Η Μπάγερν Λεβερκούζεν επέστρεψε μετά από 21 χρόνια σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης - Η Ρόμα με γκολ του Ντιμπάλα στο 89' έστειλε το ματς με τη Φέγενορντ στην παράταση και έπειτα κυριάρχησε.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν επέστρεψε μετά από 21 χρόνια σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Φυσικά στους ημιτελικούς θα βρίσκεται και η «ειδική» του θεσμού, Σεβίλλη η οποία διέσυρε 3-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Σάντσες Πιθχουάν». Ένα ματς που σημαδεύτηκε από τις τραγικές… γκάφες παικτών όπως ο Μαγκουάιρ και ο Ντε Χέα. Europa League

Φυσικά στους ημιτελικούς θα βρίσκεται και η «ειδική» του θεσμού, Σεβίλη η οποία διέσυρε 3-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ντιμπάλα κράτησε όρθια τη Ρόμα με γκολ στο 89′ και στην παράταση η ομάδα του Μουρίνιο έκανε ότι ήθελε τη Φέγενορντ.

Τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Europa League (σε παρένθεση το σκορ της πρώτης αναμέτρησης):

Ρόμα (Ιταλία)-Φέγενορντ (Ολλανδία) 4-1 (0-1) (60΄ Σπινατσόλα, 89΄ Ντιμπάλα, 101′ Ελ Σαράουι, 109′ Πελεγκρίνι – 80΄ Παϊσάο)

Η Ρόμα έκανε τα εύκολα δύσκολα όμως πήρε τη νίκη 4-1 στην παράταση επί της Φέγενορντ και συνάμα την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λεβερκούζεν.

Σεβίλλη (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) 3-0 (2-2) (8΄, 81΄ Εν Νεσίρι, 47΄ Μπαντέ)

Φυσικά στους ημιτελικούς θα βρίσκεται και η «ειδική» του θεσμού, Σεβίλλη η οποία διέσυρε 3-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Σάντσες Πιθχουάν». Ένα ματς που σημαδεύτηκε από τις τραγικές… γκάφες παικτών όπως ο Μαγκουάιρ και ο Ντε Χέα. Έτσι, οι Σεβιγιάνοι θα διεκδικήσουν το έβδομο τρόπαιό τους αντιμετωπίζοντας στους ημιτελικούς τη Γιουβέντους.

Σπόρτινγκ Λ. (Πορτογαλία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 1-1 (0-1) (20΄πεν. Έντουαρντς – 9΄ Ραμπιό)

Η Γιουβέντους αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα και προκρίθηκε χάρη στη νίκη της 1-0 στο Τορίνο. Αγωνιώδης μέχρι το τέλος η ρεβάνς, με τον Κοάτες να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 88΄ για να στείλει το ματς στην παράταση.

Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο)-Λεβερκούζεν (Γερμανία) 1-4 (1-1) (65΄ Τερό – 2΄ Ντιαμπί, 38΄ Μπάκερ, 60΄ Φριμπόνγκ, 79΄ Χλόζεκ)

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν επέστρεψε μετά από 21 χρόνια σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η φανταστική σεζόν που πραγματοποιεί ο Τσάμπι Αλόνσο στο προπονητικό του ντεμπούτο συνεχίζεται και στο Europa League με τις «ασπιρίνες» να θριαμβεύουν 4-1 στις Βρυξέλλες επί της Σεντ Ζιλουάζ (πρώτος αγώνας 1-1) και να προκρίνονται στους «4», για πρώτη φορά μετά το 2002 όταν είχαν φτάσει έως τον τελικό του Champions League.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (11 & 18 Μαΐου)

Γιουβέντους – Σεβίλλη

Ρόμα – Μπάγερ Λεβεκούζεν

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου στη Βουδαπέστη.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Europa League. Europa League. Europa League.