά σεζόν της Euroleague που η κανονική περίοδος διεξάγεται σε μορφή πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν νωρίς τις… άγριες διαθέσεις τους, κάνοντας το τέσσερα στα τέσσερα επί των ισπανικών ομάδων εκτός έδρας, με τις δύο εκ των τεσσάρων (Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης) να τερματίζουν στη 2η και 3η θέση της regular season αντίστοιχα.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Έπαιξαν απολαυστικό μπάσκετ, έκαναν τους προπονητές των αντιπάλων τους να υποκλιθούν στην επιθετική πολυφωνία και την αποφασιστικότητα στην άμυνα αυτής της ομάδας και πλέον καλούνται να… πάνε κόντρα σε μία ακόμη παράδοση… αυτήν που θέλει να μην έχει κατακτήσει τον τίτλο της Euroleague η ομάδα που τερμάτισε στην πρώτη θέση της regular season.

Πρώτα, όμως, για να… αποβιβαστούν στο Κάουνας (19-21 Μαϊου) ο Ολυμπιακός θα πρέπει να φτάσει τις τρεις νίκες -έχοντας πάντως το πλεονέκτημα έδρας- απέναντι στη Φενερμπαχτσέ των Δημήτρη Ιτούδη, Νικ Καλάθη και του παίκτη του έως πέρυσι Τάιλερ Ντόρσεϊ. Την ομάδα δηλαδή που τερμάτισε στην 8η θέση της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης, με ρεκόρ 19 νίκες – 15 ήττες.

Και αν το καταφέρει, τότε ο Ολυμπιακός θα προκριθεί στο δεύτερο διαδοχικό φάιναλ φορ του μετά από το περυσινό στο Βελιγράδι και δωδέκατο συνολικά στην Ιστορία του, αλλά και 8ο τα τελευταία 15 χρόνια (από το 2009 στο Βερολίνο). Η αντίπαλός του, Φενερμπαχτσέ, αν και είχε διακυμάνσεις όλη τη σεζόν, ενισχύθηκε, κατάφερε να είναι παρούσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες… πάνω στη γραμμή του «φίνις» και το σίγουρο είναι πως θα τα δώσει όλα στο παρκέ για να κάνει την… έκπληξη απέναντι στην κορυφαία ομάδα της σεζόν, τον Ολυμπιακό.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!
Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!