O Έρλινγκ Χαάλαντ σημείωσε δύο γκολ στη νίκη (3-1) της Μάντσεστερ Σίτι επί της Λέστερ το Μ. Σάββατο, έφτασε συνολικά τα 32 (σε 30 ματς) στην αγγλική Premier league, ξεφεύγοντας ακόμα περισσότερο, με 64 βαθμούς στην κορυφή της κατάταξης για το «Χρυσό Παπούτσι».

O Έρλινγκ Χαάλαντ σημείωσε δύο γκολ στη νίκη (3-1) της Μάντσεστερ Σίτι επί της Λέστερ το Μ. Σάββατο, έφτασε συνολικά τα 32 (σε 30 ματς) στην αγγλική Premier league, ξεφεύγοντας ακόμα περισσότερο, με 64 βαθμούς στην κορυφή της κατάταξης για το «Χρυσό Παπούτσι», βραβείο που δίνεται ετησίως στον κορυφαίο σκόρερ στην Ευρώπη.

Ο Χάρι Κέιν, ο οποίος δεν σκόραρε στην ήττα (2-3) της Τότεναμ από την Μπόρνμουθ-επίσης το Μ. Σάββατο- έμεινε στα 23 γκολ και τους 46 βαθμούς και βρίσκεται μόνος στην δεύτερη θέση της κατάταξης, ενώ το βάθρο συμπληρώνει (με 21 γκολ και 42 βαθμούς), ο Νιγηριανός διεθνής επιθετικός της Νάπολι Βίκτορ Όσιμεν, που έπαιξε σαν αλλαγή για 27′ στην ισοπαλία χωρίς σκορ της Νάπολι με τη Βερόνα, το Μ. Σάββατο.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στην 4η θέση βρίσκεται ο Ενέρ Βαλέντσια (Ισημερινός/Φενερμπαχτσέ) με 27 γκολ και 40,5 βαθμούς (σ.σ: 1,5 ο συντελεστής του πρωταθλήματος της Τουρκίας), έχοντας πίσω του, Κιλιάν Μπαπέ (Γαλλία/ Παρί Σεν Ζερμέν) και Τζόναθαν Ντέιβιντ (Καναδάς-ΗΠΑ/Λιλ) με 20 γκολ και 40 βαθμούς.

Ακολουθεί ο Γάλλος επιθετικός της Λιόν Αλεξάντρ Λακαζέτ με 19 γκολ και 38 βαθμούς, μπροστά από τον Νορβηγό, ο Αμάλ Πελεγκρίνο της Μπόντο Γκλιμτ, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του τελευταίου πρωταθλήματος (2022) της «Eliteserien», που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο, με 25 γκολ και 37,5 βαθμούς.

Ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ- Μάρκο Λιβάγια σκόραρε, έχει 18 γκολ και τους 27 βαθμούς (σ.σ: το πρωτάθλημα Κροατίας έχει 1,5 συντελεστή) με την Χαίντουκ Σπλιτ στην Κροατία, είναι πρώτος σκόρερ και 27ος στη λίστα για το «Χρυσό Παπούτσι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα στην κατάταξη της UEFA έχουν συντελεστή 2, οι χώρες που κατατάσσονται από την 6η έως την 22η θέση συντελεστή 1,5 και οι υπόλοιπες έχουν συντελεστή 1. Έρλινγκ Χαάλαντ

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!