Europa League: Σασπένς στις ρεβάνς, σε μία... κλωστή τα τέσσερα «εισιτήρια» των ημιτελικών και όλα είναι ανοιχτά.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς πολλούς παίκτες της, θα αντιμετωπίσει σήμερα (20/4) στην Ισπανία την… «ειδικό» του Europa League, Σεβίλη, στον μεταξύ τους αγώνα ρεβάνς για την προημιτελική φάση, ο οποίος, όπως και οι υπόλοιπες τρεις αναμετρήσεις, αναμένεται να κριθούν στις… λεπτομέρειες.

Καμία από τις ομάδες δεν πήρε μεγάλο προβάδισμα στις πρώτες αναμετρήσεις της περασμένης εβδομάδας, με συνέπεια η ταυτότητα των τεσσάρων «μονομάχων» που θα βρεθούν στα ημιτελικά να παραμένει ασαφής.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» και η Σεβίλη αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2), όπως η Μπάγερ Λεβερκούζεν και η Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ (1-1). Η Γιουβέντους πήρε μικρό προβάδισμα επικρατώντας 1-0 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όπως και η Φέγενορντ, που νίκησε τη Ρόμα (1-0), χωρίς όμως να είναι ομάδα με… ανοσία στην ανατροπή.

Στο «Ολντ Τράφορντ», οι παίκτες του Έρικ Τεν Χαγκ έχασαν προβάδισμα δύο τερμάτων στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και τώρα είναι πολύ λιγότερο σίγουροι για τις πιθανότητές τους, πριν μπουν στο στάδιο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν». Θα βρεθούν εκεί χωρίς τους τραυματίες Λισάντρο Μαρτίνες, Ραφαέλ Βαράν και Μάρκους Ράσφορντ, αλλά και δίχως τον τιμωρημένο Μπρούνο Φερνάντες.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Χωρίς το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Μαρτίνες-Βαράν, ο Τεν Χαγκ θα πρέπει ενδεχομένως να στηριχθεί στους Χάρι Μαγκουάιρ και Βίκτορ Λίντελοφ, για να ελπίζει ότι η ομάδα του θα… αναχαιτίσει τις επιθέσεις της ομάδας από την Ανδαλουσία.

Η Σεβίλη, η οποία κατέχει τον αριθμό-ρεκόρ των έξι τροπαίων στο Europa League (2006, 2007, 2014, 2015, 2016 και 2020), ανέκτησε δυναμική από την έλευση του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ στην τεχνική ηγεσία της πριν από ένα μήνα. Ο διάδοχος του Χόρχε Σαμπάολι είναι αήττητος σε τέσσερα ματς.

Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη Γιουβέντους ή τη Σπόρτινγκ, που αναμετρώνται επίσης αύριο (20/4) στη Λισαβόνα.

Οι «μπιανκονέρι» πρέπει να διατηρήσουν το μικρό πλεονέκτημά τους εκτός έδρας και υπό μεγάλη πίεση. Απομακρυσμένοι από την πρώτη τετράδα της κατάταξης στη Serie A, λόγω των 15 βαθμών που τους έχουν αφαιρεθεί για φερόμενη λογιστική απάτη, γνωρίζουν ότι ένας τίτλος στο Europa League είναι ο συντομότερος και πιο… σίγουρος δρόμος για να βρεθούν στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει κερδίσει μόλις 2 από τις 21 τελευταίες αναμετρήσεις της με ιταλικές ομάδες.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Μάλιστα, η Ιταλία μπορεί να έχει δύο εκπροσώπους στους ημιτελικούς του Europa League, αφού η Ρόμα παραμένει στο… παιχνίδι, παρά την ήττα (1-0) που γνώρισε την περασμένη Πέμπτη στο Ρότερνταμ.

Με τη νίκη 1-0 στο Ρότερνταμ, η Φέγενορντ έκανε ένα βήμα για να πάρει… εκδίκηση από τη Ρόμα για την ήττα της στον περυσινό τελικό του Europa Conference League. Υπάρχει όμως πολύ δρόμος ακόμα…

Στο «Ολίμπικο», οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο έχουν την ικανότητα να αποκλείσουν τη Φέγερνορντ, αν και μάλλον θα χρειαστεί να αγωνιστούν χωρίς τους τραυματίες Τάμι Εϊμπραχαμ και Πάουλο Ντιμπάλα.

Στην πρώτη ευρωπαϊκή «εκστρατεία» της, η ομάδα-έκπληξη της Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ θα θέλει να συνεχίσει το… έπος της, με την υποστήριξη του κοινού της, απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Οι Γερμανοί δείχνουν να είναι φαβορί, αφού επίσης δεν έχουν χάσει εδώ και σχεδόν δύο μήνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Τo πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Europa League

22:00 Ρόμα (Ιταλία)-Φέγενορντ (Ολλανδία) (0-1)

22:00 Σεβίλη (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) (2-2)

22:00 Σπόρτινγκ Λ. (Πορτογαλία)-Γιουβέντους (Ιταλία) (0-1)

22:00 Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο)-Λεβερκούζεν (Γερμανία) (1-1)

Οι ημιτελικοί του Europa League (11 & 18 Μαΐου)

Γιουβέντους ή Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Σεβίλη
Φέγενορντ ή Ρόμα-Λεβεκούζεν ή Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου, στη Βουδαπέστη.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!