Σαν έναν «τελικό» χαρακτήρισε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα το κυριακάτικο (23/4, 21:00) μεγάλο ματς με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Σαν έναν «τελικό» χαρακτήρισε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα το κυριακάτικο (23/4, 21:00) μεγάλο ματς με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 5η αγωνιστική των play off, τονίζοντας πως οι ποδοσφαιριστές του είναι πανέτοιμοι για… μάχη.

Αναλυτικά ο Αργεντινός τεχνικός μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV:

Για το αν μπορεί να εκπλήξει η μια ομάδα την άλλη, με δεδομένο ότι έχουν ήδη αναμετρηθεί τέσσερις φορές φέτος.

«Πιστεύω ότι το να μπορέσεις να εκπλήξεις κάποιον είναι περίπλοκο. Πολλές φορές οι ήττες έρχονται από λάθη και οι νίκες από ατομικά προσόντα των παικτών. Σε προσωπικό επίπεδο, προσπαθώ να μην λέω ψέματα στον κόσμο. Το μόνο που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι οι παίκτες θα βγουν να παίξουν έναν “τελικό”, όπως κάνουν μέχρι σήμερα».

Για το τι θα ήθελε να βελτιώσει η ΑΕΚ την Κυριακή (23/4), σε σχέση με τα προηγούμενα ματς με τον Ολυμπιακό κι αν ένα από αυτά είναι η αποτελεσματικότητα:

«Αυτό είναι κάτι πρωταρχικό στο ποδόσφαιρο. Το να μπορέσεις να τελειώσεις μια φάση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτόματα σου δίνει το δικαίωμα να σκεφτείς ότι αποκτάς πλεονέκτημα σε σχέση με τον αντίπαλο. Αυτό θα ήταν ένα σημείο. Και μετά είναι και κάποια άλλα σημεία που, έτσι όπως βλέπω εγώ το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να διορθωθούν.

Αλλά δεν μένω μόνο στα δύο τελευταία αποτελέσματα με τον Ολυμπιακό. Είμαι συγκεντρωμένος στη λειτουργία της ομάδας. Και στην λειτουργία κάποιες στιγμές μπορεί να κάναμε λάθη και κάποιες άλλες τα πήγαμε πολύ καλά. Αλλά γνωρίζουμε ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, ξέρουμε τον τρόπο που μπορεί ο αντίπαλος να μας κάνει ζημιά.

Και γνωρίζουμε με ποιον τρόπο μπορούμε εμείς, από τη δική μας πλευρά, να κάνουμε ζημιά στον αντίπαλο».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Για το πώς αντιλαμβάνεται την αγωνιστική, με δεδομένο ότι υπάρχει και το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός:

«Όχι, δεν έχω ενέργεια να σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί σε άλλα παιχνίδια. Την ενέργεια που έχω, την καταθέτω στην ΑΕΚ και στο τι μπορούμε να κάνουμε εμείς».

Για την απουσία του Σέρχιο Αραούχο.

«Ο Σέρχιο είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύ σημαντικός για εμάς, για το γκρουπ. Πιστεύω ότι ήμασταν τυχεροί που επανήλθε σε καλό αγωνιστικό επίπεδο ο Στίβεν Τσούμπερ. Σε φυσική κατάσταση και στο αγωνιστικό κομμάτι έχει επιστρέψει και ο Άμραμπατ. Υπάρχει ο Φαν Βέερτ, ο οποίος έχει επιστρέψει.

Έχω, επίσης, έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει έκπληξη. Το σημαντικό είναι σε κάθε ποδοσφαιριστή να βλέπεις ότι έχει όρεξη. Και αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα παίξουν, λόγω της απουσίας του Σέρχιο. Γιατί πρέπει να δουλέψουμε σαν ομάδα».

Για την επέκταση της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Νταμιάν Σιμάνσκι.

«Έχουμε μια πολύ καλή και καθημερινή επικοινωνία με τους διοικούντες. Παίρνουμε αποφάσεις από κοινού. Και αυτό πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο βήμα για οποιαδήποτε ομάδα. Το να είσαι, δηλαδή, συντονισμένος, το να είναι συνδεδεμένος και το να έχεις την ίδια όρεξη. Και το σημαντικό είναι ότι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παραμείνουν.

Οπότε, αυτό που καταφέρνουμε είναι αυτό που είχα πει και στο παρελθόν, ότι πρέπει ο παίκτης να έχει την αίσθηση πως ανήκει στην ομάδα. Πραγματικά, είμαι πολύ χαρούμενος για τον Νταμιάν».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!